Gregory Alan Isakov - The Weatherman (2013)

Zuid-Afrika
Folk
Label: Suitcase Town

1. Amsterdam (3:19)
  2. Saint Valentine (3:24)
  3. Second Chances (3:49)
  4. Living Proof (4:18)
  5. Time Will Tell (2:48)
  6. O' City Lights (2:40)
  7. Astronaut (2:09)
  8. California Open Back (1:21)
  9. The Universe (4:17)
  10. Suitcase Full of Sparks (3:57)
  11. Honey, It's Alright (3:11)
  12. All Shades of Blue (3:34)
  13. She Always Takes It Black (2:51)
avatar van muziekobsessie
Lambchop schreef:
Nieuw album deze zomer. Zin in

10 juni uit, live met heel orkest erbij. eerste nr klinkt veel belovend
Listen to Gregory Alan Isakov Team With the Colorado Symphony for ‘Liars’ (Exclusive) - Speakeasy - WSJ - blogs.wsj.com

avatar van Lambchop

Ah bedankt klinkt zeker lekker.

avatar van muziekobsessie
He’ll also perform club dates with the Ghost Orchestra, a collection of Colorado-based brass and string players.

avatar van harm1985
Aangename verrassing. Samen met Kevin Morby en Riley Walker mijn leukste ontdekking van dit jaar.

avatar van ZERO
Gregory Alan Isakov bewijst op dit album (wederom) een goede songsmid te zijn. Bovendien heeft hij een fijne stem. Gregory Alan Isakov komt regelmatig voorbij in soundtracks van series en elke keer als ik hem hoor ben ik aangenaam verrast en vind ik het nummer meteen mooi.

Toch weet het album als geheel me niet helemaal te overtuigen. Het is voor mij net iets te veel van hetzelfde om een heel album te beklijven. Een klein beetje meer afwisseling in instrumentatie, zang of tempo had voor mij wel welkom geweest.

Ik denk dat dat voor mij een beetje geldt voor al zijn albums: individueel zijn het allemaal mooie nummers, maar als geheel is het iets te veel van hetzelfde om hoger uit te komen dan pakweg 3,5*.

Favorieten: Saint Valentine, Living Proof, Suitcase Full of Sparks

avatar van potjandosie
dit album meermalen beluisterd en helaas haalt deze bij lange na niet het niveau van zijn eerdere albums "That Sea, The Gambler" en "This Empty Northern Hemisphere". zijn muziek en songs hebben een hoog "waar heb ik dat eerder gehoord" gehalte en de man verdient qua originaliteit geen hoofdprijs, maar door de over de hele linie sterke kwaliteit van de songs op de eerder genoemde albums, kwam hij daar mee weg. op dit album zijn de middelmatige en zwakke liedjes in de meerderheid. op tracks als "Time Will Tell" en "Honey It's Alright" zakt hij ook qua zoetsappigheid wat mij betreft onder een zekere ondergrens en op de zwakke melodie van "The Universal" vervalt hij in een soort zwijmelbrij. de akkoorden van "Amsterdam" zijn inderdaad afkomstig van de track "All Mixed Up" van The Red House Painters (Mark Kozelek).
teveel tracks lijken op elkaar en willen niet beklijven. mijn liefde voor zijn muziek is met deze release danig bekoeld. wellicht had de man bij het schrijven van de songs voor "The Weatherman" last van een "writer's block". benieuwd of er op zijn laatste album "Appaloosa Bones" uit 2023 betere songs staan, want daar gaat het uiteindelijk om. de meeste nummers van "The Weatherman" blijven, althans bij mij, niet hangen.

de enige nummers die zich in mijn muzikale geheugen willen nestelen zijn:
1) Amsterdam 2) Saint Valentine 10) Suitcase Full of Sparks en 12) All Shades of Blue

dit album werd geproduceerd door Gregory Alan Isakov en Jamie Mefford

de muzikanten: (b.v. = background vocals)
Gregory Alan Isakov: vocals, guitars, banjo, piano, organ, keyboards, drums, ukulele, pedal steel
Jamie Mefford: drums, b.v.
Phil Parker: cello, b.v.
Jeb Bows: violin, viola, mandolin, b.v.
James Han: piano, organ
Bonnie May Payne: saw, washboard, b.v.
Nathaniel Rateliff, Julie Davis, Natalie Tate,Reed Foehl: b.v.
John Grigsby: upright & electric bass
Wil Schlatman: accordion