David Bowie - The Platinum Collection (2005)

Label: EMI

1. The Jean Genie (4:11)
  2. Space Oddity (5:17)
  3. Starman (4:20)
  4. Ziggy Stardust (3:19)
  5. John, I'm Only Dancing (2:45)
  6. Rebel Rebel (4:33)
  7. Let's Spend the Night Together (3:10)
  8. Suffragette City (3:29)
  9. Oh! You Pretty Things (3:16)
  10. Velvet Goldmine (3:14)
  11. Drive-In Saturday (4:32)
  12. Diamond Dogs (6:08)
  13. Changes (3:37)
  14. Sorrow (2:57)
  15. The Prettiest Star (3:17)
  16. Life on Mars? (3:54)
  17. Aladdin Sane (5:12)
  18. The Man Who Sold the World (3:58)
  19. Rock 'N' Roll Suicide (3:02)
  20. All the Young Dudes (4:11)
  21. Sound and Vision (3:08)
  22. Golden Years (3:31)
  23. Fame (4:17)
  24. Young Americans (3:18)
  25. John, I'm Only Dancing (Again) (7:02)
  26. Can You Hear Me (5:09)
  27. Wild Is the Wind (6:03)
  28. Knock on Wood (3:02)
  29. TVC 15 (3:36)
  30. 1984 (3:31)
  31. It's Hard to Be a Saint in the City (3:51)
  32. Look Back in Anger (3:11)
  33. The Secret Life of Arabia (3:50)
  34. DJ (4:05)
  35. Beauty and the Beast (3:38)
  36. Breaking Glass (1:56)
  37. Boys Keep Swinging (3:23)
  38. Heroes (3:33)
  39. Let's Dance (4:08)
  40. Ashes to Ashes (3:37)
  41. Under Pressure (4:06)

met Queen

42. Fashion (3:26)
  43. Modern Love (3:59)
  44. China Girl (4:17)
  45. Scary Monsters (And Super Creeps) (3:32)
  46. Up the Hill Backwards (3:16)
  47. Alabama Song (3:52)
  48. Drowned Girl (2:27)
  49. Cat People (Putting Out Fire) (4:12)
  50. This Is Not America (3:51)
  51. Loving the Alien (7:09)
  52. Absolute Beginners (5:38)
  53. When the Wind Blows (3:35)
  54. Blue Jean (3:12)
  55. Day-In Day-Out (4:11)
  56. Time Will Crawl (4:19)
  57. Underground (4:26)
avatar van Mctijn
Waarom "5 Years" ontbreekt is me een raadsel.
Voor de rest een prima compilatie.

derkrijks
Mctijn schreef:
Waarom "5 Years" ontbreekt is me een raadsel.
Voor de rest een prima compilatie.

Evenals Moonage Daydream, met die schitterende gitaarsolo. Verder een ultieme trip door de Bowie geschiedenis, die eens temeer aantoont hoe talentvol en invloedrijk hij is geweest door de jaren heen. Ik waardeer dit album heel hoog alleen vind ik van oudsher het materiaal vanaf "Let's Dance" stukken minder. Anders had ik deze compilatie een 5 gegeven.

avatar van Von Helsing
Eigenlijk is deze cd gewoon geldklopperij van de platenmaatschappij daar de cd's ook al los te verkrijgen zijn. Ik heb het bij de eerste twee losse cd's gelaten.

The Best of 1969-1974 (1997)

The Best of 1974-1979 (1998)

derkrijks
Het gaat om de kwaliteit van de compilatie als geheel. En dat het geldkloppers zijn weten we, daar hebben we het al vaker over gehad, ken er nog wel een paar die ook nog eens minder goede muziek maken ; )

avatar van Thuurke
Von Helsing schreef:

The Best of 1969-1974 (1997)

The Best of 1974-1979 (1998)

Dan kan je de 3e cd van 1980 - 1987 erbij kopen voor ca. 5-7 euro en dan krijg je de DVD met de clips van deze cd er gratis bij, een koopje.

avatar van avdj
Ach, deze CD is volgens mij ook wel voor onder de 20 euro te vinden. Jammer genoeg draai ik 'm eigenlijk niet meer, de man heeft veel te goede reguliere albums.

avatar van Thuurke
Deze 3cd versie kan je voor 8 euro krijgen bij Fame en MM.

avatar van Gert P
Jammer van de korte versie van Heroes.

avatar van kaztor
Toch een handige kleinood, deze verzamelaar.
Het bevat een handvol moeilijk verkrijgbare nummers.
The Drowned Girl en When The Wind Blows zijn zelfs op geen enkel ander Bowie-album te vinden.

avatar van sjoerd148
Op zich een prima selectie uit een indrukwekkend oevre. Mis alleen de electronische meesterwerken (Warszawa etc) uit de Berlijn periode. Toch wel een belangrijk hoofdstuk.
Wellicht wat ontoegankelijk voor een verzamelaar voor het "grote publiek".

avatar van kaztor
Ik vind het wel een geslaagd geheel voor massa-consumptie. Alle hits staan er in ieder geval op en het andere werk is daarbij in mijn optiek over het algemeen wel goed te verteren.

Vraag is hoe lang het voor een prikkie te krijgen is. Ik vermoed dat het nu wel uit de handel is met die nieuwe driedubbelaar in de schappen.

avatar van Rinus
Ik vind dit de beste verzamelaar van Bowie als je niet in zijn reguliere albums wil duiken. Erg compleet. Het mooie is, dat CD1 vrij uitvoerig op de eerste periode van Bowie ingaat, hetgeen andere compilaties nooit zo uitgebreid hebben. Het enige beetje jammere is dat altijd de single edit van Heroes erop staat. Dat heb ik bij de andere single edts totaal niet.

Maar, hoe dan ook, een prachtige verzamelaar, die ook nog eens mooi geremasterd is. Daarnaast vind ik veel van wat de beste man gemaakt heeft na 1990 niet zo erg interessant.

Hij is jammer genoeg wel out-of-print, maar met een beetje geluk kun je een goed exemplaar tweedehands oppikken. Oh ja, let op, hij is er ook in een dubbel CD uitvoering, en dan mis je 1980/1987. De inlays van beide versies zijn gelijk, alleen op de achterkant mis je de tracklisting van cd3.