Ozzy Osbourne - Prince of Darkness (2005)

Rock / Metal
Label: Epic

1. I Don't Know [Live] (5:03)
  2. Mr. Crowley (4:56)
  3. Crazy Train (4:50)
  4. Goodbye to Romance [Live] (5:24)
  5. Suicide Solution [Live] (7:58)
  6. Over the Mountain (4:33)
  7. Flying High Again [Live] (4:27)
  8. You Can't Kill Rock and Roll (6:43)
  9. Diary of a Madman (6:14)
  10. Bark at the Moon [Live] (4:23)
  11. Spiders (4:28)
  12. Rock 'N' Roll Rebel (5:23)
  13. You're No Different (5:49)
  14. Ultimate Sin [Live] (4:34)
  15. Never Know Why [Live] (4:35)
  16. Thank God for the Bomb [Live] (4:00)
  17. Crazy Babies (4:15)
  18. Breakin' All the Rules (5:13)
  19. I Don't Want to Change the World [Demo Version] (3:57)
  20. Mama, I'm Coming Home [Demo Version] (4:09)
  21. Desire [Demo Version] (5:01)
  22. No More Tears (7:24)
  23. Won't Be Coming Home [S.I.N.) (Demo Version] (4:59)
  24. Perry Mason [Live] (5:56)
  25. See You on the Other Side [Demo Version] (6:34)
  26. Walk on Water [Demo Version] (4:42)
  27. Gets Me Through [Live] (4:28)
  28. Bang Bang (You're Dead) (4:33)
  29. Dreamer (4:45)
  30. Iron Man (5:26)

met Therapy?

31. N.I.B. (5:58)

met Primus

32. Purple Haze (4:22)

met Zakk Wylde en Randy Castillo

33. Pictures of Matchstick Men (6:02)

met Type O Negative

34. Shake Your Head (Let's Go to Bed) (3:56)

met Was Not Was

35. Born to Be Wild (3:30)

met Miss Piggy

36. Nowhere to Run (Vapor Trail) (4:45)

met The Crystal Method, DMX, Ol' Dirty Bastard en Fuzzbubble

37. Black Sabbath - Psycho Man (5:18)
  38. For Heaven's Sake 2000 (4:58)

met Toni Iommi en Wu-Tang Clan

39. I Ain't No Nice Guy (4:16)

met Motörhead

40. Therapy (3:26)

met Infectious Grooves

41. Stayin' Alive (4:39)

met Dweezil Zappa

42. Dog the Bounty Hunter (0:53)
  43. 21st Century Schizoid Man (3:52)
  44. Mississippi Queen (4:10)
  45. All the Young Dudes (4:36)
  46. In My Life (3:30)
  47. Fire (4:10)
  48. For What It's Worth (3:20)
  49. Sympathy for the Devil (7:13)
  50. Working Class Hero (3:24)
  51. Good Times (3:47)
  52. Changes (4:06)

met Kelly Osbourne

De eerste 2 discs van dit ding zijn tamelijk goed. Disc 3 en 4 zijn minder, er staan meer extra's op. Zoals Ozzy Osbourne samen met Miss Piggy. ik geef 3,5*

avatar van Eddie
Ik zet altijd mijn vraagtekens bij dit soort verzamelaars, is het voor de echte fan, als echte fan zit ik niet te wachten op nummers die ik al heb maar dan in een slechter (lees demo) jasje of produktie, ook niet op een live uitvoering want als echte fan heb ik de artiest al een aantal keer live gezien, en heb ik al een live plaat. Is het dan voor de gewone liefhebber, nee ook niet want daar zijn gewone verzamelaars (en tegenwoordig internet) voor.
Ik denk dat je de echte fan het meeste plezier doet met een nieuwe studio plaat met nieuwe songs. (die er ook schijnt te zijn.)

avatar van MJ_DA_MAN
Nowhere to Run (Vapor Trail)
met Crystal Method, DMX, Ol' Dirty Bastard en Fuzzbubble

For Heaven's Sake 2000
met Toni Iommi en Wu-Tang Clan

Wat heeft dit te betekenen

avatar van hellboy.ray
leuke verzameling van aparte ozzy nummers op cd 3.
cd 1 en 2 veruit de beste uit het pakket.
zonde dat cd 4 dan weer deels op het album Under Cover ook staat.

Als Therapy? fan kan ik de combinatie met OO heel goed waarderen. Normaal ben ik niet erg enthousiast over covers, maar voor Iron Man maak ik graag een uitzondering. Het omgekeerde zou ook best aardig kunnen zijn - OO zingt een paar krakers van Therapy?

Grappig! Ik vind vooral cd 3 en cd 4 heel apart. Vooral Shake yr head met Was Not Was. "You can't mary the bos's daughter' Right
Ik had dit nummer alleen op een cassette en nu eindelijk gevonden.

avatar van Germ
Germ (crew)
Die versie van Changes (al een oorwurm opzich) met dochterlief kan toch echt niet...... Ik word er gewoon onpasselijk van, zo kitscherig en mierzoet. bah.

avatar van Edwynn
het origineel vind ik nog altijd best aardig, binnen de sfeer van Vol. 4 past het uitstekend.

Maar de versie met zijn dochter blief ik ook niet.

Verder staat hier naast de bekende dwarsdoorsnede wel leuk materiaal op. Bijvoorbeeld de Therapy? uitvoering van Iron Man, zoals enkele posts hierboven aangehaald. Die stond ook al op de Nativity In Black compilatie. Dat zal voor meer nummers gelden, maar hier staan ze mooi bij elkaar.

avatar van Metalhead99
Een behoorlijk complete verzamelaar, al had die experimentele derde CD van mij overgeslagen mogen worden.

PriestMaiden
Wu Tang Clan

avatar van vielip
Mooi om de nummers van The ultimate sin eens in een live uitvoering te horen! Zijn volgens mij die van de vhs release 'The ultimate Ozzy'.

Is dit nog met Jake E Lee op gitaar (hoe je het went of keert maat Ozzy heeft altijd prima gitaristen om zich heen)

avatar van vielip
Als het om de opnames gaat die ik aangeef dan is dat inderdaad met Jake E. Lee op gitaar.