The Rolling Stones - "Still Life" (1982)

Alternatieve titel: American Concert 1981

Label: Rolling Stones

1. Take the "A" Train (0:27)

met Duke Ellington and His Orchestra

2. Under My Thumb (3:59)
  3. Let's Spend the Night Together (3:50)
  4. Shattered (4:05)
  5. Twenty Flight Rock (1:48)
  6. Going to a Go-Go (3:00)
  7. Let Me Go (3:31)
  8. Time Is on My Side (3:36)
  9. Just My Imagination (Running Away with Me) (5:11)
  10. Start Me Up (3:59)
  11. (I Can't Get No) Satisfaction (4:13)
  12. Outro: Star Spangled Banner (0:50)

met Jimi Hendrix

Ik had niet gedacht dat ik dit ooit tegen jou zou zeggen, maar in dit geval ben je echt niet goed bij je hoofd met je echt schandalige 0,5*
Waar haal je het vandaan? Hoe kom je er in vredesnaam bij? Het is een raadsel en het zal altijd een raadsel blijven. Dit is namelijk niet uit te leggen. Je geeft zelfs op dezelfde middag the Spice Girls met het album Spice 2,0*: dat is 4x 0,5*.....
Ik kan dit niet meer serieus nemen.

bikkel schreef:

De korte speelduur is gewoon een aanfluiting.En toendertijd wel gewoon de volle mep betalen voor dit ding.

Het is in eerste instantie uitgebracht als LP. Vandaar de speelduur: LP lengte.

avatar van LucM
Zelfs voor een LP vind ik de duur vrij kort. Er hadden 2 nummers bij gekund en de geluidskwaliteit mocht beter.

west schreef:
Ik kan dit niet meer serieus nemen.

Toch raad ik je aan van wel... ik kan jouw ongehoord overdreven ***** sterren voor zulk een vuilbakplaat als deze dan weer niet snappen.
Eigenlijk wou ik zero, nul, nougat bollen geven, maar dat kan nu eenmaal niet.
Neen, dan hebben The Stones liveplaten die er echt toe doen, ik moet ze toch niet opsommen, hoop ik hé?

Mar deze draak hier is met alle gemak van de wereld de allerslechtste liveplaat ever door om het even wie gemaakt.
Stones of geen Stones, dat kan ik me nu echt niet aantrekken, zie.

En nu ga ik Get Yer Ya Ya's Out nog eens opleggen, zie

@ Batman.... euh west;

allmusic ((( Still Life > Overview )))

Zo, hoor je het ook eens van een ander!

Stijn_Slayer
Ik vind zowel 0,5* als 5* erg overdreven, al neig ik eerder naar 0,5* dan naar 5*.

Stijn_Slayer schreef:
Ik vind zowel 0,5* als 5* erg overdreven

Zit wat in: ik heb 'm verlaagd naar 4,5* (een ouderwetse 9).

avatar van vin13
3 sterren is ok, maar de nummers klinken soms afgeraffeld en de inspiratie ligt niet altijd in de muziek. Te korte speelduur om een echt goede indruk te maken en kan me voorstellen dat deze dan minder scoort.

Ok, waarom ik 'm beter vind dan 3 sterren, schreef ik op pagina 2 op. Kort samengevat:

Net als bij Love You Live geldt dat de sound van the Stones rommelig was in die tijd. Maar dat klinkt toch juist geweldig?! Je hoort de joints bij wijze van spreken door de speakers heen komen. Dit is beter dan de latere soms ietwat te gelikte optredens uit de jaren '90 en '00. Dit is pure rauwe eerlijke rock 'n roll.

avatar van kaztor
Wat 'n gezeur over 5 sterren...
Een super-live-album vind ik dit ook weer niet, maar ik kan best inzien waarom iemand dit 5 sterren wil geven. Rauwe, eerlijke rock 'n roll is dit nl. zeker.

EDIT:

west schreef:

Moet gezegd: Dit vind ik ook weer wat ver gaan.

Father McKenzie
Nou Jan (kaztor), scroll maar wat terug en klik maar eens op die link naar AllMusic.... die gasten hadden perfect begrepen wat een bagger er hier op de markt gegooid werd. Deze liveplaat is toch kompleet niet aan te horen?
Geluidstechnisch niet alleen hoor, ook de bezieling is geheel weg, hier was de band echt op zijn allerslechtst.... het draaide vierkant en liep voor geen meter meer, deze liveplaat is om heel verdrietig van in je bed te kruipen... maar je kunt hem ook gewoon nooit meer draaien, dat helpt ook...

Kijk, iedereen kan fan zijn van de Stones - ik niet in het minst - maar sommige fans kunnen echt nooit eens iets slechts zeggen, laat staan gewoon inzien dat lang niet alles van "hun band" zomaar de hemel mag ingeprezen worden. Rommel blijft rommel, zelfs als Jagger en Richards er voor tekenen, toch?

