Steve Coleman and Five Elements - The Tao of Mad Phat: Fringe Zones (1993)

Jazz
Label: Novus

1. The Tao of Mad Phat (15:29)
  2. Alt-Shift-Return (7:10)
  3. Changing of the Guard (3:56)
  4. Guards on the Train (3:04)
  5. Relax Your Guard (0:39)
  6. All the Guards There Are (2:10)
  7. Enter the Rhythm (People) (4:04)
  8. Incantation (3:56)
  9. Laid Back Schematics (8:15)
  10. Polymad Nomads (10:38)
  11. Little Girl on Fire (From Little Girl I'll Miss You and Fire Revisited) (16:31)
avatar van Tony
Jazz funk liefhebbers, luister hier alsjeblieft eens goed naar. Okay?

Soledad
Tsja het is allemaal knap gespeeld enzo maar dit is gewoon niet helemaal mijn kopje thee. Die elektrische bas met die gedateerde sound. Steve Coleman deed leuke dingen maar mij spreekt het niet echt aan.

avatar van spoon
Ik heb dit album ook gehoord en denk er hetzelfde over als Soledad. Het kan allemaal belangwekkend en knap zijn, het jaren 80/90 sfeertje is voor mij gewoon iets te dominant aanwezig. Sorry
Ik heb al wat ander werk gehoord van Steve Coleman en zijn toon (ofzoiets) spreekt me wel aan.. Ik geef nog niet op.

Deze b.v (not essential misschien, maar wel prettig om aan te horen )
Staat nog niet op mume

avatar van Tony
Top dat jullie de moeite hebben genomen hier naar te luisteren, jammer dat dit minder in de smaak valt. Ik heb in korte tijd een zwak ontwikkeld voor Steve Coleman, dat zal in mijn beoordeling zeker meespelen, want bijna alles wat ik van hem hoor tovert een glimlach op mijn face.

De aanmoediging dit te luisteren is zeker ook voor Michiel bestemd, denk dat dit hem WEL eens zou kunnen bevallen.

avatar van spoon
Tony schreef: