Thomas Newman - Jarhead (2005)

Score
Label: Decca

1. Welcome to the Suck (1:25)
  2. Raining Oil (2:18)
  3. Battery Run (1:14)
  4. Mirage Bedouin (1:33)
  5. Bobby McFerrin - Don't Worry, Be Happy (4:48)
  6. No Standard Solution (1:03)
  7. 8 Men 5 Camels (1:32)
  8. Full Chemical Gear (2:01)
  9. Unsick Most Ricky-Tick (1:27)
  10. Morning Glory (1:32)
  11. T. Rex - Bang a Gong (Get It On) (4:26)
  12. Desert Storm (1:54)
  13. Desert Sunrise (1:44)
  14. Zoomies (2:17)
  15. Horse (1:30)
  16. Pink Mist (2:15)
  17. Jarhead for Life (1:28)
  18. Naughty by Nature - O.P.P. (4:31)
  19. Dickskinner (3:34)
  20. Permission to Fire (4:54)
  21. Dead Anyway (2:05)
  22. Scuds (3:00)
  23. Listen Up (1:42)
  24. Public Enemy - Fight the Power (3:48)
  25. Tom Waits - Soldier's Things (3:15)
Op dit site kun je stukjes horen van de score. Ik had direct Thomas Newman herkend zonder dat op de site aangeduid staat dat hij de muziek gedaan heeft. Hij blijft enorm herkenbaar maar daarom niet minder goed. Ik ben fan van zijn score's, dus erg benieuwd naar zijn derde samenwerking met Sam Mendes.

Jammer dat het nummer uit de trailer, Jesus Walks van Kanye West niet op de score terug te vinden is. Stomme marketing, het had best in de film gepast!

Ja inderdaad, zou nog best een mooie toevoeging zijn. In plaats daarvan vrees ik voor het natuurlijk overgaan van Newman's score op deze (aan de titel te zijn waarschijnlijk harde) songs.

Wel grappig trwns om een Thomas Newman-score te zien met een "parental advisory: explicit lyrics" dingetje

Newman is trwns idd erg herkenbaar op de site, vooral zijn trademark piano-thema. Ben erg benieuwd! Mijn grootste kritiek bij zijn vorige, Cinderella Man, was dat hij een beetje in de herhaling van zijn eigen werk viel (standaard Thomas, welhaast). Maar geloof dat hij dat bij dit project niet kan doen, ik verwacht weer een echt originele score

neo
score-freak schreef:

Zat ook al te denken Dat krijg je er dan weer op dankzij die fijne Public Enemy.

avatar van Kos
Kos
Fight the Power is allesbehalve explicit volgens mij (op misschien 1 woordje na). O.P.P. ook trouwens.

Ik verdenk Bobby McFerrin .

Jesus Walks zit overigens wel degelijk in de film, de end credits wel te verstaan. Alleen dan zonder de rapvocals van Kanye, gelukkig

Zoals gebruikelijk een erg goede score van Newman, maar een verschrikkelijke soundtrack uitgave, met al die rock 'n rap songs die tussendoor opduiken... Bovendien mist hij de traditionele Newman-pianosolo

Ben dan ook erg blij met mijn academy-promo: geen songs, wel de pianosolo (Jarhead) en meer sfeer!

neo
Een originele promo of gewoon ergens vandaan geplukt?

Originele (factory-pressed) promo, aangeschaft via e-bay

Kvind em toch wate tegenvallen eigenlijk. Leuke, boeinde eerste helft, waarin Newman ergens wel nog origineel is en experimenteert, maar gedurende de tweede helft valt het toch wat tegen. Ook het gebrek aan thema's maakt de dan donkere underscore niet meer zo interessant.

2005 was maar een gewoon jaar voor Newman. Als ie genomineerd wordt voor Cinderella of deze, dan is het echt uit miserie.

avatar van Reijersen
Ben bij de film geweest en wat me vooral erg opviel was dat de muziek erg goed inpaste. Toen ben ik meteen maar op zoek gegaan naar deze soundtrack. Gewoon een lekker cd-tje.

avatar van Raspoetin
Nirvana's something in the way ontbreekt ook op deze plaat...