menu

Billy Joel - Greatest Hits Volume I & II (1985)

mijn stem
3,83 (186)
186 stemmen

Verenigde Staten
Rock / Pop
Label: Columbia

  1. Piano Man (5:36)
  2. Captain Jack * (7:15)
  3. The Entertainer * (3:38)
  4. Say Goodbye to Hollywood (3:54)
  5. New York State of Mind (6:02)
  6. The Stranger (5:07)
  7. Scenes from an Italian Restaurant * (7:33)
  8. Just the Way You Are (3:36)
  9. Movin' Out (Anthony's Song) (3:28)
  10. Only the Good Die Young (3:53)
  11. She's Always a Woman (3:17)
  12. My Life (3:51)
  13. Big Shot (3:45)
  14. Honesty (3:53)
  15. You May Be Right (4:13)
  16. It's Still Rock & Roll to Me (2:55)
  17. Don't Ask Me Why * (3:51)
  18. She's Got a Way * (3:00)
  19. Pressure (3:15)
  20. Allentown (3:48)
  21. Goodnight Saigon (7:00)
  22. Tell Her About It (3:35)
  23. Uptown Girl (3:15)
  24. The Longest Time (3:36)
  25. You're Only Human (Second Wind) (4:48)
  26. The Night Is Still Young (5:28)
toon 5 bonustracks
totale tijdsduur: 1:28:15 (1:53:32)
zoeken in:
avatar van rkdev
4,5
Waarom staan 'Honesty' en 'The Night Is Still Young' bij de (3?) bonustracks ?
Ik heb sinds kort de dubbel LP en had de dubbel CD al. De twee genoemde nummers staan op beide uitgaves (dus ook op vinyl), terwijl van de genoemde basistracks 'Captain Jack', 'The Entertainer', 'Scenes from an Italian Restaurant' en 'She's Got a Way' juist niet op de vinylversie staan. De hoes van mijn cd bevat ook de tekst "includes 4 bonus songs not available on lp".

Welke versie is dus volgens jullie de basisversie, want ik snap het niet ...?
Overigens vind ik dit een geweldige compilatie van de periode t/m 1985, maar natuurlijk kun je discussies hebben over nummers die er wel of niet opstaan. Zo mis ik uit deze periode 'James', 'Zanzibar' en 'All For Leyna'.

avatar van Cor
3,5
Cor
Soms erg mooi, soms nietszeggend vlak en makkelijk. Maar wel een dwarsdoorsnede van z'n oeuvre tot dat moment. Dus dat is het dan ook. Niet meer en niet minder.

avatar van bikkel2
4,0
Wel een heel aardige compilatie.
Veel critici / fans roemen vooral zijn 70's periode, maar ik vind zijn 80's periode ook best relevant.
Het werd wat makkelijker en gelikter op een bepaald moment, maar hij is toch altijd wel voor de kwaliteit gegaan.
Uptown Girl bijv. zal nooit een favo worden van mij, maar het zit natuurlijk wel gedegen inelkaar.
Joel kon allerlei soorten songs schrijven en dat sierde hem.

avatar van Twinpeaks
4,0
Deze eigenlijk alleen aangeschaft voor de twee non album tracks .Natuurlijk ontbreken er tracks die in zo'n overzicht zouden horen ,maar over het algemeen is dit een zeer acceptabele verzamelaar. Het mooie van Joel is dat hij een melancholie weet op te roepen in zijn liedjes . Goede degelijke composities met kop en staart . Vaak niet op waarde geschat en zelfs ondergewaardeerd. Dat is jammer want op zijn studioalbums vallen nog genoeg parels te ontdekken. Prima instapper dit ,maar probeer ook eens wat studioalbums , je kunt je er geen buil aan vallen. 4 sterren voor deze .

avatar van musician
4,5
Sinds River of Dreams (1993) is er geen nieuw album meer verschenen van Billy Joel.
Hij is niet met pensioen, verschuilt zich niet achter geraniums maar:

Joel says he quit writing songs because his standards were so high that the process became a source of agony

Er wordt echter gewoon doorgetourd, uitverkochte concerten, zijn oeuvre is groot genoeg om daar voldoende uit te kunnen putten.

Verder is hij in het geheel niet (meer) geïnteresseerd in popmuziek van tegenwoordig.

Wat bij mij dan altijd gelijk de vraag oproept of een nieuw album daar dan aan moet voldoen, daar onder moet worden geschaard, als je inmiddels 67 en een veteraan bent.

Hij ziet de bui waarschijnlijk hangen en heeft geen zin meer in het competitieve element dat hij blijkbaar samen vindt gaan met het uitbrengen van een nieuw album.

Het is waar, dat er soms met enige dedain over Joel wordt gesproken. Geen muziek uit het hart maar te gemaakt, teveel verzonnen werkstukjes die altijd precies kloppen. Vooral binnen de lijntjes en nooit "out of control".

Het is ontegenzeggelijk waar dat Billy Joel, met al die kritiek, toch wel enkele fijne melodieën heeft geschreven.

Ik vind die met name terug in de periode 1973-1983. Een selfmade jaren '70 New Yorker, een Amerikaan en volledig een kind van zijn tijd, politiek correct en een weerspiegeling van de progressieve vooruitgang, in tekst en muziek.

Ik kan om die reden geen hekel hebben aan Joel. Het is waar, als een goede Amerikaan hield hij zelfs in de meest verhitte debatten zijn jasje met overhemd met vaak een stropdas.
De rock die hij brengt, die neigt naar middle of the road, is nooit onverzorgd, zoals gezegd, de melodieën zijn sterk, de productie helder en er wordt prima gemusiceerd. In al die jaren staan de nummers als een huis, zijn ze ook altijd wel blijven hangen.

Ik had misschien nog wat andere nummers van jaren '70 albums van Joel gekozen. Maar deze compilatie is op zich prima. 5***** voor deel 1, 4**** voor deel 2.

avatar van bikkel2
4,0
Ik zag onlangs een programma op YT, waar Joel Don Henley interviewde. Kennelijk een praatshow die op een bepaalde Amerikaanse tv zender wordt uitgezonden.
Henley draaide het op een bepaald helemaal om en spoorde Joel aan om weer eens met iets nieuws te komen.
De Eagleszanger/drummer gaf heel duidelijk aan fan te zijn en het jammer te vinden dat hij is gestopt om de wereld te verblijden met nieuwe muziek.
Het aanwezige publiek ging daar duidelijk in mee, de pianoman werd er verlegen van, maar ging er niet echt concreet op in.

Nee, Joel is daar idd wel klaar mee. Wellicht ook wel door de muziekwereld die door de jaren heen anders is geworden.
In Amerika is hij een topatractie, die met gemak nog stadions vult.
Fysiek is hij aardig op, ( zwaarlijvig en mank) maar de stem en zijn vaardigheden op de piano zijn er nog altijd.
En altijd draaft er wel een collega op die ff lekker mee doet.
Ik heb wel een zwak voor hem. Een echte perfectionist en hoewel zijn discografie wat wisselvallig is, heeft hij zat memorabele liedjes geschreven.
Ik heb mijn eigen compilatie gemaakt en daar staan trouwens veelal albumtracks op.
Maar dit overzicht is prima in orde als je gaat voor de herkenbaarheid en uiteraard de hits.

avatar van Queebus
4,5
Als er 1 album is die het gezin waar ik opgroeide koesterde, dan is het deze wel. Mijn broer kocht de dubbel lp eind 1985, mijn tweelingzusjes en ik kopieerden hem op tape en hebben deze grijs gedraaid! Later zelf gekocht en nu ook dubbel op dubbelcd. Fantastisch overzicht van de rijke talenten van Billy Joel. De man heeft de gave om prachtige melodieën te koppelen met mooie teksten. Op de eerste schijf een overzicht van de periode 1973 tm 1978 en op het tweede van 1978 tm 1985 met 2 nieuwe songs. De goede man heeft zoveel geweldige nummers geschreven dat het onmogelijk is om alles op deze verzamelaar te doen. Ik mis vooral James, een klein hitje van Turnstiles, mijn favoriete BJ album. Verder een uitstekende overzicht. Mijn favoriete periode is toch wel 1976 (Turnstiles) tm 1980 (Glass Houses).

Later werd nog een deel 3 toegevoegd, van 1985 tm 1993. Daarna hield de platencarriere op al bleef hij wel concerten geven. Gezien in Ahoy' 1990 samen met mijn tweelingzusje. De andere kon er vanwege ziekte helaas niet bij zijn. Die schade hebben ze later vele malen ingehaald als hij in Europa optrad, zijn echt superfans.

Gast
geplaatst: vandaag om 20:12 uur

geplaatst: vandaag om 20:12 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.