Kool G Rap - 4, 5, 6 (1995)

Label: Cold Chillin'

1. Intro (1:03)
  2. 4, 5, 6 (3:22)
  3. It's a Shame (4:05)
  4. Take 'Em to War (3:55)

met B1 en MF Grimm

5. Executioner Style (4:07)
  6. For da Brothaz (3:46)
  7. Blowin' Up in the World (4:26)
  8. Fast Life (4:55)

met Nas

9. Ghetto Knows (4:29)
  10. It's a Shame [Da Butcher's Mix] (3:10)
  11. Money on My Brain (4:53)

met B1 en MF Grimm

avatar van discipline
Kill_illuminati schreef:
Kom er net weer achter dat MF Grimm hierop staat.

And if retaliation comes then yo fuck it, it just comes Ironisch

domme vraag:

zat hij dan niet al z'n hele leven in een rolstoel dan?

avatar van MJ_DA_MAN
Nee, pas nadat ie werd beschoten (correct me if I'm wrong).

avatar van Kill_illuminati
MJ_DA_MAN schreef:
Nee, pas nadat ie werd beschoten (correct me if I'm wrong).

Nee je hebt gelijk. Hij raakte verlamd en blind tijdens de beschieting buiten dat verloor hij ook z'n gezichtsvermogen. Hij herstelde bijna volledig maar kan nu nog niet lopen. Ook hier probeert hij op te trainen om lopen te realiseren.

Is dit album inmiddels al classic?

grimy_jason
Ow dat wist ik allemaal niet van MF Grimm....

avatar van JLjuju
Ik begin Fast Life ondertussen echt vet te vinden...

avatar van Kill_illuminati
JLjuju schreef:
Ik begin Fast Life ondertussen echt vet te vinden...

Vond ik vanaf het begin al.

avatar van tovast
4, 5, 6; Fast Life, en Money on My Brain zijn echt lekkere tracks.
het zijn van die beats die in je hoofd blijven zitten.
Rest is ook op hoog niveau.

Frostyx
Net ff snel doorgeluisterd, klinkt tof!

avatar van principal2000
Ik zie al dat mijn mening afwijkt van de gemiddelde mening. Vind dit een aardig album, maar niet meer dan dit. In ieder geval ver verwijderd van albums die je tot classic kan bombarderen. Ten eerste vind ik de speelduur te kort. Dat hoeft nog geen doodzonde te zijn, maar dan moet wel zo goed als ieder nummer heel goed zijn. 4,5,6, Executioner Style en It's A Shame (Da Butcher's remix) vind ik erg matig of zelfs slechte nummers. Dan is er ook nog een intro die ik standaard skip. Vervolgens hou je nog een handvol nummers over die variëren van leuk tot erg leuk. Reden voor mij om dit album 3* te geven. Kool G Rap is overigens wel een MC die ik kan waarderen. Juist zijn slis (wacht maar tot je hem gewoon hoort en ziet praten) maakt hem uniek en heeft wel iets. Zal Live And Let Die nog maar eens opzetten. Dat is voor mij toch wel zijn (hun) beste werk.

X-man
Is het ooit iemand opgevallen dat Nas op de cover staat? Links van de Kool G Rap, met die zwarte muts op. Moet je maar eens een grote afbeelding opzoeken, dan zie je het beter!

Leuk feitje dat ik net zelf ontdekt heb toen ik het album in iTunes opzette en per ongeluk op de afbeelding klikte (en deze dus vergroot werd)

avatar van bennerd
Na de eerste keer luisteren lijken de producties helaas vrij saai. 'Helaas', want Kool G Rap komt met momenten erg lekker uit de hoek (Ghetto Knows en Executioner Style). Dit ga ik nog een paar keer beluisteren.

avatar van bennerd
Het geluid van het laden van een geweer als ze "Time to load the clips" rappen in het refrein van Take Em To War, heerlijk, was mij nog niet opgevallen De plaat begint hier iig wel te groeien.

Wie is B1 eigenlijk? Kan op het internet zo in 1, 2, 3 geen informatie over hem vinden, behalve zijn gastbijdrages op dit album. (4, 5, 6)

avatar van Lucanova
Kill_illuminati schreef:

Is dit album inmiddels al classic?

En z'n broertje is daarbij overleden.. luister Scars & Memories, zeker 1 van de vettere platen die ik ken!

avatar van Illmaticly Ill
Boh dit album is veel beter dan ik had verwacht! Heb hem nu zo'n 2 keer geluisterd en ik vind het echt een goed album. Alleen al om de beats vind ik dit super vet. Heb nog steeds een beetje moeite als het gaat om de tekst begrijpen... heeft niemand hier dat?? Maar goed voor zo ver ik het kan volgen lijken mij de teksten zeker goed. Ik had nog nooit zo goed naar Kool G Rap's nummers geluisterd. Ofja ik had eigenlijk pas 3 nummers of zo gehoord van hem. Toen ik laatst op Youtube zo'n 'Top 50 MC's' lijst zag en iemand Kool G Rap op # 1 had toen dacht ik laat ik maar eens wat van z'n albums gaan luisteren. En het bleek dus dat dit album een van de betere was en heb hem net eens een paar keer geluisterd en ik ben toch wel onder de indruk. Moet maar eens wat meer van deze man gaan checken! Zijn flow is erg goed, en wat ik al een paar keer had gelezen; dat Kool G Rap bekend stond om zijn ''Multisyllable Rhyming'' valt me nu inderdaad op. Ik geef 4,5 sterren, misschien verhoog ik het nog naar 5.

Laters

nedbed
Toch maar 4,5* voor dit album want er staan toch wel nummers op die ik minder vind. Neem nou Money on my brain. Kool G Rap doet daar niks verkeerd vind ik (nergens op dit album eigenlijk) maar ik vind die beat zo ongelooflijk suf dat dat het nummer gewoon verpest voor mij. En dan Fast Life op zich vind ik dat geen slecht nummer kan ook haast niet met twee van zulke rappers. Maar zo'n vrolijke beat wil ik dus echt niet horen bij rappers als kool g rap en Nas. Dat had ik ook bij bepaalde nummers op Illmatic.

Nummers die ik dan wel heel erg goed vind zijn Executioner Style en Ghetto Knows. Zo wil ik het horen een duistere beat met daarover een fantastisch flowende Kool G Rap.

avatar van Gyzzz
Overwegend sterke beats hier en Kool G Rap blijft een erg goede rapper; jammer dat hij tekstueel regelmatig zo over the top gaat dat het een beetje lachwekkend wordt. Niettemin een vette plaat, die mooi het midden houdt tussen minimale mid-nineties stijl en een wat modernere sound.

Nipte 4*