Queens of the Stone Age - …Like Clockwork (2013)

Rock / Pop
Label: Matador

1. Keep Your Eyes Peeled (5:04)

met Jake Shears

2. I Sat by the Ocean (3:55)
  3. The Vampyre of Time and Memory (3:34)
  4. If I Had a Tail (4:55)

met Alex Turner, Nick Oliveri en Brody Dalle

5. My God Is the Sun (3:55)
  6. Kalopsia (4:38)

met Trent Reznor

7. Fairweather Friends (3:43)

met Elton John, Trent Reznor, Nick Oliveri en Mark Lanegan

8. Smooth Sailing (4:51)
  9. I Appear Missing (6:00)
  10. ...Like Clockwork (5:24)
avatar van repelstefan
My God Is The Sun hier

avatar van laboomzaa
Nieuwe nummer doet me nog niet veel...

avatar van jellecomicgek72
Vind 'm wel leuk, die nieuwe single, maar kan niet zeggen dat ik echt onder de indruk ben.

JAAY! wilde m nog toevoegen, maar is dus kennelijk al gebeurd My God is the Sun is zeker lekker, hoop stiekem op nog wat meer spetterend werk

JVT
My God Is The Sun is niet echt slecht maar ze hebben toch veel betere singles gehad! Hoop dat de rest beter is.

avatar van Demon.
Is wel een oke nummer maar het is niet het nieuwe No One Knows. Laat maar weer eens goed zien hoe briljant Songs for the Deaf was, waarop letterlijk elk nummer een catchy riff had. Erg knap.

Maar Dave Grohl is terug (!) en de voorkant doet ook erg denken aan SftD. Ik verwacht hier wel iets van, hopelijk een nieuwe topper.

JVT
Als er al maar 1 nummer het niveau haalt van No One Knows ben ik zéér tevreden, wat een knaller is dat toch.

avatar van Don Cappuccino
Het nieuwe nummer klinkt als QOTSA maar ik vind het niet geweldig.

Demon. schreef:

Dat is nou net niet hoe QOTSA moet klinken.. Catchy.. dan ben je geen QOTSA liefhebber. Ik vind dit eindelijk weer eens op een Rated R song lijken. Niemand zit nog een keer te wachten op een nieuw No One Knows. Laat de commerciele doorbraak maar niet komen

Yann Samsa
De commerciële doorbraak is er al lang. QOTSA co-headlined Werchter, met een gigantische menigte fans van 14 tot 60 jaar. En neu, dat is niet altijd negatief.

coldwarkids schreef:

Songs for the Deaf vind ik heerlijk maar ik heb buiten dat album nooit een nummer gehoord wat mij overtuigd heeft. Denk dat het dus inderdaad niet helemaal mijn band is maar afijn... hoeft ook niet.
Ze hadden de drums in mijn opinie harder mogen laten klinken in het nieuwe nummer. In het liedje Song for the Dead zijn de drums bijvoorbeeld op een hele goede manier nadrukkelijk aanwezig en nemen bijna het hele nummer over. Het nieuwe nummer heeft gewoon niet iets heel speciaals zeg maar.

avatar van coldwarkids
Dat zeg ik dan ook. QOTSA is dus niet voor bijvoorbeeld voor jou besteed Songs For The Deaf is natuurlijk zeer goed, maar de echte QOTSA sound is nu wel degelijk te horen. Gelukkig niet meer zo glad geproduceerd als Songs For The Deaf. De echte QOTSA luisteraars zullen Rated R beter vinden.

avatar van Don Cappuccino
Ik heb het nummer net nog na Era Vulgaris gedraaid en dan komt het heel vlak over. Maar het is maar een nummer, ik verwacht genoeg verdraaide en verknipte riffs van Josh Homme!

avatar van spoon
Coldwarkids snapt het

Prima song dit Mij God is the Sun

Zuurstokken die naar een keer luisteren direct wat te zanikken hebben kom je bij ieder nieuw en veelbelovend album tegen en kunnen het beste genegeerd worden

JVT
Ik vind QOTSA vaak lekker tegendraads klinken, en allesbehalve catchy. Het is dan ook dikwijls ff wennen aan hun nummers maar als je er eenmaal mee weg bent is het heerlijk. Maar deze nieuwe single klinkt behoorlijk plat moet ik zeggen, met een al te makkelijk rifje.

avatar van IllumSphere
Het nieuwe nummer is niets speciaal, maar ik verwacht sowieso geen plaat die de band op zijn kop gaat zetten.

coldwarkids schreef:
Dat zeg ik dan ook. QOTSA is dus niet voor bijvoorbeeld voor jou besteed .

