Girls Aloud - Chemistry (2005)

Label: Polydor

1. Intro (0:42)
  2. Models (3:27)
  3. Biology (3:36)
  4. Wild Horses (3:25)
  5. See the Day (4:06)
  6. Watch Me Go (4:06)
  7. Waiting (4:14)
  8. Whole Lotta History (3:49)
  9. Long Hot Summer (3:54)
  10. Swinging London Town (4:04)
  11. It's Magic (3:54)
  12. No Regrets * (3:23)
  13. Racy Lacey * (3:06)
  14. I Wish It Could Be Christmas Everyday * (4:03)
  15. I Wanna Kiss You So (Christmas in a Nutshell) * (3:37)
  16. Jingle Bell Rock * (2:00)
  17. Not Tonight Santa * (2:44)
  18. White Christmas * (3:00)
  19. Count the Days * (3:57)
  20. Christmas Round at Ours * (3:04)
  21. Merry Xmas Everybody * (3:43)
miloz
Ow Yeah, Hier zit ik echtg op te wachten:P

avatar van T.O.
Toch opvallend veel goede reviews op internet...

Biology is een geweldige single. Maar Girls Aloud is sowieso ontzettend goed vergeleken bij vergelijke damesbandjes. Veel beter wordt popmuziek vaak niet.

Deze meiden hebben echt altijd goede singles, maar volgens mij zijn ze wel een beetje gemaakt zeg maar...En ze hebben wel heel snel een nieuw album, maar wel een leuk album daarom 3 sterren.

Dylan schreef:

"een BEETJE gemaakt zeg maar"? Maak daar maar een beetje heel veel gemaakt van...

Wat maakt het nou uit of ze wel of niet of zelfs heel veel gemaakt zijn. Als de muziek maar leuk is... Niets mis met goede doelgroepmuziek.

Johnny Depp <3
ik had hem voor de grap ff gedownload, verwachtte er niet veel van, maar dit is toch wel een lekker album!! vooral Models en Whole Lotta History zijn leuk

avatar van Poeha
See The Day is hier verreweg het beste nummer!
Ken het nog uit midden jaren 80 uitgevoerd door D.C. Lee, was een nog iets betere versie!

avatar van Kirsten035
Geweldig album. De bonus kerstcd is ook fantastisch trouwens, vooral 'Christmas Round At Ours'.
Op deze cd zijn toch Whole Lotta History & Swinging London Town mijn favorieten.

avatar van GiRlS AlOuD FaN
Biology, Watch me go, Waiting

avatar van NewYorkCityLight
De singles zijn heerlijk, vooral Long Hot Summer is fantastisch! Models is OK, en Watch Me Go is ook weer heel erg leuk! Naughty lyrics!

De album cover is trouwens ook prachtig.

avatar van Nickstbo
Minste album van de groep

avatar van NewYorkCityLight
Dat kan ik me nou niet voorstellen! Het is zo'n zomerse CD!

Cover vind ik nog steeds prachtig, echt een hele mooie.

Naar mijn mening zijn ze na de Greatest Hits de magic verloren in de singles, de singles van Out of Control en Tangled Up halen het niet bij (vooral) deze singles maar ook die van de 2 eerste albums.

Een reeks mooie korte nummertjes. Ik vind Girls Aloud één van de betere girlie bands. Mensen die me kennen weten dat ik graag kritiek spui op commerciële draken als Lady Gaga, Britney Spears en andere van die gemaakte "iconen". Als ze me dan verwijten om sowieso dit soort muziek af te breken, verwijs ik de mensen vriendelijk naar enkele betere voorbeelden waaronder dit, maar ook All Saints bijvoorbeeld, die een eigen stempel op hun muziek weten te drukken.
Over deze CD nu : ik kende alleen maar het catchy "It's Magic"... geweldig. Ook de andere nummers bleken van een goede kwaliteit. "Long Hot Summer" vind ik ook zo'n lekker luisternummer, een aangename cover van "See the Day". Supergoed kan ik het niet noemen maar wel een album van kwaliteit die goed in het oor ligt.

avatar van NewYorkCityLight
Toch maar weer eens opgezet. Niet heel opzienbarend album maar bij vlagen toch best wel leuk.

'Models' en 'Wild Horses' vind ik iets te chaotisch om het leuk te vidnen.

'Watch Me Go' is wel een prima, sexy nummer, zo ook 'Long, Hot Summer' (mijn favoriete Girls Aloud single). 'Biology' is natuurlijk ook een steengoede single en laat ook zien dat GA meer was dan alleen maar eenvoudige, saaie covers als 'I'll Stand by You' en 'See the Day'.

'No Regrets' vind ik erg mooi. Deze droevige ballad wordt als solo gezongen door de meest talentvolle dame van deze groep, Nadine (onderin in het midden). Stiekem vind ik dit nog het leukste nummer van de hele plaat, maar dat hoeft verder niemand te weten.

avatar van xMilennx
Het minst succesvolle album van Girls Aloud, voor mij vanwege de ietwat vreemde samenstelling. Hun andere albums vormen een sterk geheel, terwijl de nummers hier nogal op zichzelf staan en de ballads een beetje een vreemde plaats krijgen tussen de rest. Je krijgt vanalles door elkaar, wat enigszins leuk is, maar waar ik de andere albums van begin tot eind kan spelen, ga ik hier veel overslaan of apart/in een andere volgorde beluisteren.

avatar van MetalMike
Ken eigenlijk alleen de eerste 3 albums, ik vind deze eigenlijk wel het meest stabiel, geen zwakke broeder of uh zuster tussen. Inderdaad een goede cover van "See The Day", het heerlijke "Long Hot Summer", het groovy sexy "It's Magic" of net zo groovy "Watch Me Go". De UK versie heeft o.a. ook nog "Racey Lacey" (A PhD with her legs apart... mwroaw) ook verdomde catchy. Dat alles maakt het een heerlijke cd, werkelijk één van de leukste meidenbands met een echte eigen stijl en echt goede samenzang.