Robin Thicke - Blurred Lines (2013)

R&B / Funk
Label: Star Trak

1. Blurred Lines (4:23)

met T.I. en Pharrell

2. Take It Easy on Me (3:47)
  3. Ooo La La (4:38)
  4. Ain't No Hat 4 That (3:20)
  5. Get in My Way (3:11)
  6. Give It 2 U (3:49)

met Kendrick Lamar

7. Feel Good (3:28)
  8. Go Stupid 4 U (4:29)
  9. 4 the Rest of My Life (4:56)
  10. Top of the World (3:22)
  11. The Good Life (3:13)
  12. Pressure * (3:46)
  13. Put Your Lovin' on Me * (3:51)
  14. Give It 2 U [Remix] * (4:17)

met Kendrick Lamar en 2 Chainz

15. Blurred Lines [Bee's Knees Remix] * (4:39)

met T.I. en Pharrell

16. 4 the Rest of My Life [Twice as Nice Remix] * (3:17)
avatar van senseisyl
al sinds dit weekend volledig te beluisteren op spotify.

TheArtfulDodger
Toch best een cool album, uitschieters voor mij zijn Blurred Lines, het snelle Take It Easy On Me,
Give It 2 U en The Good Life.

avatar van Jordyp
Zeer grote verbetering tov zijn vorige album. Blurred Line, grote hit nu, begint zelfs te groeien hier...

avatar van hidalgo
dit kon wel eens de zomerplaat kunnen worden sluit me aan bij dodger

avatar van senseisyl
waarom staat de releasedatum op 30 juli? hij staat al drie weken in de album top 100 ?????

Lekker album, vond zijn vorige albums vaak wat saai, maar deze staat als een huis.

Krijg nou wat: dit werd mij afgeraden. Maar na de heerlijke single Blurred Lines te hebben gehoord, blijkt dit album de 2e zomerplaat van het jaar te zijn. De opvolger van Daft Punk. Lekkere funky muziek.

avatar van LeRoi
Een meevaller. 'Blurred Lines' is een tijdloos nummer dat door velen, terecht, als DE (zomer-)hit van 2013 wordt gezien. Ook door mij. Ben zelf geen radio-luisteraar maar je ontkomt er niet aan om via het net, radio, tv, enz. iets op te vangen. Zo ook bij het boodschappen doen enkele weken geleden. Het is al weer enige tijd terug dat ik een nieuw album heb gekocht, maar alleen het titel-nummer al vond ik zo AF (een 10) dat ik alleen om die reden vond dit album, verder dus niet beluisterd, te moeten aanschaffen. In de veronderstelling dat de rest van het album wel bagger zou zijn. En dat is het niet. Het is weliswaar niet geheel mijn ding, maar in de breedte is het toch een zeer redelijk album. Daarom: een voldoende voor de plaat in zijn geheel (3) en een 0,5 extra voor het belachelijk goed geslaagde 'Blurred Lines'.

avatar van paddy pipedown
Blurred Lines is zwaar overschat.
Iedereen die al bekend was met "Got to give iit up" van Marvin Gaye, gruwelt van deze pastiche.

avatar van LeRoi
paddy pipedown schreef:
Blurred Lines is zwaar overschat.

Ieder zijn ding/mening. Gaye staat als artiest bij deze MM' er hoog in het vaandel en Thicke mag niet eens zijn mantel dragen wmb. Echter, ik beoordeel nummers op wat ze te weeg brengen bij mij en, naar een paar keer gehoord te hebben, hoe het muzikaal/technisch in elkaar is gezet. Ik kan, zonder het nummer van Gaye precies voor de geest te hebben, niet anders concluderen dan: GENIAAL. Zoals ik een nummer als Dreadlock Holiday van 10CC tig jaar na dato nog steeds tijdloos en geniaal vind, zal ik ook Blurred Lines over 20 jaar nog steeds prima kunnen verteren. Dat geldt niet voor de overige nummers van de plaat, maar dat zal duidelijk zijn.

Vergeet niet te luisteren naar de 'Bee's Knees Remix' van Blurred Lines: dat is een nog funkier versie met heerlijke bas en funky gitaar. Misschien nog wel beter dan het origineel.

avatar van tsjong
paddy pipedown schreef:
Blurred Lines is zwaar overschat.

Dat is een makkelijke bewering over waarschijnlijk de grootste hit van het jaar.

avatar van Shelter
Los van Marvin Gaye vind ik Blurred Lines matig.
Het heeft een te hoog Justin Timberlake gehalte voor mij, het klinkt wel ok maar verre van geweldig. Gewoon een typisch Pharrell nummer met een matige zanger.

@ Shelter & paddy pipedown:
Het zal allemaal wel. Ook ik vind dit een briljant nummer. Om de zoveel tijd heb je van die grote hits die veel mensen echt heel lekker vinden. Jullie vinden dat niet, ik en anderen wel. En om nou Marvin Gaye er steeds bij te halen... wees blij dat er een album is waar je soms moet denken aan Gaye, Michael Jackson en Jamiroquai om er eens een paar te noemen. Vet funky dus.

avatar van Shelter
apart enerzijds geef je aan dat je begrijpt dat er een verschil van mening kan zijn en anderzijds gebruik je termen als "het zal allemaal wel" en ga je in discussie over hoe het beoordeelt moet worden.
"Los van", betekent overigens dat ik MG buiten beschouweing laat, dus trek ik hem er juist niet bij. Maar goed veel plezier met je funky cd

avatar van EttaJamesBrown
Als ome James Brown nu jong was geweest had hij Blurred Lines als hit gehad.

TheArtfulDodger
Het nummer heeft ook wat weg van Give It 2 Me van Madonna, maar dat is nogal logisch want dat nummer is ook geproduceerd door Pharrell Williams.

EttaJamesBrown schreef:
Als ome James Brown nu jong was geweest had hij Blurred Lines als hit gehad.

Wow, dat is wel een heel groot compliment.

avatar van hond racisme
Beste VMA show ooit.

Slechtste VMA show ooit.

ik kom er nu pas achter dat dit dezelfde vent is als die jongen met die lange haren die op zijn crossfiets door de stad rijd en een nummer zingt op de Vijfde van Beethoven.

avatar van Melodic Fool
hahaha, daar kwam ik ook laatst pas achter
levert een mooi wtf moment op