Paalhaas schreef:
Het album is een gepassioneerd manifest tegen de consumptiemaatschappij (teksten als"Never mind what's been selling, it's what you're buying" en "You are not what you own" en songtitels als Merchandise en Greed), een overrompelend, van energie overlopende hardcoremonument, dat als inspiratie zou dienen voor talloze hardcorebands van de jaren '90.
Het hele album heeft een bijzonder dramatische, serieuze spanning, neergezet door de catastrofale riffs, furieuze vocalen (Een mooi voorbeeld van verschil in opvatting over de kunst van het zingen: velen zeggen dat deze heren niet kunnen zingen en pak 'm beet Celine Dion wel, ik zeg dat ze Celine Dion van de kaart vegen) en een feilloze ritmesectie (bassist Joe Lally en drummer Brendan Canty). Deze jongens hebben blijkbaar iets belangrijks te vertellen, iets dat niet verzwegen mag blijven. Er is dan ook geen greintje humor terug te vinden op deze plaat.
Op de CD-uitvoering is ook de EP 3 songs toegevoegd.
Repeater is van voor tot achter een adembenemende rit en ongetwijfeld één van de hoogtepunten uit de hardcore-scene. 5/5
Ik quote even Paalhaas (hallo, trouwens - Paalhaas

) omdat hij beter weet te omschrijven dan mij wat deze langspeler zo'n urgentie schenkt.
Af en toe werd hun gebrek aan humor hen euvel geduidt, terwijl ik totaal niet de noodzaak van "geconstrueerde" humor niet inzie bij muziek. Was Helmet grappig dan? Is Alicia Keys grappig? Néé toch - waarom wordt Fugazi dat dan zo zwaar doorgerekend? Zou het te maken hebben met het ietwat militante karakter van hun lyrics? Ik vraag het me zo maar af.
De laatste maanden beluisterde ik sporadisch opnieuw dit werk. Wat me vooral in het oor springt, is het totale gebrek aan overbodige nummers. Ze schenken de luisteraar werkelijk waar voor hun geld. Het klinkt - na al die jaren - nog steeds alsof ze het méénden. Dat beginselvast musiceren lijkt me de reden waarom Fugazi zulke krachtige muziek wist te produceren (denk ik).
Fugazi nam ook nooit zijn toevlucht tot Rage Against The Machine-achtige publiciteitsstunts. Te weten: een sweatshop aanklagen ter gelegenheid van hun nieuwe album (à la "The people have to work here like dogs - by the way: we have a new album"). Neen, hun engagement hoor je in hun werk.
Je zou ze de priester-arbeiders van de rock kunnen noemen, maar daarmee doe ik hen te kort. En ik kan me niet één priester herinneren die me de volumeknop richting tien liet draaien
