Suede - A New Morning (2002)

Label: Nude

1. Positivity (2:57)
  2. Obsessions (4:11)
  3. Lonely Girls (3:13)
  4. Lost in TV (3:39)
  5. Beautiful Loser (3:38)
  6. Streetlife (2:51)
  7. Astrogirl (4:35)
  8. Untitled (3:45)
  9. ... Morning (2:16)
  10. One Hit to the Body (3:07)
  11. When the Rain Falls (4:30)
  12. Oceans (4:13)
  18. He's Gone [Live at Roskilde 1999] *
  19. Killing of a Flash Boy [Live at Roskilde 1999] *
  20. Indian Strings [Live at Roskilde 1999] *
  21. The Chemistry Between Us [Live at Roskilde 1999] *
  22. Positivity [Tony Hoffer Version] * (3:06)
  23. Obsessions [2Khz Demo] * (3:56)
  24. Lonely Girls [Tony Hoffer Version] * (3:19)
  25. Lost in TV [Stanbridge Demo Edit] * (3:49)
  26. Beautiful Loser [Tony Hoffer Version] * (3:48)
  27. Streetlife [2KHz Demo] * (2:53)
  28. Astrogirl [2KHz Demo] * (4:40)
  29. Untitled [Tony Hoffer Version] * (4:31)
  30. ...Morning [Demo] * (2:12)
  31. One Hit to the Body [Tony Hoffer Version] * (3:25)
  32. When the Rain Falls [Tony Hoffer Version] * (4:16)
  33. Buckley (Simon) [Demo] * (4:42)
  34. Bony [Untitled] [Stanbridge Demo] * (3:57)
  35. Beautiful Loser [Parkgate Demo] * (3:52)
  36. Lost in TV [Stanbridge Demo] * (4:32)
  37. Lonely Girls [Parkgate Demo] * (3:24)
  38. Cheap [Four Track Demo] * (4:47)
  39. When the Rain Falls [Stanbridge Demo] * (4:29)
  40. Simon * (4:36)
  41. Cheap * (4:44)
  42. One Love * (4:03)
  43. Superstar * (4:13)
  44. Colours * (3:32)
  45. Campfire Song * (5:38)
  46. Cool Thing * (3:08)
  47. Instant Sunshine * (3:52)
  48. UFO * (3:31)
  49. Rainy Day Girl * (4:16)
  50. Hard Candy * (2:48)
  51. ABC Song * (4:03)
  52. You Belong to Me * (3:27)
  53. Love the Way You Love * (3:38)
  54. Attitude * (3:06)
  55. Golden Gun * (3:08)
  56. Oxygen * (4:07)
  57. Golden Gun [Z One Demo] * (3:00)
  58. Love the Way You Love [Brett's Original 4 Track Demo] * (4:39)
  59. Refugees * (4:31)
avatar van titan
titan (crew)
Na de experimenten op Head music is dit vooral Suede oude stijl. Er wordt met name teruggegrepen op het geluid van Coming up, als klinken de liedjes hier wat ruiger, losser en iets minder bombastisch. Zeer spijtig dat de band na het uitkomen van dit album een voorlopige time-out heeft ingelast. 4,5*

avatar van starbright boy
Misschien moet ik dit album nog eens een kans geven, maar na het teleurstellende Head Music vond ik dit maar iets beter. Het is Suede oude stijl, maar het pakte nergens. Wat er precies mis is (voor mij) met deze cd... ik kan er mijn vinger niet opleggen.

heel zwakke laatste CD, slechts een paar nummers ontspringen de middelmaat en enkele andere zijn gewoon ronduit slecht.
Ook een heel lelijke hoes.
Net nog :
**' 2,5 op 5 **'

Tonyvdb schreef:

Ook een heel lelijke hoes.
Net nog :
**' 2,5 op 5 **'

Hier kan ik me niet echt in vinden. De hoes ? Inderdaad lelijk. Maar echt slechte nummers ? Dat valt toch wel mee ? Ik had meer moeite met Head Music. Maar zelfs daar vond ik dat Suede lef had en creatief bezig was. Dan deed Oasis dat na de eerste 2 albums toch heel wat slechter (om maar eens een andere Britpop-band erbij te halen).

Wat een schijf?! Waauw, ergens wist ik dat dit soort muziek moest bestaan, ik moest ze alleen nog ontdekken, danku mume!! één voor één prachtige songs op dit album, ik ga dringend op zoek gaan naar alle CD's van Suede.

boris schreef:

Bedenkend dat dit niet eens hun beste is ga je nog een hoop mooie albums van Suede tegemoet dan

avatar van mic
mic
Errug zwakke CD. Gewoon slappe liedjes.
En de vocalen zijn stuk minder. :/

Head Music had nog een paar mooie liedjes.

