Kayo Dot - Choirs of the Eye (2003)

Rock / Metal
Label: Tzadik

1. Marathon (10:14)
  2. A Pitcher of Summer (5:51)
  3. The Manifold Curiosity (14:30)
  4. Wayfarer (10:43)
  5. The Antique (14:41)
avatar van Jochempie
ugh, zo belachelijk goed!

avatar van Nightrider
nou dan zal ik dit maar eens gaan checken denk ik!

avatar van Jochempie
dit is nu zelfs mijn absolute album aller tijden! geniale release

De climax van The Manifold Curiosity is in ieder geval fantastisch. De rest moet ik nog wat meer op me laten inwerken maar hij bevalt me wel beter dan Dowsing Anemone (2,5*).

avatar van pulpjannis
zo goed! ik moet hem nog een beetje op me in laten werken maar ik geef hem nu 4 sterren wat denk ik nog wel meer wordt.

avatar van mathias
Al veel over horen praten, maar wat soort muziek is dit nu precies? Aan de tracktijden te zien niet bepaald easy listening. Ligt dit in de lijn van Neurosis, Isis, en consoorten?

avatar van Jochempie
Ik vind het zeker niet in de lijn van Isis liggen, wel een stuk meer in de lijn van neurosis maar ook niet echt.

avatar van mathias
Dat zegt genoeg. Ik ga maar eens op zoek

voltazy
hoe klinkt kayo dot ten opzichte van maudlin of the well?

avatar van Jochempie
Erg anders, vooral veel extremer en rustiger. Dus veel meer in de uiterste. Motw was ook meer rockgeorienteerd en dit ligt eerder tegen klassiek aan.

Jochempie schreef:

voltazy
geweldig en terecht gemiddelde hier inmiddels

avatar van THEMARSVOLTA
"Als ik het moet vergelijken met andere bands worden het deze: Opeth meets Neurosis meets Jeff Buckley meets Pink Floyd meets grindcore meets jazz."

Hier maar eens naar opzoek gaan..

avatar van robbizzel
Geweldige band, bizarre, extreme en soms uitermate sfeervolle postrock om het toch maar onder te vernoemen. Wayfarer wat een geweldig sfeertje wordt daar neer gezet om bijna bang van te worden.
Verder is Marathon ook favoriet, de emotie en passie druipt er vanaf.

avatar van Leeds
Choirs of the Eye krijgt een vinyl uitgave via de Kayo Dot bandcamp. De gelimiteerde versie is reeds uitverkocht na nog geen halve dag. Maar de gewone uitgave is nog steeds te koop.

Ben deze nu maar eens aan het luisteren. Ik ben namelijk één van de gelukkigen die binnenkort de gelimiteerde vinyl uitvoering binnenkrijgt.
Eigenlijk ben ik fan sinds hun optreden op Roadburn (en ik was niet eens van plan ze te gaan zien daar).

Echt geen easy listening inderdaad. Ik zet dit denk ik eens in de twee jaar op of zo, maar dan is het wel een feest voor mijn oren.