Niet helemaal waar natuurlijk. SftD is gewoon een regulier album van hun en wordt over het algemeen ook by far als beste gewaardeerd. Misschien dat de sound anders is op dat album maar dat doet er verder niet toe. Ik luister het vaak en graag, QOTSA is dus wel aan mij besteed Dat de andere albums mij (nog) niet kunnen trekken, enfin.

spoon schreef:
Coldwarkids snapt het

Prima song dit Mij God is the Sun

Hèhè eindelijk iemand waar ik mee kan praten. Niemand kan tegenwoordig meer tegen rauwe stonerrock. Mensen zijn tegenwoordig te gladjes ingesteld. Als de meeste SFTD het beste vinden, dan weet ik al genoeg. Ze zijn geen QOTSA gewend hoe ze echt zijn! Lekker rauw. Dit nummer is weer ouderwets beuken. Mietjes

avatar van Amicus
Voor rauwe stonerrock geef ik toch meer de voorkeur aan Blues For The Red Sun van Kyuss dan welk ander QOTSA album

avatar van OscarWilde
De vijf albums van QotSA hebben allemaal hun eigen sound en vertrekken vanuit een ander 'gevoel', als dat op iets slaat. Het is dus moeilijk een nummer te beoordelen los van deze context. Ik heb weliswaar een goed gevoel bij My God is the Sun. Ik denk dat we echt wel niet moeten vrezen dat TCV en QotSA in elkaar gaan vloeien, met alle gastoptredens en dergelijks. Ik vind de zang trouwens echt iets weg hebben van de selftitled.

En over de SFTD, QotSA is een veelzijdige groep, mede door de vele personeelswissels. Sommige mensen kunnen er mee om, anderen blijven liever steken bij een bepaald album. Maar SFTD is goed genoeg om niet te verlangen naar SFTD 2. Laat QotSA maar lekker verder evolueren.

avatar van Fluvver
coldwarkids schreef:
De echte QOTSA luisteraars zullen Rated R beter vinden.

Mag ik als fan zelf bepalen wat ik het mooiste album vindt?

Nee Fluvver sorry

coldwarkids schreef:

Zo rauw is My God Is The Sun toch niet? Ik vind het nogal vlak en plat. QOTSA kan echt beter.

Ik ben overigens erg benieuwd naar het nummer kalopsia met Alex Turner. QOTSA samen met het muzikale genie van Arctic monkeys, dat moet vuurwerk geven.

Yann Samsa
Fluvver schreef:

Mag ik als fan zelf bepalen wat ik het mooiste album vindt?

Absoluut, maar de spellingsregels mag je gelukkig niet zelf bepalen.

Amicus schreef:

Amen!

avatar van pdonidvie
coldwarkids schreef:
De echte QOTSA luisteraars zullen Rated R beter vinden.

Wa's dat nu weer voor onzin? Ge jij bepalen wat ik beter moet vinden en wanneer iemand een echte fan is?

De echte fans zijn het eens met coldwarkids, die zich zelf ook vernoemd heeft naar een keiharde stonerband!

On topic:
Qotsa fan van het eerste uur, maar ik vind deze single ook matig.

avatar van Demon.
Weet niet, nu de zon schijnt begin ik de single steeds meer te waarderen.

avatar van (Blacksad)
De nieuwe single vind ik vooralsnog niets speciaal. Degelijk, maar niets meer.

avatar van Woutout
Helaas ben ik ook niet onder de indruk. Ik begreep van iemand die een stream heeft gehoord (pers) dat het album behoorlijk downtempo is. Tevens noemde hij zijn 3 favoriete tracks en daar zat 'My God Is The Sun' bij. Niet echt een gunstig verhaal, al is het slechts 1 mening. Ik ben erg benieuwd;)