REO Speedwagon - The Hits (1988)

Label: CBS

1. I Don't Want to Lose You (3:08)
  2. Here with Me (5:05)
  3. Roll with the Changes (5:37)
  4. Keep on Loving You (3:22)
  5. That Ain't Love (4:02)
  6. Take It on the Run (4:01)
  7. In My Dreams (4:24)
  8. Don't Let Him Go (3:47)
  9. Can't Fight This Feeling (4:51)
  10. Keep Pushin' (3:57)
  11. Time for Me to Fly (3:38)
  12. One Lonely Night (3:24)
  13. Back on the Road Again (5:29)
  14. Ridin' the Storm Out [Live] (5:50)
avatar van Casartelli
Casartelli (moderator)
REO Speedwagon is typisch zo'n band waar ik eigenlijk aan een greatest hits collectie genoeg heb. En dit is hem. Met natuurlijk de bekendste nummers Keep on loving you, Take it on the run en Don't let him go (wat een briljant nummer blijft dat toch!) en nog een elftal hits van de overzijde van de grote plas. Zoals zo vaak voeren op een greatest hits collectie de ballads wel wat de boventoon en hier en daar wordt het wat te glad. Toch 3½*.

Raekwon the chef
maar het briljantste nummer blijft natuurlijk Can't Fight This Feeling.

Pieter Paal
'The hits' uit 1988 is een aardige verzamelaar, maar ik mis hierop pareltjes zoals 'Golden country' en meer van dat moois uit de beginjaren. 'The essential' uit 2004 is pas echt goed samengesteld.

avatar van gaucho
En anders koop je toch gewoon deze in combinatie met de perfect samengestelde dubbelaar A decade of Rock & Roll - 1970-1980. Daarop staan, zoals de titel al doet vermoeden, de beste nummers uit de 'beginperiode' van de band, dus voordat ze wereldwijd doorbraken met Keep on loving you en Hi infidelity.

Ik zie dat dat verzamelalbum niet eens op MuMe staat, hoewel het via amazon.com nog gewoon te koop is. Het laat zien dat REO Speedwagon in die eerste tien jaar een uitermate opwindende rock & roll-band was, die ook live prima uit de verf kwam. Op deze Hits-verzamelaar blijkt dat ook uit de afsluiter: een heerlijke live-uitvoering van hun oude klassieker Ridin' the storm out.

Pas na de grote hitsuccessen speelden ze op safe en kozen ze voor AOR en ballads. The hits is een niet onaardige verzamelaar met hun beste/bekendste hits uit de periode vanaf 1978, maar geeft geen compleet beeld van wat deze band in huis heeft.

Casartelli schreef:

Hier kan ik me bij aansluiten! Dit was mijn eerste kennismaking met Speedwagon. Daarna nog Hi infidelity op lp en een live dvd gekocht maar daar is het bij gebleven. Het optreden op Arrow was trouwens geweldig! Ben blij dat ik ze nog een keer live heb kunnen zien!

avatar van gaucho
vielip schreef:
Hier kan ik me bij aansluiten!

Ik niet. Want, zoals gezegd, dan mis je dus de eerste tien jaar van deze band. En toen maakten ze naar mijn idee muziek die een stuk opwindender was. The Essential REO Speedwagon geeft een vollediger beeld, zoals Pieter Paal al opmerkte. Maar als je deze verzamelaar en Hi Infidelity al hebt, zou ik de eerder genoemde A decade of rock & roll 1970-1980 aanraden. Nieuw is-ie tegenwoordig tamelijk aan de prijs, maar tweedehands is het nog wel te doen:

Decade of Hits: Reo Speedwagon: Amazon.co.uk: Music

avatar van vielip
Wie weet schaf ik die dan nog eens aan. Bedankt voor de tip in ieder geval!

avatar van musician
28 juni 2010 3,5*** gegeven en er niet eens iets bij geschreven.

Deze verzamelaar vanavond bijna letterlijk uit het stof gehaald vanwege het 1981 topic en de single Keep on Loving you. Ik heb ook de LP Hi Infidelity - ergens.

REO Speedwagon is wel aardig, ik heb ooit ook nog eens You can tune a piano but you can't tuna fish gehad, die LP staat mij als "beter" voor de geest maar kan dit stukje vinyl vreemd genoeg niet meer vinden.

Maar het algehele gevoel op deze compilatie overstijgt het niveau "wel aardig" maar zelden. Hoewel ik in 1981 redelijk verrukt van Hi Infidelity was. Maar in 2012 vergaart het dus al weer enige tijd stof. De AOR ballads van na 1981 deden de naam van de band ook geen goed.

Misschien dat ik eens op zoek moet naar de cd van You can't tune a piano.

avatar van vielip
Zijn de eerste 2 nummers special opgenomen voor dit album? Ik vind ze namelijk niet terug op reguliere albums. Weet iemand dit? Kan ook zijn dat ik gewoon niet goed kijk uiteraard

avatar van Casartelli
Casartelli (moderator)
vielip schreef:
Zijn de eerste 2 nummers special opgenomen voor dit album?

Voor zover mij bekend wel. 't Zijn mijns inziens ook niet direct de hoogtepunten onder de hits, met name Here With Me klinkt als Boyzone avant la lettre.

avatar van vielip
Oké dus toch. Om het voor de fans die alles in huis hebben nog enigszins aantrekkelijk te maken. En je hebt gelijk , Here with me is een behoorlijke draak! Wel geheel in de stijl die toen voor de nodige airplay zorgde over het algemeen. Maar het nummer is op zich gewoon niet veel soeps vind ik. I don't want to lose you is dan alweer stukken leuker.

avatar van dominicano fonso
Dit is een goede verzamelaar van een vrij onderschatte band die veel succes hadden in de jaren 80.

avatar van vielip
Ja onderschat als in; iedereen kent ze hier alleen maar van Keep on loving you. Prima nummer hoor maar ze hebben zoveel meer moois gemaakt. Maar ja...