Black Sabbath - Rock Champions (2001)

Rock / Metal
Label: EMI

1. Heaven in Black (4:02)
  2. Anno Mundi (6:10)
  3. The Illusion of Power (4:56)
  4. Shaking the Chains (4:04)
  5. Kill in the Spirit World (5:08)
  6. Guilty as Hell (3:30)
  7. The Law Maker (3:54)
  8. Get a Grip (4:00)
  9. Jerusalem (4:00)
  10. The Gates of Hell (1:08)
  11. Call of the Wild (5:20)
  12. The Battle of Tyr (1:11)
  13. I Won't Cry for You (4:49)
  14. Black Moon (4:05)
DutchViking
Uitstekende compilatie van Black Sabbath. Er zullen een aantal mensen hier zijn die er anders over denken, want in feite is dit geen 'Best Of'. De songs op dit album zijn allemaal afkomstig van de door Tony Martin ingezongen albums. Voor mij is Martin nog altijd de beste vocalist die Sabbath ooit heeft gehad. Ja, zelfs beter dan Ozzy en Ronnie Dio.

Wat ik wel jammer vind, is dat er geen nieuwe songs op Rock Champions te vinden zijn. Alles is al eerder verschenen. Dat neemt niet weg dat sommige songs, vooral die van TYR uit '90, mij nog immer 'als muziek in de oren klinken'

avatar van Eddie
Ik krijg bij elke Black Sabbath verzamelaar een beetje een dubbel gevoel, aan de ene kant leuk, maar kom g#dverd#mme een keer met een nieuwe plaat, die is ons al jaren belooft, doe een keer een jaartje geen ozzfest, maar ga een plaat opnemen.

avatar van lebowski
Die titel

avatar van HammerHead
Past goed bij de muziek zou ik zeggen. Dit heeft verder ook weinig met de echte Sabbath te maken. Ja, Iommi speelt er steeds in, maar verder...

DutchViking
Inderdaad, de titel is nogal slecht gekozen. In eerste instantie dacht ik dat dit een of andere ongeautoriseerde release was, maar niets bleek minder waar.

De Sabbath van de zeventiger jaren was totaal anders dan in de periode met Tony Martin, dat klopt. Albums als Paranoid en Sabbath Bloody Sabbath (en de anderen) zijn terechte klassiekers. Maar toch vind ik Tony Martin een fantastische zanger, als zanger ook stukken beter dan Ozzy. Op andere vlakken geef ik Ozzy weer het voordeel. Ik moet er wel bijzeggen dat ik geen Ozzy-fan ben en de platen die ik net opnoemde vooral heb vanwege de unieke sfeer die deze platen oproepen. Soms lekker doomy en typisch Sabbath.

Het is jammer dat sommige songs hier echt on-Sabbath achtig klinken, maar dat geldt bijvoorbeeld niet voor het uitstekende Anno Mundi, The Illusion Of Power en de twee insturmentaaltjes.