Stephen Stills - Turnin' Back the Pages (2003)

Label: Raven

1. As I Come of Age (2:38)
  2. In the Way (3:38)
  3. New Mama (2:30)
  4. Cold Cold World (4:37)
  5. Love Story (4:14)
  6. Turn Back the Pages (4:06)
  7. First Things First (2:17)
  8. Stateline Blues (2:01)
  9. The Loner (4:16)
  10. Buyin' Time (3:37)
  11. Soldier (3:01)
  12. Closer to You (3:37)
  13. Ring of Love (4:03)
  14. Circlin' (4:18)
  15. Midnight Rider (3:42)
  16. Not Fade Away (3:30)
  17. Can't Get No Booty (3:48)
  18. What's the Game? (3:38)
  19. Thoroughfare Gap (3:33)
  20. Beaucoup Yumbo (3:41)
  21. You Don't Love Me (4:10)
  22. It Takes a Lot to Laugh, It Takes a Train to Cry (3:28)
Down_By_Law
Goede verzamelaar van een mindere periode uit Stephen Stills' solo carriere. Dit is de muziek die hij maakte voor Columbia Records in de periode 1975-1978. Van het eerste album ("Stills" uit 1975) zijn 7 nummers aanwezig, waaronder twee met Crosby & Nash erbij ('First Things First' en 'As I Come Of Age'). Deze nummers zijn allemaal helemaal geweldig, inclusief zijn cover van Neil Young's 'New Mama' en de hit-single 'Turn Back The Pages'. Het album "Illegal Stills" (1976) was sowieso al vrij teleurstellend, maar de beste nummers zijn hier wel geselecteerd, behalve 'Midnight In Paris'. Hetzelfde geldt voor de 6 nummers van "Thoroughfare Gap" (1978), een album dat nooit op CD is uitgebracht. Eigenlijk zijn de 6 tracks al te veel, en was alleen het titelnummer 'Thoroughfare Gap' al voldoende - maar voor de verzamelaar is het heel mooi dat het grootste gedeelte van "Thoroughfare Gap" eindelijk op CD verkrijgbaar is. Verder zijn er nog 2 bonus tracks. Deze zijn van het album "Super Session" (1968) van Bloomfield Kooper & Stills. Fantastische muziek van een uitstekend album. "Turnin' Back The Pages" is geen 'best of stephen stills', maar slechts een best of van een bepaalde (mindere) periode uit diens carriere. En dat is eigenlijk best wel jammer, want de enige echt overtuigende Stills compilatie is nog altijd "Still Stills" uit 1976, maar die is alleen op LP uitgebracht. Voor de verzamelaar dus. 3.5/5

Stijn_Slayer
Ik ga hierin mee. Ik zie dat deze op bol.com 19 euro kost.. dan kun je beter de dubbel cd met de albums Stills/Illegal Stills/Thoroughfare Gap erop kopen, die kost tussen de 18 en 21 euro en is dan een veel betere keus.

Of alleen Stills uit '75, die evenaart zijn begin jaren 70 werk wat mij betreft. De rest is niet echt noodzakelijk.