Arctic Monkeys - Whatever People Say I Am, That's What I'm Not (2006)

Label: Domino

1. The View from the Afternoon (3:40)
  2. I Bet You Look Good on the Dancefloor (2:56)
  3. Fake Tales of San Francisco (3:00)
  4. Dancing Shoes (2:23)
  5. You Probably Couldn't See for the Lights But You Were Staring Straight at Me (2:13)
  6. Still Take You Home (2:56)
  7. Riot Van (2:17)
  8. Red Light Indicates Doors Are Secured (2:26)
  9. Mardy Bum (2:58)
  10. Perhaps Vampires Is a Bit Strong But... (4:31)
  11. When the Sun Goes Down (3:22)
  12. From the Ritz to the Rubble (3:16)
  13. A Certain Romance (5:31)
The Arctic Army is coming to get you!

avatar van Ward
Hier kijk ik echt heel erg naar uit. Ik ken al 6 nummers ofzo en dat klinkt wel heel veelbelovend, maar dat is al geen nieuws meer. A Certain Romance is in ieder geval al briljant.

De nummers die ik al ken zijn zeker erg lekker. Toch moet ik eerlijk bekennen dat ik de fuss rond deze band (nog) niet helemaal snap. Het is leuk, het is zeker aardig, maar de meerwaarde heb ik nog niet ontdekt.
Desalnietemin zal het vast een leuke cd gaan worden (die inmiddels al besteld is ).

Hyperdehyp hoeraaaaaaa..... we mogen weer achter een band aangaan

De meerwaarde zit em volgens mij in de teksten, die zijn toch anders dan bij soortgelijke bands. De zanger lijkt duidelijk geinspireerd door hiphop-acts, en hij weet ook duidelijk wat een punchline is.

Ik vind de titels trouwens ook erg leuk

Let op mijn woorden! Dit wordt de band van 2006. Gezien bij "Later" van Jools Holland en diverse "live" impressies op MTV2. De groep maakt heel wat los in Engeland. Pakkende song, gedreven muziek, verrassende teksten. Dit zijn jongens van rond de 20 jaar. Geweldig! De nieuwe single wordt trouwens "When the Sun Goes Down". Mij doen ze het meest denken aan The Jam.

WimvanNugteren schreef:
Let op mijn woorden! Dit wordt de band van 2006.

Als je een beetje hebt opgelet is dit geen hele gewaagde uitspraak denk ik. Hoe vaak komt een indie-band met een debuutsingle op nummer 1 in Engeland?

Nieuwe single When the Sun Goes Down (voorheen Scummy, zoals de meesten hem misschien kennen) is trouwens ook meesterlijk aanstekelijk

JonnieBrasco
Ik zie nog niet waarom dit in 2006 de band zal zijn. Behalve dan dat het van het label Domino komt, en ik de clip op MTV2 al tig keer voorbij heb zien komen. Het rammelt wel lekker, maar ik worstel nog met het idee of ik dit leuk moet gaan vinden... Hoewel ik die zanger in die clip maar een raar arrogant junk-jonkie vind, heb ik de clip toch elke keer helemaal uitgekeken.

Toine Rorije
Voor mij wordt dit zeker niet de band van 2006. Ik heb een stuk of wat mp3's waar ik er maar 2 echt de moeite waard van vind. Van het album verwacht ik dan ook niet heel veel. En toch gaan ze in de 2006-eindejaars-top10 van oor staan. gek he?

Ik zeg ook niet dat dit *voor mij* de band van het jaar zal zijn, maar ik bedoel meer dat het de hype van het jaar wordt.

JonnieBrasco schreef:
Hoewel ik die zanger in die clip maar een raar arrogant junk-jonkie vind

Meen je dat echt? Ik vind het juist zo charmant aan die gasten dat het allemaal zo no-nonsense is. Hele simpele clip, geen artistiek gedoe zoals bij Franz Ferdinand ofzo. Het zijn gewoon simpele jonge gastjes die lekker muziek willen maken.

avatar van Nautilus
Het gratis beschikbaar stellen van een hele zwik demo's op internet heeft ze tot nu toe geen windeieren gelegd. De verwachtingen voor wat betreft het album zijn dan ook hooggespannen.
Persoonlijk snap ik de hype rondom deze apen eigenlijk niet. Het is wel een leuk bandje, maar niet echt bijzonder.
'Fake Tales Of San Francisco' was leuk, maar 'I Bet...' komt al een hele tijd m'n neus uit. Ik ben ze eigenlijk alweer beu.

avatar van Spliffy McGreen
Heb het hele album al gedownload. en het is echt een top plaatje. verwacht heel veel van deze jongens. Zodra het te koop is schaf ik hem wel aan. ben benieuwd of ze binnenkort es een gig doen in nederland. Wil dit wel es op een podium zien

Volgens mij hebben ze onlangs in Amsterdam opgetreden...

Jup, en als ze weer hiernaartoe komen, zou ik maar snel kaartjes halen, want die Engelsen zijn niet te beroerd om voor een dagje het vliegtuig te pakken en ze voor je neus weg te graaien

Heb het hele album al gedownload.

Voor zover ik weet is ie nog niet gelekt. Check eens goed of je wel echt dit album hebt, er zijn veel verzamelde demo's in omloop die mensen voor het gemak maar als album hebben betiteld. Beneath the Boardwalk is een goed voorbeeld daarvan.

J Casablancas
27 februari Ik ken al behoorlijk wat nummers van ze, Fake Tales of San Francisco, I Bet You Look Good On The Dancefloor, From The Ritz To The Rubble, Still Take You Home en de genoemde nieuwe single klinken heerlijk, toch iets beter dan de alle andere huidige soortgelijke bandjes vind ik.

Waar?

Zin in 27 Februari!

Ik heb de kaartjes al..

hehe

avatar van Hermy
Leuke nummers, maar ook niet meer dan dat. Het is voor mij volstrekt onduidelijk waarom dit zo gehyped wordt...

Hm ik had trouwens wel op wat meer nieuwe nummers gehoopt. 9 van de 13 nummers ken ik al..

J Casablancas
Nieuwe nummers? Dit is hun debuutalbum, dan kun je niet verwachten dat ze meteen al een hoop 'nieuwe' nummers hebben, naast de al uitgegeven demo's.

Jawel, want ze hadden eerst gezegd dat van de demo's die ze al hadden uitgegeven, er bijna niks op het album zou komen. Daardoor waren mijn verwachtingen anders. Het maakt verder ook niet uit hoor

J Casablancas
Ah oke. Ze hebben natuurlijk ook al behoorlijk wat nummers, en zeker een stuk of tien staan niet op dit album.

Dat is ook weer zo

avatar van FisherKing
Allemaal erg tegenvallend (van wat ik gehoord heb).
De muziek raakt me nauwelijks.

avatar van LittleBox
Ik vind dit toch wel erg leuk hoor. Misschien niet erg vernieuwend maar het is lekkere muziek. Fake tales en Dancing Shoes liggen lekker in het gehoor net als de single.

Op de website van NME staat het volgende berichtje:

'Whatever People Say I Am, That's What I'm Not' was planned for January 30. However, "demand" means the record will hit shops one week earlier - on January 23.

Komt de cd dan ook in Nederland een weekje eerder uit? Het valt te hopen

Toine Rorije
Ach, ik vind het eigenlijk best een hele leuke cd
Goed, het wordt nooit beter dan I Bet You Look Good on the Dancefloor, maar alles haalt toch wel een zeker niveau. Ik geef m een 3.5. En dat wordt dan tegen de tijd dat ik m zat ben nog wel een 3.