Electronic - Electronic (1991)

Pop / Electronic
Label: Factory

1. Idiot Country (5:02)
  2. Reality (5:39)
  3. Tighten Up (4:38)
  4. The Patience of a Saint (4:11)

met Pet Shop Boys

5. Getting Away with It (5:14)

met Pet Shop Boys

6. Gangster (5:26)
  7. Soviet (2:00)
  8. Get the Message (5:20)
  9. Try All You Want (5:37)
  10. Some Distant Memory (4:10)
  11. Feel Every Beat (5:07)
  12. Disappointed [7" Version] * (4:21)

met Neil Tennant

13. Second to None [2013 Edit] * (3:37)
  14. Lean to the Inside [2013 Edit] * (4:01)
  15. Twisted Tenderness [Guiter / Vocal Mix] * (4:55)
  16. Idiot Country Two [12" Version - Edit] * (6:06)
  17. Free Will [Edit] * (3:05)
  18. Until the End of Time [Edit] * (5:23)
  19. Feel Every Beat [2013 Edit] * (5:39)
  20. Getting Away with It [Instrumental] * (5:04)
  21. Turning Point [Edit] * (4:49)
  22. Visit Me [Edit] * (4:36)
  23. Twisted Tenderness [Instrumental] * (5:31)
avatar van Mjuman
Castle schreef:

Klopt voor deel als een zwerende vinger

Het zoveelste voorbeeld dat platenmaatschappijen vaak willekeurig omgaan met re-releases. Er waren zoveel andere mogelijkheden geweest: obv chronologie, met de singles vlak voor en vlak na het album.
Gettin Away with It (track 6) was nl een non-lp single (wel op de cd)

Het tweede album, Raise the Pressure heeft trouwens maar een minimale relaese op lp gekend en de derde, Twisted Tenderness, is nooit op lp uitgebracht. Er ligt dus wel een taak voor de platenmaatschappij. Al moet ik zeggen dat dit debuut het beste album is.

avatar van itbites
Disappointed blijft voor mij een nummer met een nostalgische waarde van heb ik jou daar. Op het moment van uitbrengen “gewoon” een goede plaat, maar nu, zoveel jaren later gewoon een van de beste electropop tracks van de jaren negentig. De melancholie lijkt daardoor gewoon nog vertienvoudigd. Ik krijg er geen genoeg van, zó mooi. Deze moet ik nog op vinyl hebben.

avatar van itbites
Als aanvulling op mijn laatste bericht is Disappointed toch echt het beste dat Electronic gemaakt heeft rond deze periode. Dit album is aardig (Disappointed staat hier niet op), maar een nummer als Getting Away With It ontstijgt het groep 8 musical-gehalte nauwelijks. Wonderlijk.

Nou aardig, ik zou toch willen zeggen sterk. Zeer goede synthpop plaat, een van de beste van de 90s. Het is me wel altijd een raadsel gebleven dat de groep die zich notabene Electronic noemde het nodig vond in de albums hierna opeens met gitaarmuziek meende te moeten komen . Zonde dat ze niet nog een paar albums door zijn gegaan op deze weg, had een synth supergroep kunnen worden, dat had en heeft de muziekwereld nodig!