Dream Theater - Live at Luna Park (2013)

Metal / Rock
Label: Eagle Rock

1. Bridges in the Sky (11:00)
  2. 6:00 (5:55)
  3. The Dark Eternal Night (10:10)
  4. This Is the Life (7:02)
  5. The Root of All Evil (9:30)
  6. Lost Not Forgotten (9:58)
  7. Drum Solo (6:19)
  8. A Fortune of Lies (5:20)
  9. The Silent Man (4:16)
  10. Beneath the Surface (5:29)
  11. Outcry (11:30)
  12. Piano Solo (3:04)
  13. Surrounded (6:05)
  14. On the Back of Angels (8:32)
  15. War Inside My Head (2:14)
  16. The Test That Stumped Them All (4:55)
  17. Guitar Solo (8:39)
  18. The Spirit Carries On (7:54)
  19. Breaking All Illusions (12:43)
  20. Metropolis Pt. 1 (12:46)
  21. These Walls (7:28)
  22. Build Me Up Break Me Down (7:03)
  23. Caught in a Web (5:41)
  24. Wait for Sleep (2:51)
  25. Far from Heaven (4:07)
  26. Pull Me Under (8:31)
avatar van Remco 27-2-1989
weet iemand toevallig waar je de 2dvd+3cd haalt ?

Wat een topplaat. Veel sfeer met een meesterlijke gitarist, maar ook de keyboardplayer vind ik steeds meer tot de verbeelding spreken. Keihard draaien en het is gewoonweg werelds!!

Idd, keihard draaien, werelds!!!

avatar van Edwynn
Goede songkeuze wel. Alleen had Surrounded van mij ingeruild mogen worden tegen iets van When Dream And Day Unite.

@Edwynn: spelen ze überhaupt nog nummers van hun debuutalbum live??

avatar van Edwynn
A Fortune In Lies staat er toch op?

Maar nog eens een keertje Killing Hand of Status Seeker zou niet verkeerd zijn.

Ben het voledig met je eens. Vergelijkbaar met RUSH die la villa bijna niet meer spelen live hooguit in een medley

avatar van EwoudK
DT heeft 1e kerstdag nog 2 cd's aan livemuziek gereleased via hun website. Gratis te downloaden vanaf: HAPPY HOLIDAYS FROM DREAM THEATER - Dream Theater Official Blog - dreamtheater.net

Zijn nummers die niet op Live at Luna Park staan maar wel gespeeld zijn tijdens de tour.

avatar van stuntman_jasper
Helemaal geweldig dat kerstkado. Over het algemeen erg goede uitvoeringen van de nummers.

Hunter
Ze zullen het ook niet laten weer een afzichtelijke hoes te maken hé...

avatar van crosskip
Ze hebben natuurlijk wel hun smaakloze reputatie die ze hoog moeten houden he Verder vind ik toch wel een erg toffe actie van de band.

crosskip schreef:

Dat vind ik ook. Bij Pearl Jam zou ik mij zoiets ook kunnen voorstellen

avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Prettig live-album dat ondanks zijn drie uurkes niet verveelt. James Labrie zingt goed zolang hij het niet te hoog zoekt (schel) of te zacht (schor). Mij valt vooral het relaxte of onopgefokte samenspel van de groep zonder Portnoy op en de afwezigheid van de ellenlange nummers. Vliegt op mijn wenslijst.

avatar van BoyOnHeavenHill
Geheel eens met mijn voorganger. Net de Blu-ray hiervan bekeken, met de eerste twintig nummers als één doorlopend concert en de laatste zes als bonustracks, en het klinkt allemaal als een klok met de hele band in vorm. Wel moet je van A dramatic turn of events houden, want alles van dat album wordt gespeeld (de tournee heet dan ook "A dramatic tour of events 2012"), maar aangezien ik die plaat 5* heb gegeven vind ik dat zelf geen probleem, integendeel zelfs. Prachtig livedocument.

avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Veel plezier heb ik soms in mijn bestellingen bij Dodax want voor een bodemprijs kreeg ik de versie met 3 cd's en 2 dvd's. De dvd's vliegen bij het hoopje dat ik nog moet bekijken maar die dagen zijn weer te kort. Ik blijf bij mijn eerder standpunt: boven mijn eigen verwachtingen meer dan goed want James Labrie heeft maar al te vaak zijn goede en minder goede dagen. Ik ben vaak al te kritisch geweest bij Dream Theater, maar deze is zijn euro's meer dan waard. Setlist en huidig repertoire lijkt te zijn geëvolueerd naar minder gekte en meer song, hoewel de muzikaliteit gewaarborgd blijft, maar het album The Astonishing vind ik verre van memorabel....

avatar van vanwijk
Deze afgelopen zaterdag in Berlijn gekocht voor €7.99 met daarin twee dvd en drie cd schijfjes. Zag er prachtig uit.
Ook de kritieken waren lovend, ga dat komende week eens ontdekken.