Johnny Cash - Unearthed (2003)

Country
Label: American

1. Long Black Veil (3:15)
  2. Flesh and Blood (2:30)
  3. Just the Other Side of Nowhere (3:19)
  4. If I Give My Soul (3:02)
  5. Understand Your Man (2:06)
  6. Banks of the Ohio (4:08)
  7. Two Timin' Woman (2:06)
  8. The Caretaker (1:55)
  9. Old Chunk of Coal (1:54)
  10. I'm Going to Memphis (2:40)
  11. Breaking Bread (2:49)
  12. Waiting for a Train (1:47)
  13. Casey's Last Ride (3:21)
  14. No Earthly Good (2:44)
  15. The Fourth Man in the Fire (2:48)
  16. Dark as a Dungeon (3:01)
  17. Book Review (2:08)
  18. Down There by the Train [Alternate Take] (5:49)
  19. Pocahontas (3:44)
  20. I'm a Drifter [Version 1] (3:50)
  21. Trouble in Mind (3:32)
  22. Down the Line (2:38)
  23. I'm Movin' On (2:55)
  24. As Long as the Grass Shall Grow (4:22)
  25. Heart of Gold (3:02)
  26. The Running Kind (3:12)

met Tom Petty

27. Everybody's Trying to Be My Baby (2:12)
  28. Brown-Eyed Handsome Man (2:21)

met Carl Perkins

29. T for Texas (Blue Yodel No. 1) (3:39)
  30. Devil's Right Hand (2:33)
  31. I'm a Drifter [Version 2] (3:45)
  32. Like a Soldier (2:55)

met Willie Nelson

33. Drive On (Alternate Lyrics) (2:24)
  34. Bird on a Wire [Live with Orchestra] (5:12)
  35. A Singer of Songs (2:49)
  36. The L & N Don't Stop Here Anymore (3:13)
  37. Redemption Song (3:28)

met Joe Strummer

38. Father and Son (2:50)

met Fiona Apple

39. Chattanooga Sugar Babe (3:17)
  40. He Stopped Loving Her Today (2:37)
  41. Hard Times (Come Again No More) (4:02)
  42. Wichita Lineman (3:03)
  43. Cindy (2:53)

met Nick Cave

44. Big Iron (3:52)
  45. Salty Dog (2:26)
  46. Gentle on My Mind (3:25)

met Glen Campbell

47. You Are My Sunshine (3:18)
  48. You'll Never Walk Alone (2:59)
  49. The Man Comes Around [Early Take] (3:49)
  50. Where We'll Never Grow Old (3:31)
  51. I Shall Not Be Moved (2:41)
  52. I Am a Pilgrim (2:28)
  53. Do Lord (2:13)
  54. When the Roll Is Called Up Yonder (1:37)
  55. If We Never Meet Again This Side of Heaven (2:31)
  56. I'll Fly Away (1:54)
  57. Where the Soul of Man Never Dies (2:16)
  58. Let the Lower Lights Be Burning (3:14)
  59. When He Reached Down His Hand for Me (2:14)
  60. In the Sweet by and By (2:25)
  61. I'm Bound for the Promised Land (2:15)
  62. In the Garden (3:18)
  63. Softly and Tenderly (3:17)
  64. Just as I Am (2:37)
  65. Delia's Gone (2:20)
  66. Bird on a Wire (4:04)
  67. Thirteen (3:23)
  68. Rowboat (3:46)
  69. The One Rose (That's Left in My Heart) (2:28)
  70. Rusty Cage (2:50)
  71. Southern Accents (4:43)
  72. Mercy Seat (4:36)
  73. Solitary Man (2:26)
  74. Wayfaring Stranger (3:22)
  75. One (3:53)
  76. Hung My Head (3:52)
  77. The Man Comes Around (4:30)
  78. We'll Meet Again (2:58)
  79. Hurt (3:36)
avatar van BlowUp
Een must voor alle liefhebbers van Johnny Cash z'n American Recordings. Helaas heel prijzig. Ik ben uitgeweken naar Duitsland wat me 25 EURO heeft gescheeld. Is gewoon dezelfde box. Alleen de vijfde en laatste verzameldisc is ietswat overbodig. Voor de rest een heeeele mooie verzamelbox, qua muzikale en ekstuele inhoud.

avatar van Peter88
Yep, het is wel prijzig, maar het is het geld zeker waard.