Voor het gemak zal ik nog even het linkje er gratis bijzetten...

allmusic ((( Still Life > Overview )))

avatar van vanwijk
Zojuist voor 5 euro de geremasterde versie gekocht. Zo slecht als F.McK. vind ik Still Life niet. Natuurlijk is GYYYO veel beter. Maar een 0,5 is overdreven.

Father McKenzie
Dus Allmusic kent er ook niets van??

Neen, echt... met mijn groeten; de allerbelabberdste liveplaat ooit, en dat helaas van een band die toch geruime tijd zichzelf met recht en rede de beste rockband ter wereld mocht noemen.... maar dat was toch een tijdje hiervoor hoor...

Father McKenzie schreef:

The Rolling Stones - Dirty Work (1986)

The Rolling Stones - Steel Wheels (1989)

There ya go, Pat.

Leuk om AMG zo aan te halen, maar vaak lullen ze er maar een end op los, naar mijn mening. Bovendien is smaak subjectief.

Stijn_Slayer
Allmusic zit er ook vaak naast ja, die lui gaan ook heel erg op status en bekendheid af....

avatar van bikkel2
Blijft natuurlijk wel zo dat Still Life een erg matige liveregistratie is .

Visueel zag het er flitsend uit allemaal toendertijd , maar The Stones zijn hier aan het afraffelen en op een irritante routineuze spelen ze hier hun tijd vol .
Wellicht onder het motto ; Wij zijn de grootste rock 'n roll band van de wereld en de mensen komen toch wel .
Ik heb The Stones nog altijd hoog zitten , maar deze liveplaat hadden ze beter achterwege kunnen laten .

avatar van vanwijk
Ik ben het met Kaztor eens dat smaak subjectief is. En deze live plaat past in een rijtje middelmatige live platen van de Stones. Love You Live is ook niet geweldig, Flashpoint niet veel beter en ik denk dat veel mensen Shine a Light ook niets vinden.
Persoonlijk sla ik GYYYO en Live Licks hoger aan.
Toch wil ik nog een lans breken voor Still Life. In de auto klonk de cd echt lekker, bijna feestelijk. De uitvoering van Let's Spend the Night Together is erg goed, Ook Just My Imagination en Satisfaction klinken goed.

vanwijk schreef:
Persoonlijk sla ik GYYYO en Live Licks hoger aan.

Stripped vind ik ook een erg goed live-album.

avatar van vanwijk
Dat ben ik met je eens. Hetzelfde geldt voor No Security. Ook dat is geen slechte live plaat.
Toch vind ik GYYYO en LL beter. Daar is de sound goed en de set list beter. Vooral GYYYO is een geweldig album. Natuurlijk is het wel leuk om de Stones het ultime Dylan nummer te horen spelen!

Dylan nummer?

avatar van kaztor
Like A Rollin' Stone. Ook nog een hit geweest, trouwens.

avatar van vanwijk
Volgens mij staat Like a Rolling Stone op Stripped. Dat is van Dylan, en misschien we een van de belangrijkste Dylan Songs ever!

Nicci
Kan zijn, maar wat heeft dat met Still life te maken?

avatar van vanwijk
Wel goed lezen Nicci, het ging even niet over Still Life maar over Stripped!

Nicci
Oké, negeer me dan maar . . . .

avatar van vanwijk
Nee hoor, dat was niet de bedoeling, het ging alleen over de albums die Kaztor aangaf. Maar je hebt gelijk, het heeft niets met Still Life te maken. Ik zie dat jij het een twee en een half geeft. Welke Live platen van de Stones vind je beter?

Nicci
Get yer yaya's is denk ik de enige serieus goede liveplaat van de band.
Love you live heeft natuurlijk de goede 'el mocambo' kant.

Maar goed. Hier spreekt geen liefhebber van The Stones.

Nicci schreef:
Get yer yaya's is denk ik de enige serieus goede liveplaat van de band.
Love you live heeft natuurlijk de goede 'el mocambo' kant.

Maar goed. Hier spreekt geen liefhebber van The Stones.

Ik zou Stripped en Live Licks ook 'serieus goed' willen noemen. Flashpoint is ook heel aardig. No Security hebben we wel, maar geloof ik nog nooit gedraaid. Het zijn er ook zoveel...

avatar van vanwijk
Okay, al met al een bedroevend ouevre voor de greatest rock and roll band. Gelukkig hebben we de studioplaten nog!

avatar van harm1985
bikkel2 schreef:
Blijft natuurlijk wel zo dat Still Life een erg matige liveregistratie is .

Wel grappig dat de VK juist deze live plaat in hun 'Legendarisch Live Concerten'-reeks heeft geplaatst... sowieso staan daar wat vreemde keuzes in... had eerder Get Yer Ya-Ya's Out! verwacht.