Opgezwolle - Eigen Wereld (2006)

Label: Top Notch

1. Hoedenplank (3:17)
  2. Werk aan de Winkel (3:10)
  3. Balans (3:36)

met Josje, Shyrock en Reuben Hamburger

4. Gekkenhuis (6:07)

met Jawat!, Dries Bijlsma, Onno Wieten en Reinder van Raalte

5. Nagemaakt (1:57)
  6. Eigen Wereld (4:48)

met Maurits Boreel

7. Elektrostress (2:08)
  8. Passievrucht / Bosmuis (6:16)

met Duvel

9. Made in NL (3:35)
  10. NL Door (2:00)

met Dries Bijlsma

11. Gebleven (2:52)
  12. Ut Is Wat het Is (3:06)

met Raymzter

Eindelijk

avatar van Eddie
Ben heel benieuwd.

avatar van Word_Play

Da's een best slicke special edition.

Ik luister hem nu. Ben zeker positief!! Wel weer heel anders dan vloeistof, wel minder toegankelijk denk ik zo. Maar het bevalt mij zeker wel!! Met stemmen wacht ik nog even.

avatar van Word_Play
Dit album blaast op dit moment keihard door m'n headphones. Ben nu bij Made in NL, en het klinkt erg goed, vooral Rico doet het goed. Later meer.

avatar van BoordAppel
Anders inderdaad, maar wel typisch Opgezwolle. Vind m niet echt ontoegankelijker ofzo. Elektro Stress is echt geweldig.

avatar van aslan
aslan (crew)
en wat getuigt die Electro Stress van een gezonde dosis paranoia... net zoals het hoort
je lacht... maar we doen er nu al met zn allen aan mee...

avatar van Reijersen
Even kijken of ik deze ergens kan bemachtigen nog.

avatar van Reijersen
Den eerste stem is binnen

avatar van Plakband
Wat is dit een lauw album zeg, shit, dat Vloeistof te overtreffen was... Geen een tegenvaller! Delic is koning, Rico solo is wreeeeeeed (Elektro Stress net iets meer dan Ukkie, terwijl die ook heeel goed is!) Sticks komt standaard dope... Toch heb ik Rico meer 'gemist' dan Sticks, die hoorde je toch al her en der spitten... Ik zou echt geen 'topper' van het album kunnen opnoemen, ze zijn stuk voor stuk toppers. Werk aan de Winkel en Balans zijn te lauw. Naja, Gekkenhuis ook eigenlijk. Volle Kracht met Winne is ook superrrr! Naja, ok duidelijk, ik kan idd geen topper aanwijzen

Ik denk dat ik dit album stiekem toch wel t dopeste NLhiphop album (ga) vind(en).

Heb net ff de special edition gehaald.... en hij is zoals verwacht erug VET!! *5

avatar van Plakband
Woehoeee! Ik krijg hem binnenkort ook op de mat!
Ben eigenlijk wel benieuwd naar de 'normale' hoes... Zou ie in het echt ook zo schimmelachtig zijn als op het plaatje?

avatar van Reijersen
Toch blijft het niet echt boteren tussen Nederlandstalige Hip-Hop en mij. Niet dat ik het slecht vind. Zal nog even verder luisteren voordat ik m beoordeel.

avatar van Jordy
Eerste indruk: licht tegevallend

overgeproduceerd, mindere gastrappers

later meer

++++++gekkenhuis, made in NL, eigen wereld ++++++++

avatar van Gyzzz
Ik heb ook een eerste indruk. Niet groots, maar wel absoluut in orde. De beats zijn niet hoogstaand, maar ook zeker niet slecht.

@Jordy, overgeproduceerd? Misschien vat ik het woord verkeerd op, maar ik dacht dat overgeproduceerd was dat er overdreven veel aandacht werd besteed aan de beats waardoor ze te druk of te vol werden? Daar heb ik hier juist weer helemaal geen last van.

avatar van Jordy
Gyzzz schreef:

Ik moet het album nog een paar goede luisterbeurten geven, maar wat ik met de term bedoel is inderdaad dat mijn eerste indruk was dat nummers soms een beetje platgeproduceerd werden. Zit je lekker te luisteren naar een vette beat met een relaxte flow er over heen, komen er halverwege ineens allemaal drukke instrumentjes bij die de boel er niet beter op maken.

Maar nogmaals, dat was slechts een eerste indruk... even wat tegengewicht voor alle hallelujah-berichten van ervoor

avatar van BoordAppel
Overgeproduceerd is ook het laatse woord dat ik associeer met dit album en Delic in het algemeen. Maar ik ben ook niet zo enthousiast als anderen hier. Niet dat het slecht is, verre van, maar na één keer helemaal luisteren wel wat minder dan Vloeistof.

avatar van thomzi50
Ik luister hem op de luisterpaal en vind hem zeker lekker klinken. Klinkt tot nu toe net iets minder dan vloeistof maar zeker dope. Vooral gekkenhuis en werk a.d. winkel.

De Klever
Vloeistof overtreffen, nee dat zal denk ik niet lukken...
Het is in ieder geval een album wat ver boven andere NL hiphop uitstijgt.

Voor de lyrics uit Made in NL vielen me tot nu toe op...Veel geschreeuw voor de wol die je scheert..

Het land van de rages, van de hypes,
Met zn allen erbovenop, kom op daar gaan we,
tot en met volgende week, dan hebben we het wel weer gehad, wat sticks daarna spit probeer ik nog te ontrafelen.

Rico en Sticks: 1 van de weinige MC's uit Nederland waar ik het heeel vaak mee eens ben..

avatar van Reijersen
Heb de cd nu paar keer beluisterd en Nederlandse Hip-Hop kan me nou niet boeien. Maar wilde dat bij mijn beoordeling niet in ogenschouw nemen. Ben het dus gaan vergelijken met andere Nederlandse Hip-Hop, en daarover moet ik het totaal met jullie eens zijn; het ligt daar dik boven.
De MC's zijn zeker goed tot zeer goed en in de teksten willen ze ook weleens wat kwijt, zeggen ze daadwerkelijk ook wat.
Passievrucht/Bosmuis vond ik eigenlijk best een slecht nummer, de rest was gewoon lekker, maar vind de CD niet beter dan Vloeistof.
Mijn mening over Nederlandstalige hip-hop achterwege latend geef ik de cd 4 sterren.

Kos
Oeh, die eerste track gaat al lekker klinken in de auto .

Kos
Maar ik kan Jordy wel een beetje begrijpen, ik heb ze ook het liefst als ze gewoon knallen over harde beats, zonder veel tempowisselingen en allerhande gezochte sampletjes.

maar heb het album niet helemaal gehoord, dus kan er nog niet echt een mening over geven.

avatar van Goodfella
BoordAppel schreef:
Elektro Stress is echt geweldig.

Whow, heel vet ja

Kos
Dat vind ik dus helemaal niets.

*zucht*

Ik ben verliefd op dit album. Waarom voel ik dit zo, damn!

Electro_
Ik heb deze "voor de lol" even geluisterd op de Luisterpaal, want hiphop is absoluut niet mijn ding. Maar Elektro Stress is écht heel erg leuk. Ik zal ook de rest goed beluisteren, maar deze valt me gelijk al op.

avatar van John Doe
Bevalt een stuk beter dan Vloeistof nu ik het zo op luisterpaal afspeel. Werkelijk interessante lyrics, niet storende producties zoals ik normaal bij Nederlandse hiphop (luister verder maar weinig) haast altijd ervaar. Professioneler dus, zou ik zeggen.