Placebo - Loud Like Love (2013)

Label: Universal

1. Loud Like Love (4:51)
  2. Scene of the Crime (3:26)
  3. Too Many Friends (3:34)
  4. Hold on to Me (4:53)
  5. Rob the Bank (3:36)
  6. A Million Little Pieces (4:40)
  7. Exit Wounds (5:47)
  8. Purify (3:45)
  9. Begin the End (5:58)
  10. Bosco (6:38)
  11. Pity Party (Of One) *
1 van de beste bands van de jaren 00 en 10

avatar van Gloeilamp
Hier ben ik wel benieuwd naar. Ik moet nog steeds meer gaan beluisteren van Placebo, maar het vorige album vond ik erg goed.

1 van de beste bands van de jaren 00 en 10

avatar van Joy4ever
Kijk, hier word ik blij van . Een nieuw album van Placebo. Top.

FRNKY schreef:

Doe de jaren '90 er ook nog maar bij

Oeps die was ik natuurlijk vergeten!

FRNKY schreef:

Doe de jaren '90 er ook nog maar bij

Na de jaren '90 was het eigenlijk wel over wat mij betreft.

herman schreef:

Na de jaren '90 was het eigenlijk wel over wat mij betreft.

Meds heeft mij persoonlijk het meest aangegrepen maar ik kan ook wel begrijpen waarom veel mensen bijvoorbeeld WYIN het beste album vinden. Het ontloopt elkaar allemaal niet heel erg wat mij betreft. Ik vind ze allemaal goed.

Kan ik me ook wel voorstellen. Ik heb ze ontdekt ten tijde van het debuut, maar na het derde album (waarop ze wel wat experimenteerden met dance en raps) werd het wat veel van hetzelfde steeds. Toch weten ze altijd een behoorlijk niveau te halen. Deze laat ik wel aan me voorbij gaan, de vorige ken ik ook alleen maar omdat ik hem te leen en cadeau heb gehad. In mijn omgeving ken ik overigens alleen maar vrouwen die iets met Placebo hebben, wel apart eigenlijk.

avatar van FRNKY
Op de teaser afgaand is Loud Like Love me toch wel iets te vrolijk trouwens. Mooi dat Molko z'n leven wat meer op de rails heeft maar dat wil niet zeggen dat-ie ineens blije muziek moet gaan maken

Benieuwd naar de andere tracks in elk geval.

avatar van Lonesome Crow
Placebo is de meest constante band die ik ken.
Alle albums halen een ruim voldoende, dat blijkt ook uit de waarderingen van de MM-lezertjes.
Zie ook het aantal stemmen per album, minimaal 350 per album oftewel een grote schare trouwe fans.

Mijn favorieten zijn het sombere grimmige "Sleeping with Ghosts" en songmatig gezien mischien wel hun beste album "Battle for the Sun".

Vrolijke muziek is ook niet aan mij besteed, word ik depressief van !

avatar van borland
Lonesome Crow schreef:
Placebo is de meest constante band die ik ken.

Vrolijke muziek is ook niet aan mij besteed, word ik depressief van !

avatar van coldwarkids
Ik word ook depressief van te vrolijke muziek.

Wat is de single een draak van een nummer. Bah. Geef mij maar de teaser als single.

avatar van pdonidvie
Uit de single 'Too Many Friends':

'My computer thinks I'm gay
I threw that piece of junk away
On the champs-Elysees'

avatar van Leander1991
grootste fan val placebo, maar loud like love is totally eurosong-gay

avatar van coldwarkids
Hoezo heb jij Loud Like Love al gehoord dan? Ik alleen maar de single.

Dikkop
Hier kan je in elk geval een stuk horen.
Loud Like Love

Gelukkig iets beter dan de vreselijk zwakke single.
Nog steeds de moeite niet.
De laatste tijd word ik nogal vaak teleurgesteld.

avatar van coldwarkids
Zie mijn bovenstaande bericht. Ik heb liever de teaser als single. Ik heb hem nog niet helemaal gehoord. Leander1991 wel.