avatar van thelion
Dit mag je toch wel zijn opus magnum noemen.......
Als je dan ook nog The Legend d'r bij hebt, heb je al het belangrijke werk van hem in 2 schitterende boxen....... Zijn beiden aan de duure kant maar zijn het dubbel en dwars waard.

avatar van Helicon
Gelijk gekocht toen hij uitkwam. Inderdaad de kroon op het werk. Het hoogtepunt uit de American recordings serie. Het geld dubbel en dwars waard.
Pocahontas en Redemtion Song zo mooi, zo mooi.

beaster1256
fantastische box van cash , subliem en zeker zijn geld waard , aan alle jongeren die niet voor r&b of hip hop zijn maar meer neigen naar dylan en young , koop dit blindelings en laat je verrassen door dit meesterwerk van één van de grootsten der aarde,

Father McKenzie
Een schat aan sterk materiaal voor de ware fan. of voor wie deze klasbak eens wil ontdekken!
Topperdetop!

PS : Neem een vrije dag om alles goed te beluisteren en te beleven... take your time!

beaster1256
dit is goed gezegd father , ik kan niet genoeg beklemtonen hoe prachtig deze box is , alles is goed , de teksten, verhalen , de stem , de songkeuze , inderdaad niet van deze aarde

Helicon schreef:

Ik ben een groot fan van Johnny Cash, al helemaal van zijn American Recordings I-V. Deel IV en V vind ik subliem: die krijgen 5,0* van mij.
What about this box? Het is zeker niet de kroon op zijn werk!! Dat zijn de American Recordings I t/m V, dit is deels onder dat niveau en ook nog eens heel verklaarbaar.

Dit is materiaal wat was afgekeurd of nog niet uitgebracht in deze serie. Wel zeer interessant dus. Dit staat op cd 1-4 van deze box. Op cd 5 staat een 'best of' van de al uitgegeven American Recordings. Dit slaat nergens op. Ik kan je die 'best of' heel erg afraden: koop ze allemaal, dat is de moeite meer dan waard.

What about cd 1-4? Eerlijk gezegd hoor je regelmatig waarom nummers niet op American Recordings terecht is gekomen. Maar zoals je kunt verwachten staan er ook een aantal hele fraaie nummers op. Ik heb er uiteindelijk 16 uitgepikt, precies het aantal wat je hier als favoriet kan opgeven. 16 betekent ook 1 CD. Oftewel: dit hadden ze ook als 1 cd, van mijn part als dubbel cd kunnen uitgeven en dan wel voor een normale prijs. Ook was zo de gebruikelijke kwaliteit van Johnny Cash American Recordings geleverd. Het stuit mij tegen de borst dat over Johnny's graf op zo'n wijze geld aan hem wordt verdiend en dat dit ten koste van de overall kwaliteit gaat. Deze box gaat in Nederland vanaf 90 euro.... en via Amazon vanaf 40 euro...
Ik vind het schandalig en ben dan ook zeer verbaasd dat hier nog geen kritische letter te lezen is.

Wel ben ik blij met de 16 juweeltjes + nog een paar andere nummers die ik nog niet had. Hoogtepunten: Pocohontas, Flesh and Blood, I'm a Drifter, Do Lord, Cindy, Brown-eyed Handsome Man, 'T' for Texas, Devils Right Hand, Waiting for a Train & You are my Sunshine. Deze songs en een paar anderen, Johnny's stem en zijn fraaie teksten: bedankt Johnny!

avatar van Helicon
Disc 5 heb ik inderdaad nog nooit opgezet. Ik snap de bedoeling ook niet zo goed, want volgens mij heeft iedereen die dit album heeft, ook al de overigens 5 American Recordings. Dus schijf 5 is volledig overbodig. Had er dan een dvd gemaakt met beelden van de opnames oid.

Ja over de prijs ik heb de box gelijk ingekopt toen ie uitkwam en nam toen maar de prijs voor lief. Later inderdaad voor een vriend van mij een box uit de VS laten komen voor de helft. Ik snap ook niet waarom het verschil zo groot moet zijn.

Nummers als Pocahontas en vooral ook Redemption song zijn zo zo mooi.
Deze box maakt de American Recordings serie gewoon helemaal af!

Helicon schreef:

Nummers als Pocahontas en vooral ook Redemption song zijn zo zo mooi.
Deze box maakt de American Recordings serie gewoon helemaal af!

