J-Live - All of the Above (2002)

Label: Coup d'Etat

1. First Things First (4:11)
  2. How Real It Is (4:52)
  3. Satisfied? (4:35)
  4. Interlude 1 (I'm a Rapper) (0:56)
  5. MCee (3:52)
  6. Like This Anna (4:22)
  7. One for the Griot (4:44)
  8. Stir of Echoes (6:15)
  9. Interlude 2 (For the Babies) (1:48)
  10. Do That S#! % (3:35)
  11. All in Together Now (3:16)
  12. Nights Like This (4:20)
  13. The 4th 3rd (5:32)
  14. Travelling Music (3:38)
  15. A Charmed Life (3:51)
  16. All of the Above (4:30)
  17. Interlude 3 (Whatever) (0:55)
  18. Happy Belated (2:49)
  19. Satisfied [Dub] (1:53)
  20. 3 Out of 7 (4:10)

met Asheru en El da Sensei

21. The Lyricist (3:32)
avatar van Jordy
Verschrikkelijk leuke, sterke, positieve hiphop. Een beetje Blackalicious-achtig vind ik (Boordappel... )

avatar van BoordAppel
/me zet slsk aan .

avatar van T.O.
Die cover is min of meer een kopie van John Coltrane's 'Blue Train' trouwens.

avatar van BoordAppel
Jordy schreef:

Met je eerste zin ben ik het helemaal eens, met je tweede niet. Blackalicious is ook verschrikkelijk leuke, sterke en positieve hiphop maar lijkt verder niet echt op dit. De producties zijn anders (alhoewel net zo "warm") en Gift of Gab heeft een totaal andere flow dan J-Live.

Hoe vet is One for the Griot trouwens? Erg lekkere old skool beat en een perfecte opbouw.

Pauper
Hehe, je moet even zoeken maar als je hem gevonden hebt dan heb je ook wat. Toffe producties, lekkere rhymes, fresh als wat en dus gewoon een enorm leuke plaat die aanslaat bij elke stemming. 4*, onder voorbehoud!

avatar van Kos
Kos
Wat een enorm fijne stijl heeft deze man toch.

avatar van thaw04
Heerlijk juicy en sappige hiphop blijft het. Deze plaat (en hijzelf ook trouwens) is voor mij de essentie van hiphop en bestaat uit alle elementen. Variërend, lekkere scratches, aanstekelijke flow, warme beats grappige "storytelling" met daarbij een dosis humor bij zoals in One For The Griot. Ook Travelling Music voor mij echt een track die er bovenuit steekt met een hoog tempo en flow.

avatar van J.M.
Ik geeft hier 4* voor. Vind het een erg goed album met fijne producties en goede teksten. Vooral een nummer als How Real It Is vind ik een top tekst hebben, een goed boodschap zitten er in de nummers. Ik vind het album alleen iets te lang en begint soms wat saai te worden, ik heb niet altijd zin om dit album op te gaan zetten. Maar als ik er eenmaal aan begin luistert het heerlijk weg.
Nights Like This is mijn favoriet

avatar van J.M.
BTW, ik kwam er pas de 5de luisterbeurt achter dat in het nummer The Lyricist een stukje uit de film Finding Forester zit. Vond ik ook al een goede film

avatar van Reijersen
J-Live is wel één van mijn favoriete hiphopartiesten aan het worden. Wat een heerlijke hiphop zeg! Goed flow, en vooral erg warme producties. Er zit echt een sterke en inderdaad positieve vibe in dit album.

4,5 ster.

EPMD
deze kerel is echt goed... hij rapt echt goed en zijn lyrics zijn sterk... goede producties... zeer sterk album...

Social_Mask
Heerlijke sound dit. J-Live is een fijne rapper, beats zijn in orde:
dit album klopt gewoon.

Wel moet ik zeggen dat J-Live waarschijnlijk nog beter zou klinken op beats a la Blackalicious. Let op 'nog beter', dus het is nu ook goed

avatar van hiphopmaster
Ik heb het niet echt met dit album. Ten eerste veel te lang, ten tweede veel te saai. En J-Live weet mij ook rappend niet te overtuigen, stem is nogal te monotoom en zijn flow is niet heel spectaculair. Maar vooral saai. Dus eigenlijk ben ik het niet eens met al hetgeen hier boven is geschreven.......
Satisfied? en de dub-versie en How Real It Is zijn mijn favorieten! 2,5*!

P-DawG
Duurt mij toch wat te lang voor 4.5*. Van mij had het na All of the Above wel afgelopen mogen zijn. All of the Above zou sowieso de perfecte afsluiter van het album geweest zijn, maar jammer genoeg weet J hier gewoon van geen ophouden en plakt er nog een paar tracks achteraan. Die laatste drie nummers zijn apart genomen zeker geen zwakke nummers, maar wel een beetje overbodig, ze voegen gewoon (te) weinig toe.

4,5*>4,0*

avatar van P Jay
Even verlaagd van 4,5 naar 4.

J-Live is een intelligente MC met inhoud en skills. Jammer genoeg wil hij soms iets te veel met zijn intelligentie te koop lopen door - in mijn ogen - geforceerde conceptnummers te schrijven ("Stir of Echoes", "One For the Griot", "All in Together Now"). Niet dat dit automatisch resulteert in slechte tracks, maar het weet mij nooit echt 100% te charmeren.

J-Live is een universitair die nog leraar Engels is geweest en dat is te horen. Hij weet soms heel accuraat en met een enorm rijke vocabulaire vorm te geven aan zijn gedachten of gevoelens in rap-bars - dat is niet iedereen gegeven. Ik heb het over tracks als "Nights Like This" over de melancholie die iedereen wel eens overspoelt wanneer je 's nachts nog alleen wakker bent of "The 4rth 3rd" waarin hij heel raak en ontroerend vertelt over een liefde die oprecht was maar jammerlijk is afgelopen.

De teksten en de knappe ideeën heeft J-Live als MC mee, maar zijn flow is niet altijd even genietbaar. Vooral tijdens zijn iets minder bevlogen momenten op gebied van concept of taalgebruik wordt duidelijk dat zijn flow niet "strak" genoeg is en bij wijlen identiteitsloos meewiegt op de instrumental. Zijn flow mist lijn en prominentie.

Nu goed, er staan er een handvol wereldtracks op zowel productioneel als MC-gewijs. Ik probeer enkel (voor mezelf vooral) uit te maken waarom een album met zo'n hoge kwaliteit qua teksten maar 4 sterren krijgt. De beats zijn overigens ook niet de volle afspeeltijd even interessant, maar over het algemeen toch sfeervol en aangenaam. Het album kent gewoon te veel dipjes naast de absolute hoogtepunten. En die dipjes wijt ik aan de soms saai uitgevoerde flow in combinatie met enkele mindere productiemomenten ("All of the Above", "Happy Belated", "Stir of Echoes").

absolute topsongs: "Satisfied?", "MCee", "Like This Anna", "Nights Like This", "The 4rth 3rd", "3 Out of 7", "The Lyricist"