Muse - Live at Rome Olympic Stadium (2013)

Label: Warner Bros.

1. Supremacy (5:14)
  2. Panic Station (3:12)
  3. Resistance (5:32)
  4. Hysteria (5:06)
  5. Animals (4:21)
  6. Knights of Cydonia (8:19)
  7. Explorers (5:54)
  8. Follow Me (3:52)
  9. Madness (4:38)
  10. Guiding Light (4:18)
  11. Supermassive Black Hole (4:05)
  12. Uprising (5:35)
  13. Starlight (4:28)
avatar van HugovdBos
Ben wel benieuwd naar deze live opname. De tour was geweldig waardoor ik verwacht dat de kwaliteit van deze opname ook wel goed zal zijn.

avatar van chevy93
DVD tracklist (en daar kijk ik toch het meeste naar uit):
DVD / Blu-ray / 4K
9. "Hysteria"
10. "Feeling Good"
11. "Follow Me"
12. "Madness"
13. "Time Is Running Out"
14. "Guiding Light"
15. "Undisclosed Desires"
16. "Supermassive Black Hole"
17. "Survival"
18. "The 2nd Law: Isolated System"
19. "Uprising"
20. "Starlight"

avatar van Thin Air!
Vandaag binnen gekregen en gekeken. HD met retestrak DTS HD geluid.
Ik vraag me dan gelijk af...wat is er nou op tegen op het hele concert te registreren?? Nee het mag maar 1,5 uur duren. Welke logica zit hier in godsnaam achter..

Ik mis (helaas) ; Map of the problematique, Blackout, Unintented,..en Unsustainable (met die grote robot op het podium. Toch best wel groot onderdeel van de show zou ik zeggen)..

Zonde.

avatar van Screenager
Enorm benieuwd naar de dvd, dat wordt sowieso weer smullen geblazen.
Ook de cd klinkt allerminst verkeerd. Ik ken er geen reet van, maar het geluid lijkt me wel énorm goed. Iets wat me nochtans niet zo vaak zou opvallen.

Het eerste halfuur is gewoonweg genieten geblazen. Supremacy en Panic Station vind ik sowieso 2 van de goede nummers van The 2nd Law, maar ze komen allebei live nóg beter tot hun recht. Dat geldt op overtuigende wijze ook voor Resistance (prachtig) en Animals. En Hysteria is natuurlijk gewoon een bom.
De eerste live-registratie van de magistrale Man With A Harmonica-intro van Knights Of Cydonia kan ik ook alleen maar toejuichen! Gevolgd door een 6 minuten-lange euforietrip, alhoewel ik wel moet zeggen dat het lalalala-stemeffect van Matthew allerminst nodig was.

Daarna komt met Explorers en Follow Me een wat minder stuk in de setlist. Op The 2nd Law zijn het niet mijn favorieten en dat worden ze ook live niet. Explorers blijft een vlakke en zwakke ballad, die nog niet tot de enkels reikt van vorige Muse-ballads (denk aan een Unintended) en Follow Me een zwakke poging tot 'dance'song. Al moet ik wel toegeven dat het enthousiasme van het publiek toch een tikkeltje aanstekelijk werkt en het live wat ruwer (en daardoor beter) is.

Daarna gaat het niveau terug gestaag de hoogte in met Madness (I need to loooooooooove!) en Guiding Light (dat me nog steeds wat doet denken aan Ultravox' Vienna) om terug de hoogste toppen te scheren met Supermassive Black Hole en Uprising. Afsluiter Starlight is en blijft een leuke single, maar daar had ik liever een episch Survival of eerste officiële live-registratie van Undisclosed Desires gehoord.

Schommelt, mede door de niet ideale setlist, wat tussen de 3,5 en 4. Na het zien van de DVD maakt 4 sterren misschien wel het meeste kans
De releasedag is natuurlijk goed gekozen en aangezien ik braaf geweest ben, zal de lieve Sint deze binnenkort dan ook wel onder de haard leggen.

avatar van Bonk
De cd zo juist beluisterd. De dvd moet nog even wachten. Dit brengt al prettige herinneringen aan het concert in de Arena. Geweldige productie wat mij betreft. Bij de intro's valt me op hoe vaak hun muziek associaties oproept met andere bands en nummers. Hier werd al (terecht) geklaagd over het niet gehele concert op de dvd. Mag ik daar dan aan toevoegen dat ik totaal niet snap waarom de cd maar 64 minuten duurt. Tot daar aan toe dat je je wil beperken tot één cd. Maar daar past toch gewoon één kwartier meer op? Als je dan toch je concert hebt opgenomen, kost het toch niet zo veel meer om die cd te vullen met wat extra nummers ? Daarom ondanks de goede muziek 3,5 sterren.

avatar van Bijdevaate11
Het rauwe is er toch wel af bij Muse, Dat vond ik bij de vorige tour ook al en dat vind ik best jammer.... Het is een gelikte show, nietemin het nog steeds wel gewoon goed. Vooral Knights Of Cydonia blijft toch echt een knaller live!

avatar van frisk
Bij het laatste album haak ik af als Muse liefhebber. De setlist van dit concert doet mij dan ook erg weinig. Voor een doorbraak naar het grote publiek was blijkbaar een knieval nodig. De band van de eerste albums herken ik bijna niet meer terug. Het zal ongetwijfeld een bombastische grote en gelikte show in Rome zijn geweest, maar muzikaal vind ik het erg karig. Waar zijn songs als Butterflies and Hurricanes en The Stockholm Syndrome gebleven?

avatar van DjFrankie
DjFrankie (moderator)
Hoe goed wil je een live concert hebben van de beste live band ter wereld. Zo dus. Zelfs de nummer van de 2nd Law cd klinken hier overtuigender en super. Had ik vorig jaar ook al tijdens concert in A' Werpen. Beste live plaat van 2013 zonder enige twijfel.