Dat is zeker waar!

avatar van rushanne
Na (veel te laat) de American Recordings ontdekt te hebben,was de laatste stap om deze box aan te schaffen. Een grote stap, aangezien hij in Nederland alleen te koop is voor miljonairs.

Bij de meeste online winkels (bol.com enzo) ligt ie voor ongeveer 100 euries. In geen 100 jaar dus. Dan maar ergens in Amerika kijken. Via Amazon dus maar besteld, en voor omgerekend 34,13 euro (incl. verzendkosten) gekocht!

10 november besteld, 13 november een mailtje dat de box onderweg is, en vandaag, 17 november reeds binnen!

Eerste indruk,geweldig! Alles ziet er gelikt uit, boekwerk vol met een heleboel letters dus veel leesplezier!

En dan de muziek, tja. Aangezien ik nu net pas de derde cd er in heb gelegd zal ik nog even wachten met een finaal oordeel. Ik zet alvast in op 4,5 *

avatar van Thuurke
Vraag: Bevat deze box nou de 5 complete American Recordings cd's I t/m V + restmateriaal of zijn alle nummers anders?

avatar van thelion
Thuurke schreef:

Nee.....

Disc 1 t/m 4 bevatten restmateriaal van de eerste 4 American Recordings en disc 5 is een soort van best of the American Recordings 1 t/m 4

Benno
Misschien nog de opmerking dat disc 4 ook is uitgebracht als het album My Mother's Hymn Book. Mensen die deze box te prijzig vinden kunnen in ieder geval naar dat album uitwijken.

thelion schreef:

Nee.....

De opmerking "restmateriaal" klopt op zich wel, maar meestal ga je er dan vanuit dat het altijd minder spul is. Dat is bij deze dus niet het geval, bijna alle nummers hadden zo op een America Recording 1 t/m 5 kunnen staan

avatar van Helicon
Ik vind zelfs nummers als Pocahontas en redemption song (duet met Joe Strummer) één van de mooiste nummers uit de hele American Recordings serie

Helicon schreef:

Helemaal mee eens, maar er staan nog veel meer mooie nummers op, hoor!

Antonio
rushanne schreef:

Een miljonair hoef je echt niet te zijn, was ik het maar...
Ik heb deze box eind 2003 (vlak na uitkomst) gekocht in de Fame in Amsterdam en dat was een rib uit mijn lijf weet ik nog wel.

En dan te bedenken dat het pas de derde Johnny Cash CD was die ik kocht

avatar van heicro
Absoluut geen kroon op het werk, maar een slim en tegelijk uiterst commercieel marketing product gezien zijn prijs.
Ik ben het helemaal eens met West. De American Recordings I t/m V waren zijn kroon op het werk.
Disc 5 van deze box is dus geheel overbodig.

avatar van Ampivinni
ik vind het totaal niet erg dat cd 5 erbij zit (heb zelf deel III en IV (beste Cash albums als u het mij vraagt))

Een Neil Young cover, zo zo hij durft wel!

Dit zal ongetwijfeld schitterend zijn, al was ik van plan om weer wat te gaan bezuinigen..... Misschien dat ik hier over een paar maanden eens naar ga zoeken.

Weet niet wat daar zo gedurfd aan is?

Neil Young is uiteraard onovertroffen.

Ik ken wel NY-covers die het origineel overtreffen, maar dat is een beetje off topic hier (en je zult het toch niet met me eens zijn ).

avatar van muziekobsessie
trouble in mind cd 2 steekt er wel boven uit, dus diegene die cd 4 los hebben gekocht hebben de verkeerde

muziekobsessie schreef:

Ik twijfel zelf nog tussen cd2 of cd3, welke echt de beste is. Maar eigenlijk is de hele box natuurlijk een must-have!

avatar van reptile71
Stijn_Slayer schreef:
Een Neil Young cover, zo zo hij durft wel!

Twee NY covers zelfs, echte lefgozer was die Cash.

avatar van rushanne
Stem verhoogd naar 5*, ik kon niet anders.

Zoveel moois op 5 (of 4 als je cd5 niet meetelt) dat kun je alleen maar belonen met de maximale score!

avatar van goldendream
Is 'The Running Kind' met Tom Petty een nieuw nummer van dit album of is het een ouder nummer?

avatar van goldendream
goldendream schreef: