Sergio Mendes - Timeless (2006)

Braziliƫ / Verenigde Staten
Hip-Hop / Wereld
Label: Concord

1. Mas Que Nada (3:13)

met The Black Eyed Peas

2. That Heat (5:32)

met Erykah Badu en will.i.am

3. Berimbau Consolacao (3:54)

met Stevie Wonder en Gracinha Leporace

6. Bananeira (4:31)

met Mr. Vegas

7. Surfboard (3:14)

met will.i.am

8. Please Baby Don't (4:14)

met John Legend

9. Samba da Bencao (3:50)

met Marcelo D2

met Guinga en Marcelo D2

13. Lamento (3:21)

met Maogani Quartet

14. E Menina (3:31)
  15. Yes, Yes Y'all (5:09)

met Black Thought, Chali 2Na, Debi Nova en will.i.am

avatar van Word_Play
Daar staan interessante cameo's op.

avatar van BoordAppel
Inderdaad. Ik werd er ook benieuwd naar toen ik de review op rapreviews las. Blijkbaar old school BEP en geen pop BEP hierop te vinden en dan vind ik Will.I.Am eigenlijk altijd heel erg goed. Black Thought en Chali 2Na op een track samen kan eigenlijk ook alleen maar goed gaan.

Op een forum van een of andere Sergio Mendes fansite waren ze begrijpelijk minder enthousiast .

avatar van T.O.
Stevie Wonder, Erykah Badu, The Black Eyed Peas, John Legend, Q-Tip, Pharoahe Monch, Black Thought, Chali 2Na en zelfs Justin Timberlake?

Ik vrees het ergste, maar Mendes verdient in principe alle aandacht.

avatar van Den7482
Het is moeilijk om dit album als een echt Sergio Mendes album te beoordelen. Het is gewoon het comeback 'a la Santana' trucje wat hier wordt toegepast en is het dus gewoon een mengelmoesje van verschillende artiesten geworden. Naja, er loopt natuurlijk wel een BEP draad door de cd, maar zoals Boordappel aangaf, de beats doen inderdaad aan oude BEP denken en dat vind ik persoonlijk relaxed...
Ik vind het toch een geslaagd experiment geworden, de Braziliaanse sound van Mendes met de beats van will.i.am en de bijbehorende artiesten op dit album.

avatar van Kos
Kos
Sergio Mendes en BEP .

avatar van Den7482
Bij nader inzien alweer 0,5 puntje eraf... 3,5*

avatar van jowietje
Wil.I.Am is een favoriet van 'm zie ik.

avatar van musicfriek
Het nummer Mas Que Nada vind ik anders prima te verteren. Wat is er zo erg met die combi met BEP?

avatar van Discoverme
Loose Ends neigt erg naar een Marvin Gaye's What's going: Father, Brother en ook de boodschap komen wel erg dichtbij Good old Marvin....maar erg? uhm...niet echt eigenlijk..Naast Lily Allen..zomer cd nummer2..

avatar van T.O.
musicfriek schreef:

Dat bijvoorbeeld dit nummer niks toevoegt aan het geweldige origineel.

avatar van musicfriek
Het origineel ken ik niet. Dit wordt de zomerhit van dit jaar denk ik

avatar van Madonna
Ik moet deze hebben!!!!!!

Ja, dit is een erg lekkere cd. Hier is de mix tussen oud en nieuw vaak geslaagd. Veel nummers swingen, zitten muzikaal knap in elkaar. Goed werk ook van will.i.am de producer (van de Black Eyed Peas). En met voor mij de zomerhit Mas Que Nada. En let op, op nr. 3 een swingende Stevie Wonder. Ook opvallend: een aantal uitstekende, bij ons minder bekende, Braziliaanse zangeressen. 4,5*

Deze cd heb ik ook in bezit.. Vond em een beetje tegenvallen eerlijk gezegt..
Best aardige nummers, maar kan er niet zo lang naar luisteren, het klinkt allemaal hetzelfde.. Word een beetje saai.. Best aardige nummers tussen hoor!
Vind em 3,5 ster waard. Vooral door nummer met John Legend en yes, yes Ya'll met de Roots.. Verder beetje saai.. Het word middelmatig door Erykah Badu, India.Arie, Q-tip, John Legend enzo..

timeless?not really..

avatar van Wib0__
Een best lekker album!

avatar van Reijersen
De deuntjes van Sergio Mendes die (vooral) verhiphopt zijn. Staan zeker een paar geslaagde mixes op (nr. 2, 3, 5, 8, 10, 11 en 15). Verrast toch wel, door de kwaliteit.

3,5 ster.

EVANSHEWSON
Reijersen, mooi gezegd, "verhiphopt". Nieuw werkwoord, leuk.
En ik ga akkoord met wàt je zegt. Volg ook in score.
***1/2

avatar van Kill_illuminati
Geen misselijk lijstje aan Hiphop artiesten. Zo zie ik Pharaoh Monch,Chila 2NA en Q-Tip.

Mb.
Het heeft ook wel een fris Hip-Hop luchtje over zich heen. Dit is geen meesterwerkje, maar gewoon een sterk album is het zeer zeker wel. Vooral als het zonnetje schijnt, is dit een plaat om van te genieten.

SSS
Ik zie op MuMe maar drie albums van Sérgio Mendes, ik dacht dat hij er veel meer had aangezien hij 68 jaar is. En dat 14 jaar tussen Brasileiro en Timeless wel een erg lange tijd is.

Ik heb even gezocht en mijn gedachten klopten, The Swinger from Rio was Sérgio's solodebuut in 1964! In totaal heeft hij 16 albums uitgebracht dus er ontbreken er een stuk of 13 op MuMe.

avatar van Arrie
Nou, ik zou zeggen, voeg ze toe, niemand die je tegenhoudt!

SSS
Ik wilde gisteren een album toevoegen maar strandde op de 200 pixel verplichting van de cover.....

Het goede nieuws is, ik heb het album Herb Alpert Presents van Sérgio Mendes & Brasil '66 binnen (uit 1966!).

avatar van Shelter
het is wel een ok album maar niet echt hoogstaand.
Luistert wel lekker weg, maar mocht ik dit album ooit verliezen dan zou ik er nooit meer naar zoeken.

avatar van FunkStar
Ik ben een grote fan van Sergio Mendes maar wat hij nu doet (om hip te blijven) vind ik eerlijk gezegd niet zo best.

Hij heeft een aantal van zijn oude nummers (The Frog, Berimbau en Mas Que Nada) omgetoverd met hippe beats en dat vind ik jammer en dan ook nog eens met veel nieuwe artiesten waar ik niets mee heb zoals (Black Eyed Peas, Justin Timberlake en Will.I.Am)

Nee geef mij dan maar de oude, originele hits van Sergio Mendes uit dé jaren 60. Dat blijft na jaren nog steeds overeind..