FRNKY schreef:
Volledig niet mee eens, die stijlbreuk heb ik eigenlijk pas gevoeld bij Battle For The Sun. Tot aan dat album hebben ze altijd op en top Placebo-nummers gemaakt, die hooguit in thematiek en lading verschilden, al dan niet ingegeven door persoonlijke strubbelingen.
Als platen als Peeping Tom, Commercial for Levi, Days Before You Came, Special K, Black-Eyed, Meds, Blind, Space Monkey, Song to Say Goodbye, Centrefolds (noem ze maar op) je niet raken kun je waarschijnlijk gewoon beter stoppen met luisteren naar deze band. Dan is het duidelijk je ding niet (meer).
Nou nou, stoppen met luisteren is meteen wel erg dramatisch, vind je niet?

Ik noemde zo even uit de losse pols een aantal 'post-Without You I'm Nothing' nummers, maar er zijn er natuurlijk wel meer. Peeping Tom, Days Before You Came, Black-Eyed zijn goede tracks en kan er waarschijnlijk nog wel een aantal verzinnen als ik echt mijn best doe.
Feit voor mij is dat ik tot en met Sleeping With Ghosts ieder nummer van binnen en buiten ken en dus ook de songtitels mij direct wat zeggen. Van Meds en Battle for The Sun is dit allemaal niet echt blijven hangen. De meeste songtitels zeggen me niet eens meer iets en moet soms echt even een nummer goed beluisteren om een 'oh ja' moment te krijgen. Dit bedoel ik met urgentie...
Toch blijf ik Placebo volgen en zal ik ook deze plaat weer tot me nemen. Hopelijk dat deze wel weer beklijft maar gezien een aantal reacties hier, moet ik daar voor vrezen.