Queens of the Stone Age - …Like Clockwork (2013)

Rock / Pop
Label: Matador

1. Keep Your Eyes Peeled (5:04)

met Jake Shears

2. I Sat by the Ocean (3:55)
  3. The Vampyre of Time and Memory (3:34)
  4. If I Had a Tail (4:55)

met Alex Turner, Nick Oliveri en Brody Dalle

5. My God Is the Sun (3:55)
  6. Kalopsia (4:38)

met Trent Reznor

7. Fairweather Friends (3:43)

met Elton John, Trent Reznor, Nick Oliveri en Mark Lanegan

8. Smooth Sailing (4:51)
  9. I Appear Missing (6:00)
  10. ...Like Clockwork (5:24)
JVT
vooral I sat by the ocean klonk geweldig!!

UnknownPleasure
Don Cappuccino schreef:
Van I Appear Missing is de helft nog maar te horen, misschien gaat het na 3 minuten wel helemaal los.

van mij hoeft dat eigenlijk helemaal niet, maar als iets los gaat moet het ook goed losgaan, vooral op het eind van het nummer, anders kan het echt heel saai zijn, en klinkt het vaak net als sommige bridges ook kunnen klinken: geforceerd, omdat het moet, zo van : wij zijn QOTSA en moeten eigenlijk in elk nummer een moment hebben dat we losgaan. ik vind dat wat tragere tempo juist heel fijn, ik hoop op meer van dit soort nummers.

avatar van Demon.
Bijna de helft van het album is nu al te horen... Hopelijk morsen ze de rest niet voor 4 juni.

avatar van jellecomicgek72
Ik heb zo'n gevoel dat dit album gaat tegenvallen...

avatar van Don Cappuccino
Na het horen van vier nummers heb ik ook mijn verwachtingen iets lager gezet. Het zijn geen slechte nummers maar het doet me helemaal niks. Ik heb het gevoel dat dit een stuk meer rechttoe rechtaan is dan het vorige werk van de band. Bij de vrijgegeven nummers mis ik iets wat de band zo bijzonder maakt, extreem catchy songs schrijven met extreem verdraaide riffs. Era Vulgaris vond ik echt een fantastisch album, misschien wel mijn favoriet van de band. Maar we wachten rustig af op het complete album...

JVT
na het horen van My God Is The Sun had ik dat gevoel ook, maar I Sat By The Ocean en If I Had A Tail zijn toch gewoon zeer sterke nummers. Ik heb ze ondertussen een keer of 15 gehoord en ben er toch wel weg van.

avatar van Demon.
Ze hebben aangekondigd nog 4 videos te releasen voor aanvang van het album.

avatar van Don Cappuccino

Wedden dat ze de nummers met Elton John en Alex Turner niet laten horen?

avatar van captain scarlet
dumb_helicopter schreef:

Totaal het omgekeerde bij mij. Ik vind Sick, Sick, Sick een erg goed nummer op een voor de rest matig album.

misschien moet je het dan toch nog eens 'n paar keer beluisteren. Bij mij viel het kwartje ook pas vrij laat. Vind Era Vulgaris persoonlijk het beste album op hun debuut na. Maar gelukkig: smaken verschillen.

avatar van OscarWilde
Het grootste deel van openingstrack Keep your eyes peeled zoals live gespeeld in club 69

YouTube - Queens of the Stone Age - Keep Your Eyes Peeled (live Snippet)

Misschien wel het meest veelbelovende dat ik al van de nieuwe plaat heb gehoord.

avatar van Gloeilamp
Zo blijft er wel heel weinig over. Ik wacht lekker tot 4 juni

avatar van panjoe
panjoe (moderator)
Oei! Die klinkt goed.

JVT
jammer van die overdreve lange saaie intro. Maar goed, met die eerste 1m 50s ben je eigenlijk nog niet veel, het nummer moet dan pas echt beginnen.

avatar van De-noir
Die intro is juist heel tof gedaan. Erg sfeervol, en ze doen eens iets anders; die gitaar explosies kennen we nu wel van ze. Toch wel benieuwd naar dit album

De-noir schreef:

geef mij toch maar wat stevige gitaar ipv zo iets rustig als die intro. maarja, smaken verschillen

avatar van OscarWilde
Wow, Kalopsia is sterk. Bowie loert om de hoek.

avatar van 7744leon
Vandaag om 11 uur treden ze op bij Jools Holland op BBC 2

avatar van repelstefan
Wow, die opening van Kalopsia is echt goed. En die video

Heb naast deze video alleen nog My God Is The Sun gehoord en moet zeggen dat ik er steeds meer zin in krijg

Ze zitten vanavond bij De Wereld Draait Door

Zwan
Demon. schreef:
Ze zitten vanavond bij De Wereld Draait Door

Cool

avatar van Gloeilamp
Vet! Daar ga ik zeker naar kijken

avatar van robbizzel
cool ja, idd maar even kijken!

Lekker donker.

avatar van jellecomicgek72
Wat een gaaf artwork hebben ze voor dit album gemaakt zeg!

avatar van Alarum
Zojuist mijn eerste luisterbeurt afgerond. Jezus, het is een goed album geworden. Geen nummer verveelt bij mij. Ik denk dat ik um vanavond nog 3 keer hoor..

is ie al gelekt dan?

EDIT: Queens Of The Stone Age : … Like Clockwork | Has it leaked? - hasitleaked.com

schijnbaar wel

EDIT 2:
Ik ben er ook aan begonnen. voel me als n klein kind op sinterklaasavond

(verwijderd)
Fok wat is die studioversie van My God is the Sun lekker!