Cabaret Voltaire - Code (1987)

Electronic
Label: EMI

1. Don't Argue (4:27)
  2. Sex, Money, Freaks (4:57)
  3. Thank You America (5:22)
  4. Here to Go (5:10)
  5. Trouble (Won't Stop) (5:07)
  6. White Car (2:45)
  7. No One Here (5:00)
  8. Life Slips By (3:25)
  9. Code (4:07)
  10. Hey Hey (3:58)
  11. Here to Go [Little Dub] (4:10)
avatar van frolunda
1,0
Erg tam plaatje dit,niet alleen is alle experimenteerdrift vrijwel verdwenen ook bereiken de nummers nergens het niveau van de sterke voorganger The Covenant, the Sword and the Arm of the Lord (1985).
Eigenlijk klinkt Code vrij inspiratieloos en lijkt de band hier zonder (nieuwe) ideeën te zitten.
Wat we nu voorgeschoteld krijgen heeft zo af en toe wel wat weg van slappe Euro-disco en trekt feitelijk op niks
Misschien was Cabaret voltaire hier op zoek naar wat meer commercieel succes maar uiteindelijk is er geen één nummer echt de moeite waard.
Gezapig album derhalve,het zwakste wat ik van het duo ken en ik hou mijn hart vast voor de platen die hierna nog kwamen.
Slecht.

Joezer49263
Ja, ik kan er een heel eind in meegaan dat dit één van de minste CV-albums is.
Een soort 'op de automatische piloot' gemaakt album van het duo Kirk & Mallinder.
Voor een waardering zou ik deze wel weer eens moeten draaien.

Maar toch denk ik dat je de 90's releases van na de herstart van CV zeker niet moet onderschatten.
Duidelijk een andere invalshoek op bijvoorbeeld Plasticity (1992), International Language (1993), en The Conversation (1994).

Die zitten meer richting Techno en Ambient.

Mijn persoonlijke aanrader zou dan de dubbelaar The Conversation zijn; echt de moeite waard, als je je er voor open stelt !

avatar van frolunda
1,0
Joezer49263 schreef:
Ja, ik kan er een heel eind in meegaan dat dit één van de minste CV-albums is.
Voor een waardering zou ik deze wel weer eens moeten draaien.

Die zitten meer richting Techno en Ambient.

Zal ze binnenkort eens proberen.

avatar van dix
dix
Joezer49263 schreef:

Meestal gaan dubbelaars ten onder aan het 'overdaad schaadt' syndroom.
Maar niet The Conversation. 2CDs, 4 LPs ... ruim 2 uur zonder inzinking