The Rolling Stones - "Still Life" (1982)

Alternatieve titel: American Concert 1981

Label: Rolling Stones

1. Take the "A" Train (0:27)

met Duke Ellington and His Orchestra

2. Under My Thumb (3:59)
  3. Let's Spend the Night Together (3:50)
  4. Shattered (4:05)
  5. Twenty Flight Rock (1:48)
  6. Going to a Go-Go (3:00)
  7. Let Me Go (3:31)
  8. Time Is on My Side (3:36)
  9. Just My Imagination (Running Away with Me) (5:11)
  10. Start Me Up (3:59)
  11. (I Can't Get No) Satisfaction (4:13)
  12. Outro: Star Spangled Banner (0:50)

met Jimi Hendrix

avatar van marco straaten
Under my tumb is meesterlijk op deze plaat. Voor het echte gevoel moet je eigenlijk de film: Let's spend the night together zien, wat een fantastisch concert was dat

avatar van Thunderball
Hoewel vaak verguist vind ik dit wel een goed album, alleen jammer dat het zo kort duurt, 10 nr's in de meest kort mogelijke versies, terwijl de concerten bestonden uit 25 nr's en met een tijdsduur van meer dan 2 uur.

De versies van Just my imaganation, time is on your side en start me up maken dit voor mij zo wie zo de moeite waard.

Maar als je echt van deze tour iets goeds wil horen of zien schaf dan Hampton 81 aan zowel op cd als dvd subliem!

Bobiej
ehm... hoe kan 12. Outro: Star Spangled Banner met Jimi Hendrix zijn, was die niet allang dood toen? of is 12. Jimi Hendrix materiaal gespeelt door de Stones?

avatar van Thunderball
nee ze eindigden de concerten vd '81/82 tour altijd met outro muziek van Hendrix optreden tijdens Woodstock.

Deze moet ik ook nog luisteren...

avatar van gijs van e.
Wie heeft het boek Rolling With The Stones van Bill Wyman??? Daarin betiteld hij het zelf als wel aardig maar het kan niet tippen aan Get Yer Ya-Yas Out en Love You Live.

EVANSHEWSON
Als echte Stonesfan doet het pijn om toe te geven dat dit het allerslechtste is wat de heren ooit durfden uit te brengen ? Die kLank ! Die ongeïnspireerde uitvoeringen, dat spelen op automaat, bweurk, wàt een slechte plaat, wat een miskleun in hun overigens interessante oeuvre !
Ik denk dat enkel dit rotslechte livealbum door een mogeljks nog slechter studio-album als BRIDGES TO BABYLON kon overtroffen worden, want van dat album wordt je ook niet vrolijker hoor ! Wat een rommel!

avatar van Thunderball
Dit is het allerslechtste vd Stones? En BTB nog slechter???En jij bent een ECHTE Stonesfan???

Ok, ieder zijn smaak en mening, maar kan me daar niks in dit geval bij voorstellen.
Er zijn slechtere platen gemaakt.

Ik mag wel zeggen dat ik dit een tegenvaller vond. Welliswaar op de rommelmarkt aangeschaft voor E0.80 maar toch. Naast "Under my thumb" vindt ik er eigenlijk weinig aan. Wilde eigenlijk 3*** geven, maar dat is teveel voor dit niemendalletje. Snel aanpassen naar 2.5*

Nicci
@Thunderball, de stones hebben bijna alleen maar slechte platen gemaakt, dus je opmerking lijkt een open deur . . . .

avatar van Thunderball
@Thunderball, die opmerking slaat nergens op. Wanneer je niks zinnigs te melden hebt, zeg dan niks!

Pieter Paal
Hoewel ik een grote Stones-fan ben, vind ik dit toch het slechtste live-album dat ze ooit uitgebracht hebben. Ik vind dat er niet mooi gespeeld wordt, veel te gehaast. Dit was toch van die Amerikaanse tournee waarbij Mick Jagger in zijn joggingbroek steeds over het podium en langs het publiek aan het rennen was? 'Get yer ya-ya's out!' - The Rolling Stones in concert' uit 1970 is pas een goede live-plaat.

Harald
ook hun live optreden in deze periode, 81/82 vond ik niet echt geweldig. 1971/72 was hun beste live periode.

EVANSHEWSON
Ik ben een verdomd echte Stonesfan, maar geen dove en zeker geen idolate die alles zomaar slikt van zijn 'idolen'. Idolen is trouwens overroepen, ik hou ontzettend van deze band, The biggest Rock'n N Rollband in the World' wat ze inderdaad waren.

