Hausmagger - Het Onderste Uit de Man (2013)

Alternatieve titel: 15 hits ongs

Uitgebracht in eigen beheer

1. Mittag Auf Diesem ScheissTerras (1:45)
  2. OK-OK (1:59)
  3. Fijne Vent (2:15)
  4. Slot (Slight Return) (1:39)
  5. Slot (2:37)
  6. Zou Wel Willen Wat (Shit Wat Ben Je Nat) (3:28)
  7. Paranoiaman (3:29)
  8. Gozer (Voor E.) (2:50)
  9. K-K-K (2:42)
  10. Borderlijngrieten (2:14)
  11. Hoer (3:05)
  12. Zo Kort (2:36)
  13. Ik Hou van het Leven (2:39)
  14. Weisse Wein (1:14)
  15. La-la-laaa (2:32)
avatar van hank2
Het onderste uit de man biedt Rotterdamse surfrock van de één na hoogste plank.
Goed dus.
Het trucje wordt weer herhaald en zusammen is het iéts minder als het vorige album, maar nog steeds schijtgoed natuurlijk.

avatar van hank2
Oh nee hè. Ik moet dit album toch even verhogen. Ongeneeslijk goed toch. Gewoon weer.
Wederom schijtgoed. Nog beter eigenlijk.

Je kan zeggen van Theo Wesselo wat je wil - bijv. dat ie een gek onder invloed is, of dat z'n teksten onzinnig zijn - maar hij het doet het niet voor het geld. Deze man is een kunstenaar pur sang. Als jeugdheld heeft hij met Hausmagger een landelijke fanbase opgebouwd, en zelfs de pers vond Dicht en Sloopwerk schijtgoed. Maar dit album gaat niet op dezelfde voet verder. "Herhaling is voor kinderen en voetbalvandalen.", aldus Theo. De catchy surfrock wordt dan ook ingeruild voor een meer experimenteel geluid. Welke band laat anders een baby lalaalaallaala mee lallen?
Hij blijft een glimlach op mijn gezicht toveren. En wie wordt er nou niet vrolijk van Ik hou van het leven
Stiekem wil ik dat meer mensen dit zouden luisteren. Maar Theo stopt ermee als hij écht bekend gaat worden (kut-hipster), dus laat ook maar.