Queens of the Stone Age - …Like Clockwork (2013)

Rock / Pop
Label: Matador

1. Keep Your Eyes Peeled (5:04)

met Jake Shears

2. I Sat by the Ocean (3:55)
  3. The Vampyre of Time and Memory (3:34)
  4. If I Had a Tail (4:55)

met Alex Turner, Nick Oliveri en Brody Dalle

5. My God Is the Sun (3:55)
  6. Kalopsia (4:38)

met Trent Reznor

7. Fairweather Friends (3:43)

met Elton John, Trent Reznor, Nick Oliveri en Mark Lanegan

8. Smooth Sailing (4:51)
  9. I Appear Missing (6:00)
  10. ...Like Clockwork (5:24)
Demon. schreef:

Vind je AM beter dan WPSIATWIN?

Nee zeker niet, bij lange na niet.

Dat bedoelde ik

avatar van Banjo
Ik zag gisteren deze cd voor 10 euro liggen!
ik haal hem zo even op...

Trouwens persoonlijk vind ik het jammer dat The Queens in die (fabriek) Ziggo doom optreden.
Had dan voor de Heineken music hall gekozen veel intenser, en ook leuker voor evt een pit als die er komt..
dan was ik er ook zeker bij...

Ik heb de CD sinds dag 1. De eerste Cd die ik ooit kocht haha

avatar van Banjo
goed zo die bands mogen geen cent extra verdienen..
boycotten die zooi

avatar van iHateDolphins
Pinsnider schreef:
Euw...

"I Sat By The Ocean" is toch gewoon "Coffee and TV" van Blur, maar dan met een ander refreintje..??

Verder trouwens een verrassend leuke plaat dit. Voorheen gaf ik niets om de QOTSA, maar daar komt nu toch wel aardig verandering in!

Oh ja grappig inderdaad. Ik kwam laatst ook een nummer van The Vines tegen die behoorlijk wat afgekeken heeft van Coffee and TV: Riverview Aveneu. Zelfde drum opening en het refreintje komt ook aardig overeen. Maar bij QOTSA ligt hij er wel heel dik boven op.

Ik heb dit album trouwens een beetje overgeslagen. QOTSA heeft voor mij een paar wereld nummers, maar ook heel veel fillers voor mij persoonlijk dan. Het is een heel hoog niveau over het algemeen, maar het is niet altijd mijn straatje. Maar ik zal dit album toch eens gaan proberen.

avatar van frolunda
Goede plaat maar laten we alsjeblieft niet overdrijven.Het rockt allemaal lekker weg maar echt memorabele songs heb ik nog niet kunnen ontdekken.Misschien dat dat nog komt maar voorlopig blijft er nog niet veel hangen.Slechts bij I sat by the ocean,If i had a tail en My God is the sun veerde ik echt op.Laten we het voorlopig maar op degelijk houden al moet ik er wel bij zeggen dat ik 'em een stuk sterker vind dan zijn voorganger.

frolunda schreef:

Hier ben ik het ook wel mee eens...
Deze cd is gewoon goed er zit geen misser op. Maar er staan geen nummers op die er echt met kop en schouders boven uitsteken. Die memorabele nummers staan wel op vorige cds Songs for the deaf, lullabies to Paralyze en Queens of the Stone age...

Mr.Bungle
Na een paar maanden beluisteren kan ik zeggen dat dit echt een zeer zeerr fijne plaat is,geen memorabele songs idd maar een geheel wat supersterk is en wat je zoals men zegt een groeibriljantje kunt noemen.Nummers lopen geniaal in elkaar over,dat is ook een kwaliteit,Josh Homme blijft een geniaal muzikant (ondanks dat ik het een arrogante eikel vind).

avatar van Kronos
Hoewel een tijd niet meer beluisterd blijkt …"...Like Clockwork" voor mij toch ook wat verder gerijpt te zijn. Nu voor het eerst eigenlijk dat ik echt content ben met de aanschaf. Prima album.

artemio
Is deze plaat qua sound te vergelijken met Rated R ? Dat is voor mij het enige referentiemateriaal. De daaropvolgende platen nooit geprobeerd al ken ik wel wat singles van songs for the deaf zoals no one knows.

avatar van Rvdz
artemio schreef:

Hmmmm niet echt, eigenlijk is deze met geen enkele Qotsa album te vergelijken.

artemio schreef:
Is deze plaat qua sound te vergelijken met Rated R ?

