And Also the Trees - The Klaxon (1993)

Label: Normal

1. Sickness Divine (3:44)
  2. The Soul Driver (5:48)
  3. Jonny Lexington (3:16)
  4. Sunrise (4:54)
  5. Dialogue (3:38)
  6. Wooden Leg (5:53)
  7. The Dutchman (3:48)
  8. Bullet Head (3:54)
  9. The Flatlands (5:33)
avatar van freddze
Sheplays schreef:
Wel ben ik helemaal wég van The Flatlands.

Voor mij is Dialogue het absolute prijsnummer van deze plaat, zonder enige twijfel in mijn AATT top-10! Wat verlang ik bij het horen van dit nummer toch naar de eerste warme lente-avond in april/mei, op mijn terras met een glaasje Merlot, *zucht* - hopelijk is die vervelende winter snel weer voorbij

Ook naast The Dutchman heb ik een geel sterretje gezet. De baritonstem van Simon Huw Jones klinkt hier wel heel melancholisch en je hebt constant het gevoel dat er iets dramatisch staat te gebeuren.

De meesten zullen zijn stem dan ook eerder met de herfst associëren, maar toch vind ik dit duidelijk één van hun meest "zonnige" platen. Bij een nummer als Wooden Leg voel je de laatste zonnestralen van de ondergaande oranje bol tijdens een lange zomeravond als het ware op je huid.

Misschien niet hun allerbeste album, maar toch een welverdiende 4* weer. Alle Trees platen waarop ik al gestemd heb (met uitzondering van hun s/t debuut) krijgen van mij trouwens minimum 4*

En, zoals Sheplays het schreef, 'AATT is een band met een typische, karakteristieke, herkenbare sound', maar ik zou daar toch 'telkens weer verrassend anders' willen aan toevoegen. Een top-band, bijna niet te geloven dat ze zo weinig stemmen hebben op deze site...