Onmogelijk om hierbij niet luchtgitaar te spelen, of the Air-drummen

avatar van lennon
Wat een mooie show is dit geweest zeg!

De Blu Ray is haarscherp en laat mooi zien wat ik gemist heb. Heb deze tour overgeslagen omdat het allemaal wat té groots werd naar mijn smaak, maar nu ik dit zie heb ik daar toch wel heel erg spijt van.

Wat een visueel en muzikaal feest moet dat geweest zijn. Tuurlijk koester ik de optredens die ik wel heb gezien, maar deze ga ik nooit meer in het echt meemaken.. dom dom dom.

Strakke set, strakke show, en de beste liveband van de laatste jaren wat mij betreft.

De show deed me wel heel erg denken aan Zooropa van U2, maar dat komt waarschijnlijk door de vele en grote schermen!

Dikke 4 sterren voor dit feest op cd en BluRay

avatar van chevy93
Grootser dan groots. Zonder twijfel de beste live-band van het moment.

DVD was alvast geweldig en ik verwacht dat de geluidskwaliteit een stuk beter is dan die van H.A.A.R.P.

avatar van Bonk
chevy93 schreef:
Grootser dan groots. Zonder twijfel de beste live-band van het moment.

Juist daar gaat voor mij, hoe langer ik kijk en luister, steeds meer de schoen wringen. Voor één van de beste live-bands (verder wil ik niet gaan) van dit moment met een grootser dan grootse show, vind ik het eigenlijk maar een hele karige uitgave. Ik ben voorstander van integrale concertregistraties, maar begin me er vooral steeds meer aan te ergeren dat zowel op de dvd als op de cd (veel) meer van dit moois had gekund. Daar is gewoon ruimte voor. Zo geef je wat mij betreft niet een live-opname uit en doe je kopers tekort.

avatar van HugovdBos
Na een zeer succesvol jaar toeren met uitverkochte stadions en concerthallen over de hele wereld heeft Muse aardig wat materiaal verzameld voor een live registratie. Het live album bevat een registratie van het concert dat ze op 6 juli 2013 gaven in het olympisch stadion in Rome. In Nederland verschenen vele positieve reacties na een optreden in de Amsterdamse Arena. Naast een album is er ook een dvd en blu-ray versie verschenen waar meer materiaal op terug is te vinden dan op de cd.
Op het album staan 13 nummers waarvan een groot deel van het in 2012 verschenen album The 2nd Law afkomstig zijn. Dit album werd niet zo positief ontvangen als de vele voorgangers. Gelukkig tonen ze live aan dat ze vol overgave elk nummer weten te brengen. Op het live album is vooral de sfeer van de duizenden toeschouwers goed te voelen. Het refrein van de vele klassiekers die voorbij komen worden uit volle borst meegezongen. Toch had het album wat meer tot zijn recht gekomen als er wat meer klassiekers op te horen waren zoals Plug In Baby en Undisclosed Desires, die namelijk wel op de dvd versie te vinden zijn. Muse weet in ieder geval veel sfeer neer te zetten waar ze de komende jaren nog wel mee verder kunnen gaan.

3.5*

Afkomstig van Platendraaier

avatar van tbouwh
Zeer overtuigende live cd. Muse is live nog beter dan op reguliere albums: de zang van Bellamy is magistraal live.
Er staan met name nummers van the 2nd Law op deze cd, wat ik fijn vind, aangezien dat mijn favoriete Muse cd is.
Supremacy en Panic Station zijn 2 fantastische openers. Liveuitvoeringen van Guiding Light, the Resistance en Uprising vind ik vele malen beter dan op de studioalbums.
Supermassive Black Hole is een bom, maar hier iets over de top. Starlight is een mooie afsluiter.
Madness, Follow Me en Knights of Cydonia maken deze cd tot een live registratie van ongekende klasse.

avatar van Funky Bookie
Deze tour was de eerste keer dat ik Muse live zag. Wat een spektakel!!!! De DVD is dan ook absoluut weer genieten geblazen.
De CD bevalt daarnaast ook proima omdat de heren live een uitstekende vertolking van hun nummers neerzetten. Omwille van de show is het alleen iets te gelikt.

avatar van smoozycat
Ik heb het concert op tv gekeken. Er zaten leuke stukken tussen en een fantastische show. Maar voor mij is het wat te gelikt

avatar van Gommans
Heerlijk, magistraal, prachtig en gewoon genieten.... Knap om zo'n enorm spektakel spannend, origineel en boeiend te houden. Misschien een beetje "over the top", maar als het zo goed gebracht wordt, tja dan mag dat best van mij. Idd een van de beste live bands van dit moment...

avatar van Juul1998B
Een van de beste live optredens aller tijden van een band.