DJ Shadow - Endtroducing..... (1996)

Electronic / Hip-Hop
Label: Mo' Wax

1. Best Foot Forward (0:49)
  2. Building Steam with a Grain of Salt (6:41)
  3. The Number Song (4:38)
  4. Changeling (7:51)
  5. What Does Your Soul Look Like, Pt. 4 (5:08)
  6. - (0:24)
  7. Stem / Long Stem (9:22)
  8. Mutual Slump (4:03)
  9. Organ Donor (1:57)
  10. Why Hip Hop Sucks in '96 (0:41)
  11. Midnight in a Perfect World (5:02)
  12. Napalm Brain / Scatter Brain (9:23)
  13. What Does Your Soul Look Like, Pt. 1: Blue (7:28)
  14. Organ Donor [Extended Version] * (4:25)
  15. Best Foot Forward [Alternate Version] * (1:16)
  16. Building Steam with a Grain of Salt [Alternate Take Without Overdubs] * (6:43)
  17. Number Song [Cut Chemist Party Mix] * (5:14)
  18. Changeling [Original Demo Excerpt] * (1:00)
  19. Stem [Cops 'N' Robbers Mix] * (3:48)
  20. Soup [Single Version] * (0:44)
  21. Red Bus Needs to Leave * (2:45)
  22. Mutual Slump [Alternate Take Without Overdubs] * (4:21)
  23. Organ Donor [Extended Overhaul] * (4:29)
  24. Why Hip Hop Sucks in '96 [Alternate Take] * (0:54)
  25. Midnight in a Perfect World [Gab Mix] * (4:55)
  26. Napalm Brain [Original Demo Beat] * (0:35)
  27. What Does Your Soul Look Like [Peshay Remix] * (9:24)
  28. Live in Oxford, England Oct. 30 1997 * (12:35)
Vreven
Ik luister dit album weer eens, het is simpelweg indrukwekkend, stem/long stem is echt een meesterwerk, die kan ik niet vaak genoeg horen. Half puntje erbij.

E
te vaak gehoord...maar dat heeft wel een reden:
VETTE SHIT!!!

-verplichte schijf in de kast-

wat hebben "we" hier van genoten!

avatar van Paalhaas
Wow, ik merk nu pas dat er in Midnight in a perfect world twee samples zitten van Meredith Monk's fantastische Dolmen music (Die vrouwelijke aahoeeeee's en de zware cello's). Cool!
Ook deze artiest ga ik van het weekend zien op Lowlands.

Ik heb een remix van organ donor op een ltd edition cd. Geniaal!

avatar van kinjutsu
van wie is die stem op het begin van organ donor?

is het george clooney? ik kan het nergens vinden.

Pauper
Heerlijk sfeervolle plaat die mij in tegen stelling tot het telleurstellende The Outsider altijd nog wel weer te boeien. 4*

thejazzscène
1e, 2e en 7e zijn weer top nummers eh. Dit is echt een artiest die via sampels een ongeloofelijk geluid kan maken. Van scratchen ken hij ook ongelofelijk veel. Naart schijnt is hij top live in concert. Iedereen zit daar aandachtig te kijken naar die dj die daar vooraan zijn muziek maakt. Dansbaar is het niet echt door het veranderende tempo.
In 'stem' vind ik die opbouw met die drums zo graaf. Loops kunnen hele knappe effecten hebben die we onder andere ook terugvinden bij FatBoy Slim en The Wiseguys.

Pauper
Eindelijk ook nu even het orgineel op CD gekocht Netjes, zoals dat hoort!

FuckFace
Dit vond ik nu echt nog eens een sterk album! Heerlijk !

Improvision
Heb het pas binnen, maar het wordt al duidelijk 1 van mn beste albums, ritmisch zit alles volledig goed. Heeft wat weg van Massive Attack alleen dat dit wat agressiever is. DJ Shadow laat zich volledig gaan, en hoe! Nu al 4,5*.

Improvision
5* dan maar, er is echt niks op aan te merken. Nummers 2, 11 en 12 als uitschieters.

TSP7
Ontzettend goed album: vliegt voorbij zonder dat je het doorhebt! Hoogtepunten: Stem/Long Stem en Organ Donor.

En natuurlijk die fantastische grap op #10: "It's the Money..."

Musicguru
Ik vind het nog steeds een classic. Zijn beste album. Wel apart, ik hoorde achteraf dat Richard Ashcroft tijdens zijn voorprogramma voor Coldplay in 2005 niemand minder dan DJ Shadow (met toetsenbord en laptop) bij zich had voor de muzikale bergeleiding. Heel apart.

4,5* voor dit meesterwerk. Ik ben over het algemeen geen fan van dit genre, maar DJ Shadow raakt met dit album echt de juiste snaar. Klasse! Volume gaat altijd op 10 en ik draai deze plaat altijd van begin tot eind, want kom je niet zo in de "verhaallijn"...

Ik heb trouwens de Deluxe Edition. Met als cd1 het origineel en cd2 extra's. Dat zijn remixes, nummers die het album niet hebben gehaald en dergelijken.

avatar van Shelter
Dit is toch HET album van DJ Shadow.
Ik wil er weinig over kwijt, gewoon een lekker album.

avatar van rien
Vette shit

Maarten||

avatar van Paalhaas
Waar vind je nog meer van deze geweldige instrumentals ?

Linksaf, tweede afslag weer links.

RJD2 - Dead Ringer

avatar van Gyzzz
Ik kan me daar niet bij aansluiten eerlijk gezegd Vind Dead Ringer echt ontzettend veel slechter dan dit album.

Maar ach, ik ken zelf eigenlijk geen instrumentale hiphop die hierbij in de buurt komt, dus Dead Ringer valt best uit te proberen

Paalhaas schreef:

Linksaf, tweede afslag weer links.

Probeer Blockhead - Music By Cavelight

Gyzzz schreef:

Wel apart, hoor wel vaker commentaar op die plaat, hij is niet echt te vergelijken met deze plaat omdat de sfeer heel anders is. De productie op Dead Ringer is gewoon van heel hoog niveau, dat kan niet ontkent worden, maar smaak is altijd nog een factor die bepaalend is, ik zou hem gewoon eens beluisteren.

raffael77
Ik vind niet al zijn werk goed maar dit album is wel ok

JustaRascal
Het is best vet, maar ik kan hem niet uit luisteren.

avatar van KampF
Geniaal. Wat een producer. Ik heb er niet zoveel over te zeggen maar dit is echt talent.

MattDamon2
Vanmiddag op me mp3 speler gezet (albumbase.com) hartelijk bedankt. Ben er blij mee

MattDamon2 schreef:

Ja bedankt voor je bijdrage aan de muziek industrie.

Maarten||
Ja hoor de 5* is binnen !

avatar van KampF
Maarten|| schreef:
Ja hoor de 5* is binnen !

Bij mij ook. Ik zit iedere luisterbeurt nog vol op te genieten, van A tot Z helemaal geweldig. Ik heb dit album dan ook bést wel veel gedraaid de laatste tijd.