Nee

avatar van Banjo
If i had A Tail maar vooral My God is the sun is geweldig!
Voor de rest.. ik vind ik het een stap terug, ze kunnen echt beter...

Voor mij is dit de favoriete top

1. Songs for the Deaf
2. Lullabies to Paralyze
3. Rated R
4. Queens of the Stone age
5. Like Clock work
6. Era Vulgaris (heel rommelig/slaat door)

Het album kan mij nog niet echt boeien, maar ik denk bij Josh Homme nog steeds aan Kyuss en helaas is die periode voorbij.

avatar van pierre77
Haalt het bij lange na niet bij albums als Rated R en Songs for the deaf. Album op zich is niet verkeerd, hoge kwaliteit van de gitaarsound. Snap echter niet waarom If I had a tail zo hoog scoort. INtro doet me trouwens denken aan een intro van the Killers.

pierre77 schreef:

If I Had a Tail, is lekker vreemd en begint erg log!
De spanning word goed opgebouwd, daar na word je getrakteerd op strakke uithalen.
ik vind het een pareltje..

avatar van Banjo
Die video van If i had a tail doet het trouwens niet..

UnknownPleasure

avatar van Vinck
Waarom heeft het nummer "Like Clockwork" zo weinig stemmen??? Zoiets heb ik nog nooit meegemaakt, wat een magnifiek nummer dat hier genegeerd lijkt te worden...of is het vanwege de piano die door fans van het eerste uur de grond wordt ingeboord? Persoonlijk krijg ik kippenvel bij deze emotionele afsluiter.

UnknownPleasure
heeeeel merkwaardig inderdaad. samen met Vampyre (die zelfs laaste staat?????) en I Appear Missing volgens mij de mooiste nummers op dit album, met kop en schouders, volgens mij.

avatar van jellecomicgek72
Ook mijn favoriet samen met I Appear Missing.

avatar van mol
mol
Mee eens. I Appear Missing live is een ervaring op zich.

Ik heb QOTSA nooit beter gehoord dan op deze plaat. Heerlijke songs, fijne productie en deze nummers horen achter elkaar, het luistert weg als een trein.

avatar van jellecomicgek72
I Appear Missing, de live versie is het beste wat ik de afgelopen paar jaar heb gehoord. En reken ik nu al tot een van mijn favoriete nummers ooit. Dat ze zo'n nummer hebben weten te schrijven, ongelofelijk...

avatar van Fluvver
Inderdaad, beste nmr van dit jaar!

avatar van Rvdz
Hoewel er nog te veel platen van dit jaar die ik nog moet beluisteren (o.a Lightning Bolt, Hesitation Marks, I_Con, In Love, Mosquito) roep ik dit voorlopig uit tot mijn plaat van het jaar. Beter dan dit gaat ook wel heel moeilijk worden.

avatar van jellylips
Like Clockwork is een epische afsluiter van het album. In de Ziggo Dome was t een hoogtepunt. En ik wens de debielen die keihard door het prachtige intro aan t praten waren een onschuldig griepje toe. Dat doe je gewoon niet!

avatar van OscarWilde
Lexicon Devil schreef:

Durf rustig een kratje bier te wedden dat deze plaat over anderhalf jaar het laagste gemiddelde heeft van alle originele QotSA albums.

Als de rook om jullie hoofden is verdwenen.

Queens of the Guitar Disco

Nog eens een kleine kwartaal-update

avatar van Beeswax
Wow, ik snap niet waarom ik zo lang gewacht heb om naar deze te luisteren... Wat een topplaat!

avatar van devel-hunt
Erg goed, positieve vibe tot in iedere vezel. Strak en scherp.