Kris Berry & Perquisite - Lovestruck Puzzles (2013)

Soul / Pop
Label: Unexpected

1. Coming Back Home (4:12)
  2. Hitchhike (2:56)
  3. Warm (3:09)
  4. Behind It All (3:30)
  5. Telescope (3:33)
  6. Keep on Running (3:29)
  7. Worried (2:32)
  8. Drifter (3:48)
  9. Let Go (3:30)
  10. Eighty-Four (4:00)
Rene1979
Klinkt erg goed dit..

avatar van uppie
wat een heerlijk album!!!

Rene1979
Zeker een 4 is het echt wel waard.. Perq heeft weer erg mooi geproduceerd.

avatar van Reijersen
Kris Berry is een zangeres waarvan wij al eens het debuutalbum Marbles recenseerden. De luchtige muziek kon ons niet helemaal inpakken, maar de potentie was nakende. Perquisite is natuurlijk de ene helft van Pete Philly & Perquisite waarin hij verantwoordelijk was voor de geniale producties van de albums Mind.State en Mystery Repeats. Na het uiteengaan van het duo maakt hij nog een album met gastartiesten (Across) en een soundtrack voor een film. Deze twee muzikale krachten worden in 2013 gebundeld op Lovestruck Puzzles.

Het album opent met Coming Back Home, een vrolijke en sfeervol nummer. Kris Berry laat horen te beschikken over een mooie stem. Iets wat ze doorzet in Hitchhike. Ook qua sfeer en feeling past dit nummer heel goed bij de opener. En dat gaat eigenlijk het hele album wel door. De sfeer is lazy, vrolijk, ongedwongen en Berry’s stem past daar prima bij. Perquisite voorziet ons van heerlijke producties met oog voor het kleinste detail. Alle nummers klinken daarmee heel erg af en doordacht. Na de eerste twee nummers (van de 10) behoren ook nummers als Warm, Keep on Running, Worried, Drifter en Let Go bij het plaatje.
Behind it All is een stuk intiemer en dromeriger, terwijl Telescope een soort samenzang aanhangt. Afsluiter Eighty-Four karakteriseert zich met mooie jazzy producties.

Dit album moet je dus vooral als geheel beluisteren omdat alles zo mooi aansluit. Een prima neergezette plaat waar Perquisite en Kris Berry elkaar echt aanvullen.

avatar van overmars89
Heerlijke plaat met dit mooie lenteweer. Behind It all vind ik verreweg het mooiste nummer. Overall een aardige plaat, Kris Berry pakt me niet met elk nummer, terwijl de producties van Perquisite overal subliem zijn.