Hier begon Khaled toch wat minder te worden vind ik. Gladjes en te modern, het rauwe, pure rai ging er vanaf naar mijn mening.
Khaleds carriere is simpelweg in 2 perioden in te delen: de algerijnse en de franse periode. De algerijnse perdiode, toen cheb khaled genaamd, vond in de jaren 80 plaats en toen maakte khaled honderden nummers. Pure rai was het en vele klassiekers zijn in die perdiode geschreven. In de jaren 90 vestigde Khaled zich in Parijs en hier begon de tweede fase. Hij bracht meer westerse invloeden in zijn muziek, wat het alleen maar interessanter maakte. Zijn eerste albums waren dan ook zeer sterk, denk aan Khaled en Sahra. Maar de sterke nummers waren meestal bewerkingen van oude nummers die hij in jaren 80 had geschreven. De meeste werden verbeterd, maar serbi serbi bijvoorbeeld had nooit aangeraakt mogen worden. De moderne versie klinkt erg saai vergeleken met het zomerse reggae-nummertje van weleer.
Maar goed, op dit album vind ik trique lycee een groots nummer!
El harba wine is daarentegen flink verkracht... De luisteraar die dit niet weet zal er zeker van kunnen genieten.