een hommage van (soul) zanger Van Morrison aan de country muziek uit zijn jeugd. o.a. soulzangers als Bobby Womack (Goes C. and W.) en Solomon Burke (Nashville) maakten eveneens country albums.
Van Morrison maakte al eerder hommages aan de door hem geliefde muziekgenres op albums als "The Skiffle Sessions" (met Lonnie Donegan en Chris Barber), country/rock-a-billy met Linda Gail Lewis op "You Win Again" en aan jazzlegende Mose Allison, samen met Georgie Fame en Ben Sidran op "Tell Me Something".
op dit album staan 12 covers van country songs uit de 50's en 60's en 3 originals (5,9 en 11) van Van Morrison. tracks 1,8 en 13 werden bekend in versies van Webb Pierce, tracks 2,6 en 7 in versies van Hank Williams, track 2 ook bekend van Patsy Cline, track 3 George Jones, track 4 Red Perkins en track 12 Connie Smith. van "Back Street Affair" staat een fraaie duet versie van John Prine met Patty Loveless op zijn album "In Spite of Ourselves", maar dat terzijde.
daarnaast horen we 1 soul classic 10) "What Am I Living For" van Chuck Willis (ook bekend in een country versie van Conway Twitty) en 1 track 14) "Till I Gain Control Again" van Rodney Crowell, waar hij een mooie, breekbare versie van neerzet met o.a. een fraaie dobro partij, echter geen versie die kan tippen aan de prachtversie van Emmylou Harris. dit nummer is 1 van de schaarse hoogtepunten op dit album, samen met "Things Have Gone to Pieces", een nummer van Leon Payne, groot gemaakt door George Jones.
de nummers "Half as Much", "Your Cheatin' Heart" en "What Am I Living For" werden veel eerder ook opgenomen door de door hem bewonderde Ray Charles.
veel van de songs op dit album en de vertolkingen ervan zijn niet slecht, maar eens met
spinout dat Morrison's stem niet echt bij country past. een krappe voldoende voor dit album.
Album werd geproduceerd door Van Morrison en opgenomen in Belfast, Noord-Ierland