Camel - Warning: Camel on the Road 1972 (1992)

Uitgebracht in eigen beheer

1. Lady Fantasy (13:46)
  2. Six Ate (6:11)
  3. White Rider (9:57)
  4. God of Light Revisited (14:24)
Wie deze nog niet kent van camel (en je bent camel liefhebber): een aanrader. Heerlijk moog en gitaarspel, met van die lekkere lange solo's erin...

Kingsnake
Grappig om te zien, dat ze White Rider en Lady Fantasy, al vóór het debuut kant en klaar hadden.

Deze plaat heeft nog het superstrakke spel dat de badn op bijv. A Live Record heeft, maar het enthousiamse maakt een hoop goed.

Voor de 3de maal wordt er een versie van Gods of Light aangeboden.
Nooit een Camel-studio-track geweest, maar een van Bardens(solo).
Vette track, op een jambasis gespeeld.

Inderdaad, is deze plaat en must voor liefhebbers van Camel-periode 1.

avatar van Helicon
Fijne fijne live plaat is dit zeg! Lady Fantasy en White rider donders lekkere nummers. Mooi gitaar en orgel/keyboards werk.

Ozric Spacefolk
Zo bizar te bedenken dat White Rider en Lady Fantasy al voor het uitkomen van het debuut geschreven waren.

Ze zouden pas op de tweede plaat terecht komen (Mirage).

Je hoort wel dat er nog een beetje aan de nummers gesleuteld moet worden. Met name het einde van White Rider is nog wat rommelig.

Leuk ook is het 15minuten durende Gods of Light van de Bardens-solo carriere,

avatar van echoes
Zou inderdaad erg bizar zijn en is dan ook niet waar. Deze opname is niet van 1972 maar van 1974. Heb er verschillende dingen over gehoord en gelezen, maar het schijnt dat Latimer een vergissing heeft gemaakt met de album titel. Ik heb een bootleg met een opname van een concert in Londen in 1974 met dezelfde 4 nummers (naast nog wat anderen).

Erg gave plaat dit trouwens.

Ozric Spacefolk
Dat zou inderdaad veel logischer zijn, want ik vond het al zo onwaarschijnlijk.

Ik zal eens tussen mijn bootlegs spitten.