Qult EP (2013)

Dance
Label: Q-Dance

1. Acti - Peralux (6:35)
  2. Geck-e - She Likes It (4:26)
  3. Audiofreq - 1ncom1ng (4:52)

met BRK3

4. A*S*Y*S - Drums on Fire (3:37)
avatar van Hellblazer
QULT is het nieuwe kind van de massale dance-organisatie Q-Dance. Er zijn al verscheidene feestjes van geweest en de volgende stap is EP'tjes uitbrengen. De stijl valt een beetje te omschrijven als een mengeling tussen Techno, Electro, House en Hardstyle. Ze noemen het zelf experimenteel. Of dat het ook echt is... Tja, ik ben niet thuis genoeg in deze genres om dat te kunnen zeggen. Ik ken wel wat werk van Acti, die op z'n Subground label ook dit soort muziek heeft uitgebracht en Geck-e maakt natuurlijk al enkele jaren dit soort funky clubmuziek.

Veel van die kenmerkende vocalen in dit soort muziek zoals 'Drop, drop, drop it hard!' en 'Bring the noise!' alvorens de beat inkomt. Het is hier en daar best leuk, maar ik hoor af en toe toch van die Hardstyle-synths die me onderhand ècht de keel uithangen. Bij Audiofreq's track is dat het geval. Terwijl de rest van dat nummer best aardig is. Hetzelfde geldt voor de rest van de EP, al mis ik iets ècht spannends.
2.5*