Queens of the Stone Age - …Like Clockwork (2013)

Rock / Pop
Label: Matador

1. Keep Your Eyes Peeled (5:04)

met Jake Shears

2. I Sat by the Ocean (3:55)
  3. The Vampyre of Time and Memory (3:34)
  4. If I Had a Tail (4:55)

met Alex Turner, Nick Oliveri en Brody Dalle

5. My God Is the Sun (3:55)
  6. Kalopsia (4:38)

met Trent Reznor

7. Fairweather Friends (3:43)

met Elton John, Trent Reznor, Nick Oliveri en Mark Lanegan

8. Smooth Sailing (4:51)
  9. I Appear Missing (6:00)
  10. ...Like Clockwork (5:24)
avatar van pdonidvie
soundpacca schreef:
De echte fans zijn het eens met coldwarkids, die zich zelf ook vernoemd heeft naar een keiharde stonerband!

Ik denk dat Josh die term niet zo graag hoort.

Maar inderdaad, ik ben ook niet onder de indruk. Maar is dit echt de single? Want ik had begrepen dan dit gewoon een voorproefje was en dat de single nog zou volgen.

JVT
Mischien niet geheel terecht, maar mijn enthousiasme voor dit album is toch serieus wat minder geworden...

avatar van coldwarkids
pdonidvie schreef:

Wa's dat nu weer voor onzin? Ge jij bepalen wat ik beter moet vinden en wanneer iemand een echte fan is?

Ik heb het over "echte" fans

avatar van Ducoz
QotSA op Matador trouwens?
Apart dat ze de overstap van Interscope hebben gemaakt.
Ik pin ze er niet op vast, maar je hoort wel het geluid terug in de single(vergelijkbaar met overige recente releases op Matador), net weer wat alternatiever en lichter dan het oudere werk.
Alle lage tonen lijken te zijn verdwenen en wordt er gekozen voor een 'lichter' indierock geluid.

avatar van dumb_helicopter
De eerste single doet me vooralsnog ook weinig. Ik vind het een pak vlakker en minder ruw als gewoonlijk. Ik had met de terugkeer van Dave Grohl toch ook een prominente rol van de drums verwacht, maar die heb ik toch nog niet op de voorgrond gehoord. Ik hoop dat dit nummer dan ook geen voorbode is voor de rest van het album anders ga ik mijn teleurstelling toch moeilijk kunnen wegstoppen.

avatar van zamozen
Kijk altijd uit naar een nieuw album van QOTSA.

avatar van aphexfreak
wauw! dat klinkt erg goed!

aphexfreak schreef:
wauw! dat klinkt erg goed!

eh? jij maakt een grap zeker?

avatar van pdonidvie
coldwarkids schreef:
Ik heb het over "echte" fans

Een definitie die jij bepaalt, dus? Wel, noem mij dan maar een alternatieve fan, één die zich niet laat beïnvloeden door een zelfnoemende ultieme fan die de regels voor de rest van de wereld mag bepalen of iemand zich effectief fan mag noemen van de Queens ofniet.

Zwan
Echte fans, Stonerrock. Wat een gezeik en ik ben bang dat Homme jullie in je gezicht zou uitlachen. En dan doel ik uiteraard niet op iedereen die de nieuwe single van commentaar heeft voorzien maar enkele individuen.
Heeft hij niet op alle albums van de Queens zijn stempel gezet. De nieuwe single is gewoon een goed Queens nummer en over de nieuwe plaat maak ik me geen zorgen.
En of het nou in de trend van Rated R is of van Lullabies. I wouldn't give a >>>>

JVT schreef:

eh? jij maakt een grap zeker?
nee, geen grap. de kwaliteit is toch aanwezig? het is (weer) een andere sound van meneer Homme en dat doet me erg goed!

avatar van OscarWilde
Ik vind het ook wel veelbelovend klinken. Een kleine minderheid die nu al spreken dat ze hun edge verloren zouden hebben,terwijl

a) Het maar over een halve minuut gaat
b) Dat van weinig vertrouwen in Homme en de zijne getuigt
c) QotSA even goed zijn als ze subtieler te werk gaan dan rechtoerechtaan nummers als Go with the flow.

Ik kijk er naar uit.

JVT
doe mij toch maar stevige rock ipv zo'n ballad, dat is toch de reden waarom ik naar QOTSA luister.

avatar van aphexfreak
QOTSA heeft nog geen slechte plaat gemaakt tot nu toe, ik kijk hier ook naar uit.

avatar van AOVV
Van de single 'My God Is the Sun' word ik maar matig enthousiast. Het klinkt allemaal wel weer lekker, maar dat deden de vorige albums ook, zonder dat tikkeltje extra te hebben.

avatar van captain scarlet
'n hoop gelul weer over 'n album dat dus nog niemand gehoord heeft, op een track na,
My God is the sun is 'n middelmatig goed QUOTSA nummer inderdaad, wat betekent dat het altijd nog stukken beter is dan de gemiddelde rock-songs die heden ten dage uitkomen.
Bovendien hoeft het helemaal niet representatief te zijn voor de rest van het album.
De kracht van QOTSA zit hem ondermeer in de afwisseling van "catchy" riffs met tegendraadse en minder toegankelijke nummers.
Het eerste nummer van Era Vulgaris wat men te horen kreeg: (Sick,sick,sick, overigens prima song) bleek uiteindelijk ook het zwakste nummer van dit ijzersterke album.
Ik heb er dus alle vertrouwen in dat dit weer 'n klapper wordt.
Overigens vind ik niet dat QUOTSA echte stonerrock maakt. Het is meer een combinatie van verschillende invloeden waaronder stoner.

avatar van Rudi S
captain scarlet schreef:

En, wie heeft er dan het grootste bericht geplaatst

avatar van captain scarlet
Rudi S schreef:

En, wie heeft er dan het grootste bericht geplaatst

Haha, Klopt. Moest even m'n ei kwijt. Heb het overigens net nog even wat langer gemaakt

captain scarlet schreef:

Totaal het omgekeerde bij mij. Ik vind Sick, Sick, Sick een erg goed nummer op een voor de rest matig album.

avatar van Ernie
Klinkt lekker

Sound Good!

avatar van laboomzaa
Heerlijk nummer..leuk clipje!!

JVT
Iemand een idee wanneer de andere helft van dat nummer uitkomt?

avatar van Fluvver
Gisteren My God is the Sun effe goed beluisterd, lekker nummer. Al moet ik zeggen dat na het eerste refrein ik effe de draad kwijt raak door de interlude. Kijk steeds meer uit naar dit album!!

UnknownPleasure
dat laatste nummer is veeel beter dan my god is the sun.heeft me zelfs best nieuwsgierig gemaakt

avatar van coldwarkids
I Appear Missing kan My God Is The Sun niet overtreffen natuurlijk, maar nog steeds is het een goed QOTSA geworden.

avatar van Don Cappuccino
Van I Appear Missing is de helft nog maar te horen, misschien gaat het na 3 minuten wel helemaal los.

avatar van dumb_helicopter
Ze zijn momenteel bezig in Club 69 op Studio Brussel met een show van een 8-tal nummers, voornamelijk uit dit te verschijnen album.
De eerste 3 nummers van de setlist werden live op de radio gespeeld. My God Is The Sun begint mij steeds meer te bevallen en rockt echt wel lekker weg soms, I Sat By The Ocean leek me een typisch QOTSA-nummer, If I Had a Tail was dan weer wat minder snel dan de vorige 2 en vond ik persoonlijk ook het minste. Het kwam wat weinig uit de verf naar mijn mening.