Pete Townshend - The Iron Man (1989)

Alternatieve titel: The Musical by Pete Townshend

Label: Virgin

1. I Won't Run Any More (4:51)

met Deborah Conway

2. Over the Top (3:31)

met John Lee Hooker

3. Man Machines (0:42)

met Simon Townshend

4. The Who - Dig (4:08)
  5. A Friend Is a Friend (4:47)
  6. I Eat Heavy Metal (3:58)

met John Lee Hooker

7. All Shall Be Well (4:02)

met Deborah Conway

8. Was There Life (4:19)
  9. Fast Food (4:26)

met Nina Simone

10. A Fool Says... (2:52)
  11. The Who - Fire (3:48)
  12. New Life / Reprise (6:00)

met Nicola Emmanuel

13. Dig [Simon Townshend Vocal Version] * (4:09)

met Simon Townshend

14. Man Machines [Long Version] * (4:34)
  15. I Eat Heavy Metal [Demo] * (4:04)
Zeer matig album. Blijkbaar is dit de muziek van een of andere musical. De muziek is echter zo nietszeggend dat ik niet de moeite heb genomen om uit te zoeken waar de musical over gaat. Er werken een aantal bekende artiesten op mee. Hier en daar hoor je de stem van John Lee Hooker, Roger Daltry, Nina Somone. Het helpt allemaal niets. Het album blijft steken in stuk voor stuk oninteressante en vlakke nummers. Fire is trouwens een wel zeer slechte cover van Arthur Brown.

avatar van nlkink
Iron Man is niet de Marvel comic maar het verhaal van een jongetje en een enorme robot. De muziek is inderdaad niet echt opmerkelijk maar het album markeerde het startpunt van een eerste (voorzichtige) samenwerking van alle overgebleven leden van The Who sinds de breuk in 1983, een eenmalige reunie voor live aid in 1985 daargelaten.