Vengeance - Arabia (1989)

Rock / Metal
Label: CBS

1. Arabia (4:28)
  2. Broadway-Hollywood-Beverly Hills (4:28)
  3. Cry of the Sirens (6:12)
  4. Wallbanger (4:19)
  5. The Best Gunfighter in Town (4:12)
  6. Castles in the Air (5:58)
  7. If Lovin' You Is Wrong (4:59)
  8. Children of the Streets (3:56)
  9. Just What My Doctor Ordered (3:56)
  10. That's the Way the Story Goes (2:47)
  11. Bad Boy for Love (3:43)
  12. How About Tonight (4:00)
avatar van Bighead
Tja. Beetje oppervlakkig soms. Beetje 'nep' misschien.

Maar wel gewoon lekkere ouderwetse hardrock.
Kwaliteit van Neerlands bodem.

Joy
niet mee eens

vind dit wel een leuk afwisselend plaatje

arabia, vet nummer, daarna potpouri van vanalles wat, lekekr int gehoor

avatar van Rinus
Goed album, met behoorlijk volwassen nummers. Ik heb de dubbel CD uitvoering, waar naast de originele, maar wel geremasterde, versie, ook het hele album in de demo-versie staat (met soms andere nummers ertussen). Dit is een stukje Nederlandse hardrock geschiedenis.

avatar van De Ulk
Castles In The Air!!!

avatar van vielip
Dit is absoluut een stuk nederlandse hardrock geschiedenis!! Erg lekker en gevarieerd album. Samen met We have ways to make you rock en Take it or leave it de beste Vengeance albums!!

avatar van paulisdik
Rinus schreef:

Verkoop je die?

avatar van Barfly
vielip schreef:

Alle albums van de jaren 80 nog eens de revue laten passeren. Mijn voorkeur gaat uit naar het debuut.
Nummer 9 en 11 staan niet op de vinylversie.

avatar van vielip
Die is ook gaaf inderdaad. Toch vind ik op de 3 daarna de band volwassener en bekwamer overkomen.

avatar van Brutus
Matig album van Vengeance, ik vind We have ways to make you Rock 1986
het beste album.

Als Nederlander was je trots op Vengeance! Zag ze op de Aardschokdag in 1989 waar Goewie keihard op z'n muil ging op het podium.

Live was het altijd feest, probleem was dat Nederland op een gegeven moment te klein werd (na 100 rondjes om de kerk) maar ze toch nooit de stap naar het buitenland hebben kunnen maken (behalve Duitsland misschien)

yellowhite
Ik vind dit toch een stuk minder goed dan Take It Or Leave It.
De productie is fantastisch, maar de nummers lopen niet lekker over en de meeste nummers hebben gewoonweg niks te zeggen. Kijk, een band moet wel origineel zijn in mijn oren. Het probleem met dit Vengeance album is dat ze overduidelijk geinspireerd zijn door Van Halen, maar dan ook echt Van Halen alleen. Dat hoor je in de gitaar, in de zang, en de teksten. "Broadway Hollywood Beverly Hills" klinkt exact als een Van Halen nummer. Dit is overigens ook al gedaan door White Lion, Y&T en XYZ om maar wat bands te noemen. "How About Tonight" klinkt ook als een dikke VH rip-off. Zelfs met die break en overdreven David Lee Roth adlips.

Er zijn wat uitzonderingen:
"Arabia" vind ik wel een fijn nummer maar is zo extreem stereotiep exotisch gemaakt dat het me stoort. Ze proberen hier Rainbow's "Gates of Babylon" te kopieren en gooien echt alle oosterse referenties erin.
Daarnaast vind ik "Cry of the Sirens" ook een goed nummer, maar het lijkt erg veel op "Sirens" van Savatage.
"Best Gunfighter in Town" klinkt als New York Dolls, en dan voornamelijk "Human Being".

Eigenlijk vind ik dit album maar matig. Echt een stuk minder origineel dan Take It Or Leave It.

PS: kwamen Vengeance niet uit Waalwijk? Net als de Efteling. Grappig want veel nummers doen mij aan de Efteling denken:
Arabia = Fata Morgana
Castles in the Air = Droomvlucht
Cry of the Sirens = Indische waterlelies
toeval? haha

Hawee
Ik vind dit een fantastische plaat, eentje waarmee Nederlands fabrikaat aansluiting had kunnen vinden met de internationale subtop. Natuurlijk is het allemaal niet heel origineel (veel Rainbow en Amerikaanse invloeden), maar de nummers staan als een huis en het gitaarwerk is heel goed. Ook Goewie heeft hier een geweldige, krachtige stem. Ik ken zo duizend andere zangers die zijn schoenen nog niet zouden mogen strikken. En wat te denken van de ballad 'If Loving You is Wrong'? Is die even goed! Vengeance klinkt op deze plaat als een eurometalband met hairmetal-allure.

Deze CD nooit gekocht omdat ik het titelnummer gewoon een zeiknummer vind. Gelukkig wel gekocht en er staan gelukkig een paar hele goede songs op. Jammer dat de laatste paar nummers ook weer iets minder zijn.

avatar van RonaldjK
Ik vond Arabia (het nummer) indertijd juist wel een leuke verdieping van het geluid van Vengeance...

Machtig nummer!

avatar van RonaldjK
Mijn eerste hardrockconcert was in een piepklein jongerencentrum met Vengeance. Het was de tijd van Rock 'n' Roll Shower en de zaal was net zo groot als het podium. Veel sfeer, veel passie. Ik stond op een tafel tegen de achterwand, net zo hoog als de band. Met Arabia werd de boel iets verfijnder en dat was prima als afwisseling in de verder knallende hardrock'n'roll!

avatar van vielip
Ja helemaal mee eens! Arabia als album is inderdaad wat verfijnder vergeleken bij eerder werk. Men probeerde wat meer variatie aan te brengen. Dat lukte ze heel aardig. Jaren niet meer gehoord trouwens. Door dit topic kon daar zomaar eens verandering in komen want ik heb zin om het album weer eens op de speler te leggen.