Ja, de crème de la crème van de studiomuzikanten haalden ze erbij, dat was hun aanpak. En dat hoor je gelukkig ook terug, in die zin dat het niet zouteloos of routineus wordt - zoals wel eens het geval wil zijn bij sessiemuzikanten - maar dat Fagen en Becker hen tot topprestaties wisten te inspireren.
Aja zal altijd wel mijn favoriete Steely Dan-album blijven, maar mijn tweede keus wisselt nog wel eens: soms geef ik de voorkeur aan het debuut, dan weer aan Gaucho en vrij vaak ook aan dit album. Heeft vrijwel uitsluitend topnummers, die bovendien bij elke draaibeurt weer nieuwe geheimpjes prijs lijken te geven. Want de muziek heeft zoveel lagen en zit zo vernuftig in elkaar dat je elke keer weer nieuwe dingen hoort.
Toppers op dit album: Green earrings, Kid charlemagne, The caves of Altamira, Haitian divorce en de titeltrack. Dan heb ik al vijf vijfsterrennummers genoemd, maar de rest doet er nauwelijks voor onder. Alleen The fez vind ik wat minder; een commerciele, disco-achtige toegift. Bovendien de plaat met de mooiste hoes uit de catalogus van The Dan (al zegt dat weinig