Ah oops!

avatar van coldwarkids
Haha maar ik ga er nog steeds vanuit dat het iets kan worden met deze plaat. Placebo heeft ons nooit teleurgesteld. Mja er staan al amper 10 nummers op. dus die andere 9 moeten wel goed zijn om de vertrouwen te blijven hebben in Placebo.

Schnee
coldwarkids schreef:
Placebo heeft ons nooit teleurgesteld .

hmmm het debuut was een fijne verfrissende plaat, daarna is het heel hard achteruitgegaan, de tweede had een paar goed te pruimen nummers nog, de derde hadden ze al achterwege kunnen laten, laat staan de meuk die volgde.

avatar van FRNKY
Van Too Many Friends word ik nog niet echt vrolijk. De scherpe gitaarlijntjes die de band zo lang gekenmerkt hebben mis ik ook hier weer.

avatar van Leander1991
coldwarkids schreef:

Ik heb hem ook nog niet helemaal gehoord Maar ik betwijfel of de volledige versie wel gaat knallen

avatar van coldwarkids
Ja dat is ook de eindtune die je hoort. Je hebt toch niet het couplet en het refrein gehoord? dus je kan er nog niks over zeggen vind ik.

avatar van (Blacksad)
Toch ook wel benieuwd naar deze plaat. Ik ken voorlopig alleen Meds van Placebo wat ik een zeer sterke plaat vond. Hopelijk kan ik hetzelfde zeggen over deze plaat.

Teuro
Ik vind Too Many Friends een stuk beter dan B3. Een leuke single is het. Ik erger me net als Brian Molko ook aan mensen die de hele dag naar hun telefoon staren. Naar allemaal vrienden op hun Facebook die ze nooit ontmoeten. De applicaties zijn de schuld van al hun verdriet, pijn en eenzaamheid. De computer gebruik ik zo af en toe. Dus die gooi ik nog maar niet weg op de Champs Elysees.

avatar van coldwarkids
Ja dat kan wel zo zijn.. maar kom dan met beter inspiratie voor dat nummer!!!!

Teuro
coldwarkids schreef:
Ja dat kan wel zo zijn.. maar kom dan met beter inspiratie voor dat nummer!!!!

Ik vind het een goede inspiratie voor een nummer. Ik denk dat er veel mensen zijn die ongelukkig zijn geworden door het gebruik van sociale media. Misschien hebben deze mensen dat zelf niet eens door. En daar zingt hij over.

Ik vind Too Many Friends een betere single dan For What It's Worth. Toen ik For What It's Worth hoorde dacht ik dat het album Battle For The Sun tegen zou gaan vallen. Ik had er geen hoge verwachtingen meer van. En uiteindelijk vind ik Battle For The Sun een mooi album dat ik vaak draai. Voor mijn gevoel zegt de huidige single dus niets over hoe de rest van Loud Like Love klinkt. Het is nog even afwachten. Dus voor de mensen voor wie Too Many Friends tegen valt: geef het album toch een kans. Ik heb na het horen van deze single wel hoge verwachtingen.

Placebo is anders gaan klinken sinds de komst van Steve Forrest en Fiona Brice. Dat is duidelijk te horen.

avatar van coldwarkids
Ja ik snap wel dat qua tekst, het goed staat bij wat er nu allemaal is qua social media. maar qua muziek instrumentaal had het een betere melodie mogen zijn. Het klinkt allemaal niet zo ''Placebo" meer. De manier waarop alleen Placebo het kan. Dat mis ik.

Dikkop
Ik vind het muzikaal niet veel voorstellen en tekstueel nog veel minder.
Het lijkt alsof hij rijmt om te rijmen.

My computer thinks I'm gay
I threw that piece of junk away
On the champs-Elysees'

En de manier waarop hij het brengt is nog zo zeurderig ook.
Het onderwerp waarover hij zingt mag dan misschien wel interessant zijn. Het is helemaal niet goed uitgevoerd. Heel zwak nummer.