Leuk om die datebase er weer eens bij te halen. Volgens diezelfde database zijn de originele persingen uit 1973 van Pink Floyd - Dark Side of the Moon de beste, zeker wat vinyl betreft. Enig idee wat je daarvoor betaalt?
Cherry Red stelt er een eer in veel wave, postpunk en ander materiaal uit de 80s en 90s weer beschikbaar te maken. Enig idee wat een originele persing (lp) op Creation doet?
Elke redelijk onderlegde audiofiel weet dat audiofilie als maatstaf langs bijv MBV leggen niet erg zinvol is. In iets mindere mate geldt dat voor Slowdive. Ik heb de remaster van Pygmalion en voor mij voldoet ie prima - ik ben heel blij dat ik tegen een redelijke prijs over dit album kan beschikken. Als collector's item is het niet echt goedkoop.
Destijds werd er bij de release van de collector's edition van de diverse New Order albums (dual disk incl alle 12"s) ook zo geschamperd over het remasteren mbv van vinyl (omdat de oude mastertapes waren verdwenen) en toch heb ik die cd's gekocht, ook om ze te draaien. Iets is per slot van rekening beter dan niets (of alleen de gedachte aan een vinyl versie) en daar komt bij dat je New Order net als Slow Dive nou eenmaal niet draait om audio te fileren

Bovendien is het ook totaal afhankelijk van op wat voor spul je eea draait - een beetje zwampelen en dan thuis een setje hebben staan van 600 knaken, dat gaat nergens over