Ace
Ik ken dit album nog niet zo lang. Op de één of andere manier had ik genoeg aan de eerste drie albums, omdat Head Music niet helemaal mijn ding is. Uiteindelijk ben ik toch gezwicht dankzij het bericht van Titan... Hoewel er weer prachtige liedjes op staan is het toch allemaal net even wat anders: de stem van Anderson is anders en het is veelal (semi-)akoustisch. Niet dat ik daar nou echt last van heb, maar het raakt me net even wat minder dan de eerdere albums. 3,5* voor nu.

beaster1256
goeie suede maar geen dog man star , nog altijd mijn favoriet

de trage nummers beklijven

avatar van SirNoodle
Niet baanbrekend en imposant zoals Dog Man Star, maar toch een heel goed album. Lost in tv is knap, en let zeker op voor de half verborgen parel 'oceans'.

avatar van thetinderstick
Na het wat tegenvallende Head Music, viel ook deze plaat wat tegen. Qua composities is deze misschien wat beter dan Head Music, maar de ontwikkeling ontbreekt hier volledig. Suede op de automatische piloot. Ik mis hier de bezieling. Toch is 'Obsessions' een fantastisch nummer (al klinkt het wat als Trash) en ook 'Lost In TV en 'Beautiful Loser' zijn prima, maar verder dan een 3,0 kom ik niet.

avatar van Nicolage Rico
Aardig album, maar toch heel anders dan de eerste drie albums waar Brett Anderson een hemeltergend mooie sfeer weet neer te zingen.

avatar van IntoMusic
Goed album, waarbij ik een versie heb zonder track 11 en achter 'When the rain falls' het prachtige Oceans zit (bedankt admin dat je zo verdomde moeilijk doet om dit aan te passen...).
Vooral Obsessions is een beauty en sja, iets minder als DMS, maar zeker veel beter als Head Music...

avatar van Omsk
Het gif dat Suede had, was hier al verdwenen.

beaster1256
ja, nadien gezien is het maar een middelmatige cd met zeker geen uitschieters , daarom 2.5

avatar van lennon
Gekocht voor 1 euro.. en nog voel ik me "bekocht"

Zeer slap album.... triest afscheid...

avatar van starsailor
Suede komt weer in de lucht met nieuwe single Barriers (al te downloaden via de website) en het nieuwe album Bloodsports ergens deze lente.

avatar van Joy4ever
Dat is goed nieuws!

Maar eens naar de Deluxe Reissue geluisterd waar met name disc 2 interessant is. Toch wel een hoop lekkere nummers te vinden op die versie.

Oei, wat een matig album van Suede. Op Head Music wordt de dalende lijn ook al stevig ingezet, maar daarop valt nog genoeg te genieten. Hier staat eigenlijk geen enkel behoorlijk nummer op. Verder valt het me op dat Anderson bij vlagen wat schor klinkt. Was hij verkouden ten tijde van de opnames of zijn het de naweeën van de drank en narcotica?

avatar van Deren Bliksem
Bonustrack behoren tot de mooiste van dit album, tegenvaller.

avatar van CHIEP
CHIEP (crew)
Waarom kom ik er nu pas achter dat je indertijd met de cd gratis een alternatieve versie van het album kon downloaden? ("Another Morning?")
Twee nummers daarvan hebben de tracklist van de deluxe versie uit 2011 gehaald.

avatar van Poles Apart
Dit is het enige Suede album dat ik nog niet ken, heb het destijds links laten liggen aangezien de meeste reviews spraken van een uitgebluste groep. Eergisteren de 2CD+DVD Deluxe Edition in de kringloop gevonden. Ben toch wel benieuwd. Lees hier en daar dat de B-kantjes en outtakes sterker zouden zijn dat het album zelf. Sowieso een band met sterke B-sides natuurlijk.

avatar van steven
Ik vind dit helemaal niet zo'n slecht album hoor , niet zo goed als dog man star of Coming up , maar zeker zeer acceptabel. Positivity , Obsessions , .....morning , When the rain falls , best mooi allemaal . Ze vinden het zelf geen topalbum blijkbaar , ze spelen hier zelden iets van live.

avatar van johan de witt
Obsessions vond ik nog wel oke, Positivity is Suede-by-numbers, en dan nog de hippieversie.
De rest is me niet eens bijgebleven.
Tijd om hem weer eens te draaien misschien

avatar van steven
het is misschien wat mak en niet erg heftig. Maar het gros van de nummers vind ik echt wel ok

avatar van johan de witt
Ja, dat is ook zo, vandaar ook mijn 3,5 nog.
Het is wel capabel en oke, maar nergens spettert het.

avatar van rkdev
In basis is dit gewoon een prima album en er is niks mis met nummers zoals bijvoorbeeld Positivity, Obsessions, Morning, Oceans en Beautiful Losers. Maar het album mist twee belangrijke troeven in mijn ogen:
- waar zijn de catchy riffs van Richard Oakes?
- wat is er met de stem van Brett Anderson? Zijn heldere stem is bij vlagen ingeruild voor een verkouden versie, die veel minder krachtig is.
Dat maakt dat er een standaard album overblijft. Suede had dit zelf denk ik ook in de gaten en nam hierna een pauze. Ze kwamen beter dan ooit terug!

avatar van TEQUILA SUNRISE
Een mijn inziens voor Suede begrippen wat luchtig album.
Op nummers als Astrogirl & One Hit To The Body is het haast niet voor te stellen dat Brett Anderson de nummers zingt, zijn stem is nauwelijks herkenbaar.