Town of Saints - Something to Fight With (2013)

Pop / Folk
Label: Snowstar

1. Stand Up - Part I & II (6:33)
  2. Trapped Under Ice (3:28)
  3. Direction (5:19)
  4. Euphrates (3:23)
  5. Going Back in Time (3:46)
  6. Dress Up Night (3:55)
  7. Easier on Paper (3:47)
  8. Something to Fight With (3:00)
  9. Carousel (2:58)
  10. New Skins (3:59)
  11. Miner's Song * (4:49)
  12. Daydreams of Others * (6:08)
  13. Róisín * (5:28)
  14. Old Friend (As Town of Honey Rocks) * (3:34)
avatar van blonde redhead
Ook van deze band had ik voor plato planet niet gehoord. Maar ze gaven daar ondanks het wat slechte geluid een erg leuk concert. Ik ben daarom ook wel erg benieuwd naar deze cd.

avatar van erwinz
Verrassend sterke cd die alle kanten op schiet. Van opzwepende folk tot verstilde songs tot stekelige indie-rock of post punk. Kan internationaal mee als je het mij vraagt.

Lees mijn volledige recensie op:
De krenten uit de pop: Town Of Saints - Something To Fight With - dekrentenuitdepop.blogspot.nl

Erwin

En vanavond in DWDD.

avatar van erwinz
is er in ieder geval 1 minuut de moeite waard vanavond

avatar van IntoMusic
In diezelfde DWDD bekend geworden dat ze Serious Talent van 3FM zijn geworden. Klinkt leuk, dus eens nader beluisteren.

avatar van keijzm73
Ik zag 'Town of Saints' ook bij DWDD. Ik had nog niet van ze gehoord. Die ene minuut was voor mij voldoende aanleiding om het album (via Spotify) te beluisteren. Hoe kansloos ook, die minuut werkt dus wel. Voor mij althans...

Dit bevalt meteen behoorlijk goed bij de eerste luisterbeurt. Stemgeluid van zanger 'Harmen Ridderbos' doet me direct denken aan door mij zeer gewaardeerde zanger van 'Counting Crows', Adam Duritz. De Americana aandoende folkmuziek maakt deze associatie alleen maar sterker. Bij sommige nummers zou je ook 'Mumford & Sons' kunnen noemen als referentie maar dat vind ik te gemakkelijk. Viool is lekker aanwezig. De afwisseling van folk- en meer rock gearrangeerde nummers is goed. Samenzang met de uit Finland afkomstige zangeres en violiste 'Heta Salkolahti' is goed gedoseerd en prettig om naar te luisteren.

avatar van RadioMad
Bijzonder sympathieke lui, dit drietal. Heb ze dit jaar al een keer of acht live mogen aanschouwen. Ze verdienen alle aandacht die ze nu krijgen. Ze hebben er keihard voor gewerkt en doen dat nog steeds.

avatar van Bonk
Wat een lekkere frisse cd is dit. Een aangename verrassing, want ik heb ze blijkbaar gemist bij DWDD. Opzwepende energieke en afwisselende muziek met fijne folkinvloeden. Word ik wel vrolijk van. Alleen het slotnummer hoeft voor mij niet zo. Wel grappig, ben groot Counting Crows liefhebber, maar had die associatie tijdens luisteren niet zo, maar snap wel wat je bedoelt.

avatar van DjFrankie
DjFrankie (moderator)
Gisteren live meegemaakt wat een enthousiasme, Venlo stond op z'n kop.
Kan zo op Lowlands

avatar van Norrage
Dit keer geen succes voor een 12van3voor12 bandje:

De volgende notering in onze reeks van de12van3voor12-bandjes is Town Of Saints, een folk-rock gezelschap uit Groningen en ook Finland. Veel hedendaagse bands zijn geïnspireerd geraakt door de volle orkestraties van bands als Arcade Fire, Fleet Foxes, Mumford & Sons of The Lumineers, en Town of Saints is daar een duidelijk voorbeeld van. Daarbij komt uiteraard ook dat dit een Nederlandse band is, en zeker in Nederland is de folk-rock aan een enorme opmars bezig. Bands/artiesten als Mister & Mississippi of Blaudzun verkopen poppodia uit en worden de hemel in geprezen door media als 3FM en 3voor12. Dusdanig, dat we er langzamerhand een beetje mee doodgegooid worden. Town of Saints moet dus van hele goede huize komen om hier wat aan toe te voegen. En doen ze dat?

Het korte antwoord is: Nee. Hoewel de liedjes sterk in elkaar zitten, de orkestratie inderdaad heel veelzijdig is van uptempo liedjes, met strijkers danwel ronkende gitaren tot sinistere samenzang (al is de zangeres veel te weinig aanwezig) is het ook allemaal vrij gezapig. Het stemgeluid is dertien in een dozijn en vooral vrij vlak, en je hebt bij de meeste nummers het gevoel dat je al vele bands hetzelfde hebt horen doen, en beter. Toch staan er zeker wel wat interessante nummers op de plaat. Zo weten ze op Trapped Under Ice wel degelijk een spannende vibe op te wekken met een lekkere stuwende achtergrond gitaar-rif en goed drumwerk. Maar zoals op dit album wel vaker gebeurt, proberen ze teveel tegelijk. Dit nummer was bijvoorbeeld al geslaagd, maar dan toch aan het eind komt die zeikerige viool weer om de hoek kijken. En het is die viool die in bijna alle andere nummers veel te sterk op de voorgrond treedt, te vaak als substitutie voor de gitaren gebruikt wordt, en bovendien in het gebruik erg weinig afwisseling kent. En die samenzang met de zangeres, als die nou wat meer uitgebuit zou worden...

Wellicht is dit soort muziek gewoonweg niet mijn smaak, en ik ben er best van overtuigd dat ze een overtuigende live-performance kunnen neerzetten. Het studio-album zelf is echter doorstoken van de muziek-clichés, qua tekst en vooral qua instrumentatie, en ik kan enkel concluderen dat ze de goede streak van louter goede 12van3voor12 bands spijtig genoeg hebben doorbroken.
Pat-sounds: Album Town of Saints - Something to Fight With (2013) - pat-sounds.blogspot.nl

avatar van DjFrankie
DjFrankie (moderator)
Prettig debuut van deze groningse / finse combi