Safi & Spreej - Fase 2 (2013)

Belgiƫ
Label: Top Notch

1. Intro (0:43)
  2. Net Begonnen (3:40)
  3. Vandaag (3:05)
  4. Breng het Terug (3:52)

met Sticks

5. Gouden Lepels (2:57)
  6. Poster (4:55)

met Dai, Domenico en Sem

7. Goeie Raad (3:28)
  8. Is Dit het Dan (2:04)
  9. Leven of Bestaan (3:21)

met Domenico

10. De Leiding (4:17)
  11. Met of Zonder Mij (3:52)
  12. Plax (3:07)
  13. Sepia (3:12)
  14. Blijf Er Rustig Bij (3:03)
  15. Voor U (7:23)
GCITY050
Singles zijn goud. Benieuwd naar het totale plaatje

avatar van Sjaakspeare
'Voor U' is me te glad. 'Vandaag' bevalt me daarentegen wel. Deze gasten kunnen zeker rappen. Ik ben wel erg sceptisch over de overgang naar Top Notch. Ik houd niet van marketingmachines. Zeker niet in combinatie met een kunstvorm. Maar ja, ik weet ook niet wat er van Eigen Makelij over is. Het leek de laatste tijd sowieso haast exclusief uit dit duo te bestaan.

avatar van MAS
MAS
Vanaf vandaag te beluisteren via Spotify!

GCITY050
track 1 tm 4 klinkt heerlijk. daarna wordt t wel minder, helaas. sepia is ook lekker. die boombap hiphop beats met hier en daar een pianosample gedijen toch het beste. die poppy tracks zijn niks voor mij.

avatar van kobe bryant fan
'Intro' en 'Leven of Bestaan' zijn geproduceerd door mijn leekracht Muzikale Opvoeding.
Ben toch wel eens benieuwd naar de plaat.

Schitterende plaat!
Safi & Spreej rappen beiden schitterend, bij vlagen komen ze ook tekstueel ook sterk uit de hoek. De gastbijrages vind ik vrij overbodig, zelfs storend. Safi & Spreej zingen beter zelfs hun refreinen in zoals in Net Begonnen. Alleen Sticks levert een fijne bijdrage op Breng Het Terug.

Fase 2 is een erg afwisselende Hip-Hop plaat geworden die toch één mooi geheel vormt.
Gaat hier nog erg veel gedraaid worden. Favorieten: Vandaag, Leven Of Bestaan (sterke beat van mijn MO leerkracht ) & Sepia.
Btw: Spreej zijn stem en flow doet me veel denken aan één van de drie rappers van Uberdope. Nog mensen dien dit horen?

avatar van kobe bryant fan
Wat is dit verslavend zeg!
Geniale plaat!

avatar van Gloeilamp
Fase 2 net voor het eerst beluisterd, en ik ben erg enthousiast. Dit is denk ik de eerste Hip-Hop plaat uit Belgie die ik beluisterd heb en gelijk een erg goede. Het accent vind ik juist wel fijn om naar te luisteren, en de teksten en beats zijn ook schitterend.

Dit album ga ik nog vaak draaien de komende tijd

Damn! Voor U (Live)

Vandaag (Live)

Zit ik me na 10 luisterbeurten nog af te vragen vanwaar ik (blijkbaar de enige sample) dat pianomotiefje ken ik van: 'Voor U' zie ik het hier staan in een schitterende Live versie. Blijkbaar gewoon Space van Absynth Minded. Schitterend gewoon! Voor U (Tweede Deel Live)

Beide heren hadden al van in het begin een aantal sterke solo-nummers en ik verwelkomde hun collaboratie dan ook met goede hoop.

Op Ter Plaatse Rust gaven Safi & Spreej me een goed gevoel van potentieel door enkele uitschieters, maar de klik was er nog niet volledig.

Maar waaw, dat ze me zo snel al van m'n sokken zouden blazen zag ik niet aankomen
Natuurlijk is er nog steeds plaats voor groei maar hey, op die manier vind je altijd wel iets om te klagen, en ze hebben toch wel al een heel eind afgelegd van waar ze komen lijkt me.
Het lijkt vooral dat ze begrepen hebben dat ze niet alleen in hoogte kunnen groeien, maar ook in lengte en breedte om zo hun inhoud te vergroten.

Mij hebben ze in ieder geval al in de wolken gekregen.

avatar van JSPR_G
De Leiding is echt een gedrocht van een nummer. Saai autotunenummer.
Verder is er zeker wel heel wat moois te vinden op deze plaat.

GCITY050
Sepia wordt 2 jaar na dato nog steeds gedraaid, tijdloze track. Bigup Terilekst.