Elvis Presley - Clambake (1967)

Label: RCA

1. Guitar Man (2:21)
  2. Clambake (2:38)
  3. Who Needs Money? (3:18)
  4. House That Has Everything (2:16)
  5. Confidence (2:35)
  6. Hey, Hey, Hey (2:32)
  7. You Don't Know Me (2:32)
  8. The Girl I Never Loved (1:54)
  9. How Can You Lose What You Never Had (2:29)
  10. Big Boss Man (2:54)
  11. Singing Tree (2:21)
  12. Just Call Me Lonesome (2:07)
Elvis op de weg terug:
Guitar Man, Big Boss Man, Singing Tree en Just Call Me Lonesome
en dan verstoppen op een slappe soundtrack, wederom
hoe groot zou zijn platenverkoop geweest zijn met een beetje normale politiek binnen RCA?
eeuwig zonde
ik bedoel: van de reguliere film (Clambake) komt niet een fatsoenlijk nummer!
misschien You Don't Know Me; twijfelgevalletje

Father McKenzie
De titelsong en het uitstekende Guitar Man kunnen helaas de meubels niet redden. Flutfilm nà flutfilm en de muziek was recht evenredig met al die kutfilms natuurlijk...

Te mijden, echt!

avatar van LucM
Het countryrockende "Guitar man" is uitstekend en dat geldt in mindere mate voor de rauwe bluesrock van "Big Boss man". De orchestrale rocker "Clambake", het gospelachtige "Singing tree", de countrysong "Just call me lonesome" en de pianoballad "You don't know me" (van Ray Charles) mogen er ook zijn, maar voor de rest is dit een slap schijfje van de King.

AddictedToElvis
Als soundtrack een van de slechtsten, maar inderdaad de overige nummers zijn weer van een goed niveau. Dat is de enige reden voor mijn 2 sterren. Misschien is zelfs dat teveel, want wát een troep staat erop! Luister maar naar Confidence, dan weet je wat ik bedoel. You Don't Know Me krijgt van mij weer wel de voordeel van de twijfel, maar ook bij mij was die twijfel in grote mate aanwezig. Hoe duidelijk wil je het hebben? Filmmuziek troep, echte muziek is goed. Wat is er dan zo moeilijk aan om echte platen te maken? Maargoed, we zijn er bijna.

avatar van LucM
De helft van dit album is pure rotzooi (vooral Confidence) maar er staan ook enkele nummers die aantonen dat Elvis nog leeft op artistiek vlak zoals Guitar Man en Big Boss Man. Later zou die heropstanding ook (eindelijk!) daadwerkelijk komen.

sugartummy
als je de ftd-versie hebt staat daar 21 seconden van een acoustische versie van het titelnummerop waarop elvis zichzelf begeleidt; zooo ontzettend goed! en natuurlijk is guitar man, you dont know me, big boss man, singing tree en just call me lonesome uitstekend. maar de rest, tja.

avatar van spinout
De bonus songs zijn geweldig, evenals You don't know me. Ook House that has everything en The girl I never loved zijn mooi. Een gedeelte van het titelnummer is op Snortnin' Bread gebaseerd. Zonder dat zou het een beter nummer geweest zijn.

avatar van Supersid
Verbazend: bij de eerste nummers denk je: yes! Om dan bij Confidence & konsoorten terecht te komen... Jammer...

avatar van goldendream
Tja, 'Confidence' en 'Old Mac Donald' (Double Trouble) zijn inderdaad het dieptepunt. Voor K3 uitermate geschikt, maar bij The King is het tenenkrommend.

avatar van goldendream
Nog een vraagje: bestaat er geen soundtrackalbum of -EP van 'Live a Little, Love a Little', 'The Trouble with Girls', 'Change of Habit' en 'Charro'?

goldendream,

De film 'Charro' wijkt enigszins van de formule van Elvisfilms af. De film oogt als een spaghettiwestern. Elvis loopt ongeschoren, zwetend en vies als een soort Clint Eastwood rond. Alleen het titelnummer is gezongen door Elvis. Verder wordt er in de film NIET door Elvis gezongen maar uitstekend geacteerd.
Een soundtrack album voor 'Charro' uitbrengen had dan een heel mager album opgeleverd.
Wel een van de weinig echt genietbare speelfilms van Elvis.
Van de andere door jou genoemde films kan ik het je niet vertellen.

Bedankt voor de uitleg!

avatar van nlkink
Heb zojuist via de Engelstalige Wikipedia pagina een link naar een verzamelalbum Let's Be Friends (1970) gevonden Let's Be Friends - Wikipedia, the free encyclopedia - en.wikipedia.org dat een aantal liedjes bevat van 'Change Of Habit' en daardoor dienst doet als een soort soundtrack voor die film. Ook bevat dat album nog een liedje, Let's Forget About The Stars, dat voor 'Charro' is opgenomen maar uit de film is gesneden. Als je diep genoeg spit is alle informatie te vinden.
Nog een aanvulling. Van de laatste 5 speelfilms zijn geen soundtrack albums verschenen. Oorzaak was de slechte verkoopcijfers van het 'Speedway' soundtrack album. Je kunt echter behoorlijk wat liedjes vinden op alle low budget albums die op Camden zijn verschenen vanaf 1969. Elvis Sings Flaming Star, Let's Be Friends, Almost In Love e.d. Als je de Engelstalige Wikipedia pagina's bekijkt van deze albums staat de herkomst bij de tracks.

Bedankt voor de uitleg!

avatar van nlkink
De film was onlangs te zien op een digitale zender (AMC) en omdat ik 'm als jochie van 13 of 14 jaar een keer had gezien leek het me leuk om 'm op de harde schijf te zetten en samen met mijn zoon te bekijken. Het was leuk, maar om de verkeerde reden. De film was zo slecht dat het grappig werd. Ronduit tenenkrommend genant was het nummer Confidence met kinderen in een speeltuin. Na afloop van de film meteen weer gewist. Af en toe hoor ik mijn zoon nog wel eens zingen Clambake, we're gonna have a clambake. Dat was kennelijk het enige memorabele aan de film voor hem.
Het was niet moeilijk om twee favorieten aan te wijzen: Guitar Man en Big Boss Man. Zoals eerder aangehaald een soort bonus tracks avant la lettre. De liedjes uit de film zijn allemaal onder de maat. Ik moet maar eens een keer een verzamelaar opzoeken met sixties materiaal van Elvis, maar dan zonder film score liedjes.

avatar van LucM
Dan is deze box zeer aan te raden (hopelijk is die nog te verkrijgen).
Ik ben het eens met nlkink dat Clambake een zwak album is met een nog zwakkere film maar Guitar Man en Big Boss Man vind ik er bovenuit steken (wat ik eerder zei, het waren blijkbaar bonustracks).

Sommige liedjes op deze soundtrack Clambake zijn behoorlijk zoetsappig en één nummer kan echt niet: Confidence. Daar staat tegenover dat het album verder wel lekker weg luistert op een zomerse avond als deze en dat er ook weer een aantal hele aardige tot goede songs op staan. Die goede nummers zijn natuurlijk Guitar Man en Big Boss Man en heel aardig zijn bijvoorbeeld titelsong Clambake, het mooie House That Has Everything en countrysong Just Call Me Lonesome. Bonustrack Hi-Heel Sneakers is overigens een erg lekker rock 'n roll nummer. Alles bij elkaar is deze soundtrack zeker niet het hoogtepunt uit de carriere van Elvis, maar zo slecht is 'ie nou ook weer niet.