Zucchero - Zucchero (1991)

Italiƫ
Pop / Blues
Label: PolyGram

1. Diamante (5:50)
  2. Wonderful World (4:33)

met Eric Clapton

3. Il Mare (3:57)
  4. Mama (7:16)
  5. Dunes of Mercy (5:39)
  6. Senza Una Donna (Without a Woman) (4:29)

met Paul Young

7. You're Losing Me (5:48)
  8. Solo Una Sana (4:52)
  9. You've Chosen Me (2:30)
  10. Diavolo in Me (4:03)
  11. Overdose (D'amore) (5:16)
  12. Nice (Nietzsche) Che Dice (3:20)
avatar van dynamo d
Dit is een prachtig mooi blues popalbum van Zucchero Sugar Fornaciari. Dit album, bedoeld voor de internationale markt, bevat verbeterd werk van enkele eerdere albums. Vooral het nummer 'Wonderful World' met Eric Clapton is schitterend. Andere krakers zijn 'Mama (Madre Dolcissima)', 'Dunes of Mercy', 'You're Losing Me' en 'You've Choosen Me'. Het album is een mix van Italiaans- en Engelstalige songs. Het bekendste nummer is 'Senza Una Donna', dat Zucchero met Paul Young zingt. Dit was ook een grote hit in Nederland. Zelf vind ik dit juist een minder nummer van het album.
Zucchero wordt ook wel de Italiaanse Joe Cocker genoemd. Cocker covert echter veel terwijl Zucchero eigen werk zingt. Kortom: 4,5*

avatar van Them
Echt een lekker rustgevend album. Ontspannen sfeer , instrumentaal is het dik in orde en Zucchero heeft inderdaad wel iets weg van Joe Cocker !

Adrirovers
Evenals Eros Ramazotti een Italiaanszingende zanger uit Italië, maar Zucchero is toch beter dan Ramazotti.

avatar van Stekelnootje
Vijf sterren van mij, al was het alleen maar omdat Diamante zo'n geweldig mooi nummer is. Maar ook de rest is prachtig. Op deze cd staan wat meer rustige nummers als ik van Zucchero gewend ben, meestal zit er wat meer pit in, maar het zijn hier juist die rustige nummers die deze cd zo sterk maken en naar dit hoge niveau tillen. Heeft hij dus goed gezien als hij dit inderdaad, zoals Dynamo D aangeeft, zo heeft samengesteld voor de internationale markt.