Arctic Monkeys - AM (2013)

Label: Domino

1. Do I Wanna Know? (4:32)
  2. R U Mine? (3:21)
  3. One for the Road (3:26)

met Josh Homme

4. Arabella (3:27)
  5. I Want It All (3:04)
  6. No. 1 Party Anthem (4:03)
  7. Mad Sounds (3:35)

met Pete Thomas

8. Fireside (3:01)

met Bill Ryder-Jones

9. Why'd You Only Call Me When You’re High? (2:41)
  10. Snap Out of It (3:12)
  11. Knee Socks (4:17)

met Josh Homme

12. I Wanna Be Yours (3:04)
  13. 2013 * (2:26)
  14. Stop the World I Wanna Get Off with You * (3:11)
  15. Do I Wanna Know? [Live from the iTunes Festival] * (4:27)
  16. Fireside [Live from the iTunes Festival] * (3:01)
  17. Arabella [Live from the iTunes Festival] * (3:27)
  18. One for the Road [Live from the iTunes Festival] * (3:28)
  19. R U Mine? [Live from the iTunes Festival] * (3:23)
Edit: na veelvuldig draaien van Why'd You Only Call Me When You're High begin ik er aardig verslaafd aan te raken. En ook dat sluit weer aardig aan bij de songtitel.

avatar van Don Cappuccino
Net de drie vrijgegeven nummers beluisterd en het is erg duidelijk voor welke vibe ze gaan. Het is zwoel en behoorlijk mellow, ik vind het wel lekker klinken.

avatar van yvar_wolfmother
ik zie eigenlijk toch liever een whatever people say i am, thats what im not part 2. de energie van die plaat en de met testosteron volgepropte teksten maakten mij fan van arctic monkeys. de 3 nummers die ik nu van AM heb gehoord hebben dat totaal niet

avatar van Mark17
Deze jongen luisterde naar Arabella via Spotify. Via zijn profiel ben ik naar zijn Twitter gegaan. Twee interessante tweets:

- Nieuw album TLSP(n.a.v. een interview met Miles op de BBC?)
- Promo volgt twee weken voordat het album verschijnt. Eind volgende week op z'n vroegst een lek?

Dan nog een bericht van user Aisumasen op het Fok forum. Volg zijn berichten al een tijd en ze kloppen aardig kan ik jullie zeggen.

De plaat is niet fysiek in de handen van wie dan ook - buiten het management en de platenmaatschappij uiteraard - voor september. De enige kans op een vroegtijdige leak zou via één van de digitale outlets zijn die een vinkje verkeerd zetten. Hij lekt op z'n laatst op de 4de, maar iedereen heeft hem dan al wel volledig kunen horen. Minimaal twee weken wachten, maximaal 2,5e week.

Ik denk dat het album wel eerder te pindakazen valt...een gevoel.

avatar van Vinck
Volgens zijn tweets zal het album in de loop van de dag lekken? Man, wat een suspense

Hou ons op de hoogte!

Vinck schreef:

Dat zou geniaal zijn maar ik heb niet het gevoel dat dit gaat gebeuren.

avatar van dylanfeyenoord
Kan niet wachten, zeer tevreden over de uitgebrachte nummers.

avatar van hidalgo
hier verheug ik me op

Hoewel hij een vrijwel akoestisch album heeft opgenomen, overtreft Ty Segall met het nummer The Man Man van zijn nieuwe album Sleeper toch net de singles van dit album van the Arctic Monkeys. Ik zou zeggen: zet dat nummer eens hard aan...
Dat album is trouwens toch interessant voor veel A.M. fans.

Mark17 schreef:

- Nieuw album TLSP(n.a.v. een interview met Miles op de BBC?)

Ik denk dat het album wel eerder te pindakazen valt...een gevoel.

HEY! I'M @BETYOULOOKGOOD FROM TWITTER, THAT'S FUNNY HAHAHA.
Sorry for my bad English, but the listen from Arabella from Spotify was a FAKE and I deleted after, sorry. BUT THIS GUYS FROM YOUR COUNTRY HAVE LISTEN AM, REAL, SEE:
Perfil musical de martijn666 ? Usuarios de Last.fm - lastfm.es
Perfil musical de MrBrightside79 ? Usuarios de Last.fm - lastfm.es
Perfil musical de Atzedv ? Usuarios de Last.fm - lastfm.es

avatar van Mark17
Er zijn een aantal journalisten die het album in bezit hebben. Atze de Vrieze vond het tegenvallen, maar zegt er verder weinig over. We zullen nog even moeten wachten, maar het kan niet al te lang meer duren.

avatar van rolandobabel
why you only call me when your high lijkt wel erg op het nummer the oldest sisters van Balthazar.

rolandobabel schreef:
Zit tegen het plagiaat aan.

? Het lijkt er niet eens een beetje op vind ik.

rolandobabel schreef:
Zit tegen het plagiaat aan.

Hee ja want AM luisteren naar Balthazar.

Destijds werd bij dat nummer van Balthazar gezegd dat het wel erg veel op AM leek.

avatar van JoaMuse
SOAD schreef:

Hee ja want AM luisteren naar Balthazar.

Muse nodigde Balthazar uit in hun voorprogramma en Tom Smith van Editors is fan van Balthazars laatste album, dus het is zeker niet ondenkbaar dat ze Balthazar bij Arctic Monkeys ook kennen.

Los daarvan is me nog geen gelijkenis opgevallen tussen beide singles.

avatar van iHateDolphins
De clip van why'd you...when your high verkracht het nummer een beetje door al die tussenstukjes. De albumversie is meer een geheel waardoor het nummer beter tot zn recht komt.

R U mine staat al een half jaar on mn playlist en valt echt onder mijn favoriete AM nummers met oa from the ritz to the rubble, do me a favour en het allerbeste nummer 505.

De andere reeds uitgebrachte singles weten mij weer ouderwets enthousiast te maken na een teleurstellende suck it and see.

avatar van sergifornia
iHateDolphins schreef:

Zeg dat wel zeg, wat een vervelend iets.
Vind zoals een paar anderen Why'd You Only Call Me When You're High wel minder dan de eerste twee nummers en hoop dat er wel wat meer variatie op het album voorkomt. Na Suck It And See zou ik weer graag een AM plaat willen horen met het niveau van de eerste drie albums.

yvar_wolfmother schreef:

Want Do I Wanna Know en R U Mine zitten niet volgepropt met testoteron?

avatar van yvar_wolfmother
ook wel maar op een andere manier ik bedoel still take u home en r u mine. aan de titels van de nummers kan je het al zien

avatar van Vinck
Het wachten begint me tegen te steken

Zet Franz Ferdinand eens op: dat helpt!

avatar van JoaMuse
Vinck schreef:
Het wachten begint me tegen te steken

Het verlangen is groter dan het bezit, moet je maar denken.

yvar_wolfmother schreef:

Ohja?

Maar Franz Ferdinand helpt zeker tegen het wachten .

JVT
Het album van Queens Of The Stone Age lekte ongeveer 2 weken van te voren, hoop toch dat dat met deze AM ook gebeurd

Die van the Editors zelfs een maand vantevoren....

avatar van Rvdz
The National lekte ook heel vroeg meen ik me te herinneren. Hoop zelf dat ie niet lekt eigenlijk ik wil 'spoilers' zo veel mogelijk vermijden.

avatar van Mark17
Kan toch echt niet lang meer duren...

Klik

Het lijken wel een stel corpsballen...

Wow, dat is 'm echt! Maar nog niet gelekt. Iemand wil 50 dollar betalen voor die promo.