Ik zeg waren, zo ongeveer tussen 1968 en 1972. Daarvoor nog zoekende en daarna ging het iets minder. En na 1981 werd het soms echt genant.

Nèt als deze plaat trouwens, dit is toch een erg genant slechte plaat ?

Ik kan van hen makkelijk 10 à 15 platen met eeuwigheidswaarde opsommen, maar deze is er eentje om ontzettend vlug te vergeten.

1 ster, want ik zie dat ik dit nog niet gekwoteerd had.
En een fan heeft het recht om een ongelooflijke stinker van zijn idolen ook naar waarde te schatten. Fan of niet ; * (ééntje dus)

avatar van kaztor
Mijn broer heeft deze lp. Voor zover ik me herinner stonden er wel een paar leuke nummertjes op (zoals die single Going To A Gogo en Under My Thumb), dus... een 1?

Lijkt me een beetje laag, maarja... ik zou het album weer eens moeten beluisteren, denk ik....

EVANSHEWSON
Ik ben het niet altijd eens met de quotering op allmusic, maar hier slaan ze spijkers met koppen. Ze geven dit livealbum ook maar één ster, en ik ben niet eerst gaan kijken, echt niet. Ik vond dat zelf ook al.

avatar van avdj
@Thunderball: Tja, jij geeft "Their Satanic...." 1* omdat het op de Beatles is geïnspireerd....over niks bij kunnen voorstellen gesproken.

Ik kan me voorstellen dat mensen niet enthousiast van dit album worden.
Leg dit eens naast een doorsnee live album van The Who, pijnlijk verschil.

avatar van Thunderball
Deze opmerking slaat nergens op. Heeft niks met de Beatles te maken. Vind het gewoon slechte nr's. Dus ik kan me bij jouw commentaar al helemaaaaaal niks voorstellen...!

Sublieme live cd van de Rolling Stones: volkomen ondergewaardeerd. Een relax rock 'n roll live act: geweldig gespeeld, lekker zeikerige muziek en een uitermatige originele tracklist. Anders dan anders, wat wil je nog meer?

Je hoeft geen Stones fan te zijn, hou van rock 'n roll en geniet: 5,0*

kort maar krachtig!!

Goede live-plaat van de Stones. Mijn favoriet is het langzaam gespeelde Time is on my side. Jammer dat een aantal schitterende nummers van de film hier niet op staan (o.a. waiting on a friend, beast of burden, all down the line).

Oh en ik vergeet het lekker snel gespeelde Let me go nog !

marco straaten schreef:

Helemaal met je eens. Ik heb de dvd ook en ik heb hem helemaal achter elkaar uitgekeken en dat zegt wat want meestal skip ik heel wat. Ik vond vooral het concert in dat grote stadium erg goed. De andere 2 zijn ook goed maar die erste is toch beter en Keith is er op deze concerten weer helemaal bij en niet zwaar Stoned.

Nicci schreef:

Heb je Uberhaupt ooit een plaat van ze helemaal beluisterd???
En heb je deze wel beluisterd?

Father McKenzie
Nooit een NOG slechter live-album gehoord, ik kan het niet helpen...

Nicci
@keithje: Sterker: ik heb deze. Ben opgegroeit met The Stones. Ken bijna alles. Ik vind er alleen niet veel meer aan.

Harald
Niet hun sterkste live plaat maar toch zeker nog steeds meesterlijk en de moeite waard.

bikkel
Veruit de minste liveregistratie van The Stones.Het album begint met Take The ''A'' Train en het lijkt er inderdaad op of de groep de trein moet halen.Er wordt erg gejaagd gespeeld en nogal op de automatische piloot.

Werden op vorige livealbums originele studiotracks nog wel eens overtroffen(met name op Get Yer Ya Ya's Out)is dat op stillife zeker niet het geval.

Going To A Go Go en Under My Thumb zijn 2 songs die lekker gespeeld worden,de rest is;starten,afraffelen,stoppen.

Neem daarbij de korte speelduur van dit album,dat maakt het er ook niet beter op.

Een nogal overbodige plaat die wat mij betreft niet had gehoeven. Ze kunnen veel beter.

avatar van marco straaten
En toch was die tour fantastisch : kijk bijvoorbeeld de film Let's spend the night together.