Rowwen Hèze - Kilomeaters (2005)

Alternatieve titel: 'T Beste van 20 Joar

Pop / Roots
Label: HKM

1. De Peel in Brand (3:21)
  2. November (4:54)
  3. Heilige Anthonius (4:02)
  4. 'T Roeie Klied (3:32)
  5. De Neus Umhoeg (4:50)
  6. Zondag in 'T Zuiden (4:10)
  7. Rowwen Hèze (3:39)
  8. Vlinder (3:50)
  9. Eiland in de Reagen (3:50)
  10. D'n Duivel Is Los (3:25)
  11. Gespeegeld in de Raam (3:04)
  12. Bestel Mar (3:04)
  13. Limburg (4:02)
  14. Auto, Vliegtuug (3:57)
  15. En Dan Is 'T Mar Dom (3:21)
  16. Twieje Wurd (3:04)
  17. Blieve Loepe (3:45)
  18. 'N Man en 'N Vrouw (2:58)
  19. Henk Is Enne Lollige Vent (2:32)
  20. De Lamp Ging Oet (3:03)
avatar van musiquenonstop
Lekkere verzamelaar, wel iets aan de lange kant, dat dan weer wel.

Muziekaal dik in orde, ik denk zelfs dat wanneer zij niet in het dialect hadden gezongen en geen feest nummers tussendoor zouden brengen, zij serieuzer zouden worden genomen in de nederlandse muziek.

avatar van sjoerd148
Ter gelegenheid van 20jarige bestaan deze verzamelaar uitgebracht, samengesteld door de fans.
Prima dwarsdoorsnede van hun werk, echter de laatste drie nummers hadden van mij niet gehoeven.
De Zwarte Plak , D'n Harde Weg en Wakker Were hebben meer mijn voorkeur.

Arbeidsdeskundige
Op dit album staan veel prachtige nummers die heimwee, nostalgie en weemoed bij me oproepen, zoals November, Heilige Anthonius, Auto, Vliegtuug, Twieje Wurd en Blieve Loepe.

avatar van nlkink
Ziet er inderdaad goed uit. Kilomeaters is in samenspraak met de fans samengesteld en wijkt qua tracklist wat af van de 'gewone' compilaties. Maar dat is niets nieuws bij Rowwen Heze. Zelf heb ik Het Beste Van 2 Werelden uit 1999. Deze bevat een schijfje met de hits en een schijfje met nummers die live zijn opgenomen tijdens een theatertour.

avatar van paulmccuytney
Ik heb de heren tot nu toe eenmaal in m'n leven (volgens mij in 2001) live gezien in het Brabantse Veldhoven en dat was op zich best wel een feest. Je moest eigenlijk een paraplu meenemen want je werd gewoonweg letterlijk zeiknat van het bier. Maar muzikaal gezien vond ik het erg vermakelijk hoewel je dat platte Limburgs nauwelijks kan verstaan. Nummers als Bestel mar, Limburg, De Peel in brand en vooral Auto vliegtuug blijven tijdloze klassiekers maar dat wil niet zeggen dat ik alles van hen goed vind. Daarom 3,5 ster.